mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 27 de febrer del 2012

CREMA DE COLIFLOR AMB SOBRASSADA/ ADA PARELLADA



No fa gaire, en Josep i la Gloria van regalar a l'Ona, la meva filla d'onze anys, el llibre de l'Ada Parellada: Primer cal batre els ous. Es tracta d'un llibre adreçat als joves principiants. L' Ona ja fa temps que diu que vol ser cuinera, així que aquest va ser un regal encertadíssim. Conté unes il.lustracions molt temptadores i u nes explicacions, trucs, idees... molt ben explicades i amb un toc d'humor que el fa molt entenedor i que sap captar molt bé els nens i no tan nens.
Després de fer una ullada al llibre van ser moltes les receptes que vam marcar amb un punt de llibre. Finalment ens vam decidir per aquesta crema que té tan bona pinta i que us asseguro és finíssima!. Us escric la recepta tal i com ella la proposa. A veure si us animeu a fer-la!
INGREDIENTS :
1/2 Coliflor
700 ml de brou de verdures
1 bon raig de nata líquida
1 tros de sobrassada d'uns 100 gr
1 bon raig d'oli
1 cullereta de cafè de sal.
SOM-HI:
En una cassola on càpiguen tots els ingredients, hi posem un bon raig d'oli i la coliflor a trossets.
A foc mig coem la coliflor tot remenant-la, fins que s'enrosseix lleugerament, durant uns 3 minuts. Serà el moment d'abocar-hi el brou de verdures i la sal.
Abaixem el foc al mínim i fem coure durant un quart.
A la mateixa cassola, ho batem amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fina.
Hi afegim la nata líquida i ja tindrem la crema llesta.
Al microones fonem la sobrassada just un minutet. Veureu que la carn es separa de l'oli.
Servim la crema de coliflor calenta amb un fil d'oli de sobrassada i una mica de la seva carn per sobre. (el color ataronjat sobre el fons blanc queda molt bonic).
*L'Ada Parellada, a més a més de suggerir com fer el brou de verdures a casa, proposa que per acabar el plat s'hi poden posar xips de plàtan o avellanes trinxades!....ummm, que bò,oi?

divendres, 24 de febrer del 2012

I LA MOUSSE A FER SERÀ....


Abans de res, vull donar-vos les gràcies a tots els qui heu visitat o deixat comentari a l'entrada anterior i m'heu felicitat la cuina d'aquests 2 anys, o comentat el tiramisú o bé participat d'una mena de joc on em proposaveu una mousse a fer. No us podeu imaginar com m'ha fet de feliç que hagueu fet les vostres propostes pel gust de respondre a la meva petició!, sense premi, sense concurs... fins a 31 mousses fantàstiques, divertides, curioses, enginyoses...que ja us dic ara que me les apunto a pendents!. La meva intenció és fer la mousse que en un "sorteig" mooooolt casolà però fidel surti, en forma de pastís, però no descarto fer-ne una mousse de cullera. La veritat és que les faria totes no ho descarto, je,je, se m'ha gira't feina!...Aquí us deixo la relació de blocs amb la seva mousse proposada per si us serveix com a mi, d'inspiració!!!
1.Les receptes del miquel: mousse de limoncello
2.visc a la cuina: mousse de iogurt
3.caprofiti: mandarina
4.fogons de la bordeta: pera i vainilla
5.la cocinera del betulo: menta
6.ingredients i paraules: xocolata i crema de cacahuet
7.tapa't de tapes: mousse de festucs
8.pa de nous: mousse de nubes
9.la cuina de casa: mousse de mandarina
10.l'exquisit: mandarina
11.cocinando con neus: avellanes o nous
12.la taula de'n bernat: gerds i vainila
13.el dragon de la fresa: de mojito
14.a bell bulto: xocolata negra i mandarina
15.macedonia en familia: mousse de macedonia
16.gemmota a la cuina: mousse de colors
17.acabat de fer: de llima
18.cal soparet: maduixa
19.dulces bocados: maracuià
20.la coquessa: mousse de mango
21.no tot son postres...a la cuina: de farigola
22.la cuina violeta: maracuià
23.dolcíssims: mousse de crema catalana
24.dolcíssims: mousse Betty Boop
25.pa amb tomàquet: mousse de mango
26.cuinant a canet: d'arròs amb llet
27.la cocina de mesilda: xocolata amb toc de cafè
28.buffet de postres: de poma amb crocant
29.fem un mos: de llimona amb fruits del bosc
30.tasta rutes: iogurt grec amb coulis de mango o fruits vermells
31.la cocina de morenisa: mousse de mel
REALMENT TEMPTADORES TOTES!!!
DONCS BÉ, DAVANT NOTARI I OBSERVADORES INTERNACIONALS (ALBERT,BET,LAIA I ONA) LA MOUSSE QUE HA SORTIT AL PAPERET ÉS LA Nº.....................4 !!!
MOUSSE DE PERES I VAINILLA DE: ELS FOGONS DE LA BORDETA!
Apa Sandra i Xavi, ara a veure com us faig els honors!, ja,,ja. Serà un plaer intentar fer una mousse pensada per vosaltres!. I ara que hi penso... ja que som aprop...què tal si veniu quan la faci i la tastem junts?....

dimarts, 21 de febrer del 2012

2 ANYS DE BLOC AMB REPTE I TIRAMISÚ!


EL REPTE: molts blocaires celebren els aniversaris dels blocs originalment, amb concursos, rifes... Jo, amb l'ajut de les meves filles hem tingut una idea on TOTS podreu dir la vostra: sabeu que els meus pastissos preferits son les mousses,oi? (fins d'aloe vera! n'he fet...). Us proposem que en el vostre comentari em deixeu una idea de mousse original, creatiu... al qual "intentaré" donar forma i que,( idea de la petita), tindria el vostre nom. Deixeu-me la vostra idea de mousse i divendres faré un sorteig davant notari: Albert, i els 3 testimonis de casa... El nº del comentari que surti serà el pastís-mousse-repte a fer! (si no se us acudeix cap digueu-me quin és el vostre preferit i ja me les empescaré per adaptar-lo al que vosaltres em sudgeriu... Entreu i jugueu!, blocaires i no blocaires!
TIRAMISÚ:Per tal de celebrar com cal els 2 anys del bloc, m'he decidit a fer un postre que feia molt de temps em reclamava l'Albert. Un clàssic que tenia pendent. Mirant aquí i allà s'aprenen curiositats com la versió que el Tiramisú s'oferia a Italia com a entreteniment als homes que esperaven torn als burdells. Però per una altra banda es diu que era un postre aristocràtic!...Conclusió: .............vosaltres mateixos....... Sigui com sigui, un postre deliciós!. Vaig seguir la recepta de la Mercè- de Cuina per llaminers (un dels blocs-referència) tot i que la quantitat d'Amaretto és menor ja que a nosaltres el licor ens agrada justet.
INGREDIENTS:
1 tassa de cafè
40 ml d'Amaretto
9 melindros (sense capa de sucre per sobre)
500 gr de Mascarpone
2 ous
100 gr de sucre glaç
cacau pols
SOM-HI:
Barregem el cafè que haurem refredat, amb l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares i els barregem amb la meitat del sucre i el mascarpone fins aconseguir una textura fina.
Batem les clares amb la resta de sucre i s'incorporen a la mescla, amb cura.
Suquem els melindros en la barreja de cafè i Amaretto ràpidament,( no s'han de trencar) i fem una primera capa al fons del motlle.
Seguidament aboquem una capa de la crema de mascarpone al damunt.
Fem una altra capa de melindros sucats al damunt i finalment una altra de crema.
Deixem a la nevera un mínim de 6h, però millor d'un dia per l'altre.
Al moment de servir empolvorem amb el cacau per sobre.
*Amb aquestes quantitats he fet un pastís tipus cake de 23 x 9 cm i m'ha quedat crema per a tres tassetes que he donat a les nenes amb un polsim de canyella.



divendres, 17 de febrer del 2012

PANETS FARCITS




Per fi vaig fer fa uns dies, una recepta que només havia fet a la feina. Tenia moltes ganes de fer la meva versió dels panets farcits. Es tracta d'un plat informal i original que considero molt adeqüat pels divendres i dissabtes al vespre quan et vé de gust fer un àpat informal. De tota manera també crec que és una bona manera de sorprendre els amics o la familia!. Està clar que el farcit pot ser el que més us agradi: carn, verdures... jo ho he fet amb el que tenia per la nevera. Espero us agradi i que passeu un bon cap de setmana!
INGREDIENTS: (4 pers)
4 panets de viena rodons
3 llaunetes de tonyina petites
1 ceba tendre
pebrot del piquillo
olives verdes o negres
1 culleradeta de tomàquet fregit
un bocí de sobrassada
formatge emmental
julivert,sal
4 ous (un per panet)
SOM-HI:
En una paella sofregim la ceba i reservem.
Marquem un quadrat sobre el pa de viena amb un ganivet fi i fem la tapa. Buidem una mica la molla de dins per tal que ens càpiga el farcit.
Barregem la ceba amb el tomàquet, la tonyina, les olives tallades i el pebrot tallat.
Ho posem a dins del panet i al damunt afegim la mica de sobrassada, el formatge emmental, el julivert i finalment l'ou sencer.
Salem, i si ho volem afegim una mica de julivert i algun bocí d'oliva.
Enfornem a 180º fins a veure que l'ou comença a quallar.
Tal com ho treieu serviu calentó amb la tapa al costat que ens servirà per sucar a l'ou.
(jo vaig deixar la tapa fora per no coure'l expressament, però això va a gust del consumidor!)

dimecres, 15 de febrer del 2012

CROQUETES DE GAMBES I RAP / LA RECEPTA DEL 15





Si alguna cosa, si alguna menja, és característica de cada casa i fa que cadascú es senti orgullós de les que fa la mare o l'àvia...son les CROQUETES...si o no?. Jo recordo les de la meva mare com a les més bones del món mundial (i que ningú no em digui el contrari!). A més a més les croquetes tenen aquell puntet d' "entranyable" de l'elaboració artesana, amb les mans, amb cura, donant forma, que les fa tant casolanes. La recepta del 15, un cop més, ens posa a proba intentant fer noves versions, combinacions... que sempre els agraeixo, ja que ens esperonen cada mes amb una iniciativa tan bonica. Us ofereixo aquesta versió marinera a veure què us en sembla i vaig corrents a veure el munt de croquetes que avui volaran per la xarxa!
INGREDIENTS: (quantitats aproximades)
375 gr de rap
375 gr de gambes pelades
1 ceba tendra
90 gr de mantega
75 gr de farina
350 ml de llet
un polsim de nou moscada
oli,sal.
farina blanca, ou batut i farina de galeta per arrebossar.
SOM-HI:
En una paella amb un filet d'oli fem la ceba talladeta i el rap salpebrat que haurem tallat a daus.
Quan agafa una mica de color, afegim les gambetes i salem.Donem unes voltes i reservem.
Deixem el preparat en un colador per tal que deixi anar l'aigua.
Preparem la beixamel:
fonem la mantega en un cassó i poc a poc anirem afegint la farina mentre remenem.
Deixem que agafi una mica de coloret vigilant no es cremi i anirem abocant la llet mica a mica i barrejant amb un batedor de ma. Salem i afegim la nou moscada.
Quan té la consistència desitjada apartem del foc.
En un bol barregem el preparat de rap i gambes i una part de la beixamel. Passem per triturador i si cal anem afegint més beixamel fins que agafi la consistència que volguem.
Deixem reposar la massa a la nevera unes quantes hores o millor d'un dia per l'altre, amb una mica de paper film tocant la superfície perque no es faci crosteta.
Escalfem oli en una paella mentre fem les croquetes.
Agafem porcions de la massa, donem forma i passem per farina blanca, ou batut i farina de galeta.
Arrebossem a la paella donant voltes perquè es facin per tot arreu i deixem sobre paper absorvent. BON PROFIT!
* PER CERT!, en vaig fer en forma de boletes i arrebossades amb sèsam i també van quedar boníssimes!

divendres, 10 de febrer del 2012

PETITS SAVARINS DE TARONJA



Ja tenim aquí el cap de setmana i segur que ens vindrà de gust fer i tastar algun dolç per acompanyar un cafetó o un cafè amb llet, o un cacaolat... Us proposo uns petits savarins que he fet amb un motlle rectangular de silicona amb 8 cavitats i que queden com a porció individual. Al final no he pogut resistir la temptació de fondre una miqueta de xocolata i fer-ne uns filets... Aquests pastissests els he fet amb una mica de suc de taronja natural perquè m'agrada molt el gustet que dóna als dolços. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS:
100 de suc de taronja
225 de farina
180 de sucre
2 ous
1 sobre de llevat
125 d'oli de gira-sol
ratlladura de taronja (1)
SOM-HI:
Barregem els ingredients líquids: suc, oli, sucre, ous i la ratlladura de taronja.
Seguidament incorporem tamisada la farina juntament amb el llevat. LLiguem els ingredients.
Untem els motlles que haguem escollit amb una micona de mantega i els omplim sense arribar a dalt de tot.
Enfornem a 180º uns 20 minuts, vigilant.
Deixem refredar i empolvorem amb sucre fi i si ho volem amb uns fils de xocolata negra fosa amb cura al microones i posada en un bibe o decopén.

dimarts, 7 de febrer del 2012

LA TEMPTACIÓ DE JANSON




Oi que només amb el títol ja venen ganes de saber de què va?...Això és el que em va passar a mi quan passejant pel preciós bloc -BON TIBERI- vaig veure aquest original títol. Però el fet és que tan bon punt vaig llegir la llista d'ingredients vaig saber que l'havia de fer aquella mateixa setmana. Em va semblar una recepta senzilla i amb uns ingredients 10. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS: (quantitats a gust de cadascú)
Patates
1 llauneta d'anxoves
ceba tendra
nata líquida
herbes aromàtiques
un raig de vi blanc
farina de galeta (pa ratllat)
SOM-HI:
En una paella sofregim la cebeta i quan comenci a agafar color hi afegim les anxoves a bocins i el raig de vi. Deixem fer 1 minut aproximadament.
En una safata apta per a forn fem una capa de patates tallades ben fines.
Al damunt posem una capa d'anxoves i ceba.
Podem les capes que volguem intercalant-les.
Aboquem la nata líquida que just cobreixi i finalment les herbes aromàtiques (jo vaig posar orenga).
Enfornem a 180º uns 45 minuts (segons recipient, quantitat...)

divendres, 3 de febrer del 2012

CARQUINYOLIS DE CACAHUET I FESTUCS





De fet, hauria de dir-ne "carquinyoletes", ja que la textura és la del carquinyoli però la forma és de galeta...sempre podeu fer-los amb la forma allargadeta tradicional tot i que he vist carquinyolis en tot tipus de format. Un cop fets els de tota la vida amb ametlles i que son fantastics, volia probar-ne amb alguna coseta salada i em vaig decidir pels cacahuets i els festucs. El resultat ha estat molt bo!, cruixents i amb el gust potent i saladet dels festucs i els cacahuets. Així en format petitó es fan de vici! Espero us agradi.
INGREDIENTS:
120 gr de farina
50 gr de mantega
40gr de sucre fi
1 ou
1 cullerada (de cafè) de llevat
100 gr de festucs i cacahuets (100 gr en total)
SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre i l'ou batut.
Anem afegint la farina amb el llevat barrejat.
Quan la massa és lligada afegim els cacahuets i els festucs que haurem fet a bocins petitons. (jo els he passat pel túrmix però molt poc, per trobar-ne els trocets).
Deixem la barreja uns 30 minuts a la nevera.
Fem boletes petites i les aplanem una mica sobre el paper de forn.
Enfornem a 180º uns 10 minuts.
Deixem refredar completament. Estan més bones després d'una bona estona de repòs!