mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 21 de desembre del 2013

NADAL: RECULL D'ENTRANTS I RECEPTES 2013

Ara ja és el compte enrere!, 21,22,23,24 i...FUM FUM FUM!, Nadal, Sant Esteve, Cap d'any, Any nou, Reis... Aquests dies he fet una colla d'entrades amb idees per aquestes festes i aquí us deixaré els enllaços i fotografíes per si us poden "inspirar" platets senzills i bons .

                                            BOMBONS DE PERNIL I FORMATGE


BOMBONS DE SALMÓ I FORMATGE DE CABRA



CHUPICHERRYS



BUNYOLS D'ANXOVA I PARMESÀ
(la fotografía l'he tret de Google, jo no vaig pensar a fer-la!...són tan bons...)


CANAPÉ DE CODONYAT-FORMATGE FRESC I MELMELADA DE FIGUES


PATÉ DE SALMÓ



OBLEES D'ARRÒS FARCIDES



SEGON: EMBOLCALL DE SALMÓ, AMB SALSA DE GAMBES



POSTRES: CREMA DE XOCOLATA
ESCUMA DE CAFÈ



 http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2013/12/escuma-de-cafe-i-crema-de-xocolata.html

COPA DE TIRAMISÚ


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

SI VOLEU FER UNA ULLADA A ALTRES IDEES US CONVIDO A MIRAR UN RECULL QUE VAIG FER L'ANY PASSAT AMB APERITIUS I UN ALTRE AMB PRIMERS I SEGONS PLATS

APERITIUS I ENTRANTS


PRIMERS I SEGONS

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Espero de debò que passeu unes molt bones festes i que el 2014 sigui un any ben especial per a tots!



BONES FESTES!!!








divendres, 20 de desembre del 2013

ESCUMA DE CAFÈ I CREMA DE XOCOLATA

Acabaré aquest recull d'idees per a Nadal d'enguany amb 2 postres de cullera ben elegants i lleugers per a acabar un bon àpat.

Us proposo una escuma de cafè que es fa molt ràpidament i que és molt lleugera al paladar.
També us proposo una crema de xocolata NOMÉS PER A XOCOADICTES ja que és molt potent.

ESCUMA DE CAFÈ (depèn de la mida, jo n'he fet uns 8 bols mitjans)

140 gr de sure
1/4 de litre de llet
1/4 de litre de cafè fet
4 rovells d'ou
4 clares
4 fulls de gelatina
Decoració: nata, virutes de xocolata, cacau pols, perletes...

Posem la gelatina en aigua freda perquè es desfaci.
Escalfem la llet, el cafè, i el sucre en un cassó al foc a baixa temperatura, i sense deixar de remenar afegim els rovells vigilant no bulli. Anem fent fins que es va espessint una mica.
Retirem del foc i afegim la gelatina.
Deixem refredar una mica i muntem les clares. L'afegim poc a poc a la crema.
Anem agafant l'escuma i la repartim a les copes o bols. (procurarem no agafar el líquid del fons del cassó).
Posem a la nevera fins al moment de servir i adornem com volguem.

 
 
 

CREMA DE XOCOLATA (6 copes)

2 rovells i 2 clares
40 gr de sucre
40 gr de farina
30 gr de cacau amarg
40 ml de llet
Nata muntada: o per afegir i fer la crema més suau, o bé només per a decorar a copa.


Batem els rovells amb el sucre.
Afegim el cacau, la llet i la farina poc a poc.
Anem incorporant amb cura les clares que haurem muntat prèviament.
Si ho preferim més suau afegim una mica de nata muntada a la crema.
Posem en copes i deixem refredar a la nevera.
Decorem quan anem a servir amb uns gerds, o nata, o virutes...

dijous, 19 de desembre del 2013

BOMBONS DE SALMÓ I FORMATGE DE CABRA

Una idea fàcil i temptadora?,voleu  quedar molt i molt bé amb la vostra familia i convidats?, doncs apa!, unes boletes molt senzilles i ben bones!

INGREDIENTS:
1 rul.lo de cabra petit (200 gr)
3 cullerades soperes de formatge cremós (tipus Philadelphia)
salmó fumat (100 gr aprox)
sal
arrebossat escollit: ametlla granet torrada,o herbes aromàtiques molt triturades, o festucs,o sesam...

SOM-HI!:
Fem una pasta amb el formatge de cabra i el cremós aixafant amb una forquilla.
Afegim el salmó que haurem tallat a bocins ben petitons i fem les boletes.
Si ens queda la pasta molt toba la posem una estona a la nevera abans de fer les boletes.
Les arrebossem per l'ametlla o el que més us agradi i reservem a la nevera fins al moment de servir.
LLESTOS!


dilluns, 16 de desembre del 2013

EMBOLCALL DE SALMÓ AMB SALSA DE GAMBES

Anem a preu fet!, Nadal ja és aquí i m'il.lusiona compartir amb vosaltres una colla de receptes que he estat provant aquests darrers dies, per això vaig fent entrades cada 2 dies... jajaja
Avui us proposo un segon plat, lleuger però amb cos, presencia i molt de gust. També hi ha l'opció de fer-la igual sense embolcallar-ho si és que a algú no li fa el pes la pasta de full.

INGREDIENTS:
1 llom de salmó fresc
1 massa de full rectangular (Lidl)
3 cullerades grans de salsa beixamel
salsa de gambes (un grapadet de gambes i un rajolí de nata, sal i all picat)
nou moscada
1 ou
sal i pebre
--------------------
Decoració plat: gambetes cuites, uns flocs de puré, un flamet d'arròs...

SOM-HI:
Comencem a preparar la salsa de gambes (versió ràpida): Saltegem en una paella amb un filet d'oli un grapadet de gambes pelades amb mig allet ben picat i un pols de sal. Quan son cuites anem afegim un rajolí de nata fins que espessi. Retirem i reservem.(podem triturar-ho o deixar les gambetes senceres)
Obrim la massa de full i tallem un rectangle una mica més gran (2 dits per banda) que el tall de salmó, que el posarem al damunt.
A sobre del salmó posarem la barreja de salsa beixamel i salsa de gambes i un polsim de nou moscada.
Tapem amb un altre rectangle de massa de full de la mateixa mida que la de sota i segellem les vores amb una forquilla.
Punxem amb cura la superfície.
Amb la mica de massa que ens queda per utilitzar tallem 3 estels amb un tallapastes de fer galetes, o cors...
Pintem la superfície de full amb l'ou batut, posem els 3 estels i també els pintem.
Enfornem a 180 º  uns 20 minuts fins que veiem l'embolcall ben daurat.

Queda un paquetes preciós!, proveu-lo!

__________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dissabte, 14 de desembre del 2013

BUNYOLS D'ANXOVA I PARMESÀ

Uns bunyols potents i suaus a l'hora?, no ho dubteu, serviu aquests bunyols a taula i arrencareu un "UMMMM" dels vostres convidats!

INGREDIENTS: (uns 25)
100 gr d'anxoves
90 gr de farina
60 gr de mantega
150 ml d'aigua
15 gr de parmesà
2 ous
sal,oli

SOM-HI:
Posem en un cassó al foc l'aigua i hi afegim la mantega.
Quan és fosa anem afegint la farina poc a poc apartant del foc i sense deixar de remenar.
Quan estigui ben integrada i una mica temperada hi barregem un dels ous fins que lligui. Seguidament hi posem l'altre i fem igual.
Finalment hi aboquem el parmesà ratllat i les anxoves tallades ben menudes.
Rectifiquem de sal si cal.
En un cassó més aviat alt hi posem uns 4 dits d'oli i quan sigui ben calent anem fent petites porcions de massa amb 2 culleres i les posem al foc. Hem d'intentar que no s'enganxin al fons i veureu com es van enrossint per totes bandes. Si cal ajudeu al bunyol a donar la volta amb molta cura.
Deixem sobre paper absorvent.

(fotografía del programa de cuina de tv3 ja que jo no vaig pensar a fer la foto... )

dijous, 12 de desembre del 2013

BOMBONS DE PERNIL SALAT I GOUDA

Un altre idea!, aquests "bombonets" es preparen de forma senzilla i queden mooooolt be!. A casa els van agradar moltíssim!. És un altre divertiment d'aquells que ben presentats en culleretes individuals, en safates boniques, amb un punxó vistós clavat... tenen molt bona presència. Avui mateix els he fet en un taller per a mestres de l'escola i també els ha agradat molt!, així doncs...SOM-HI!

INGREDIENTS:
50 gr de mantega pomada
100 gr de formatge gouda ratllat
100 gr de dauets de pernil salat
1/2 allet picat
sal, pebre
Arrebossat: ametlla granet torrada/ festucs esmicolats/ ("kikos" en pols per a agoserats...)


SOM-HI:
En un bol barregem amb una forquilla, la mantega pomada i el formatge gouda ratllat.
Afegim l'allet ben picat, la sal i el pebre.
Finalment posem els dauets de pernil (vaig fer boletes amb el pernil tal i com bé a  l'envàs i en vaig fer amb el pernil cuït al forn. La veritat és que a casa no van notar gaire diferència).
Fem les boletes (si es desfan molt, posem a la nevera una estona abans de fer-les).
Les arrebossem per ametlla que prèviament haurem torrat en una paella amb cura.
Reservem a la nevera i les treiem una estona abans de servir. Clavem uns punxons.





dimarts, 10 de desembre del 2013

"CHUPICHERRYS" - PREPARANT EL NADAL!

Arrenquem amb noves idees per aquestes festes?, fem cosetes xules,senzilles,vistoses i a més a més bones?.... doncs..... SOM-HI!!!!

Avui començo una colla de noves entrades amb cosetes que he anat probant, trobant en els vostres blocs, en revistes... tunejant-les... i després les aglutinaré en una entrada general com la que teniu aquí al costat i que vaig fer l'any passat: "aperitius de nadal". També vaig deixar una entrada de primers i segons i una altra de postres.

Aquí en teniu una de molt senzilla i que fa moltde goig!: CHUPICHERRYS!

INGREDIENTS:
tomàquets cherry (jo els he agafat dels més petits, cadascú com vulgui..)
sucre
sèsam
llavors de gallaret (amapola)
aigua

SOM-HI:
Punxem amb una brotxeta els cherrys sense traspassar-los. Reservem.
Preparem un recipient alt i l'omplim de sucre o alguna cosa que ens mantingui les brotxetes dretes.
Preparem un caramel suau amb unes cullerades de sucre i unes gotes d'aigua fins que ens quedi un almívar espès.
Ara hem de procedir ràpidament per tal que no s'espesseixi massa el caramel: banyem els cherrys en el caramel amb compte i el passem per sèsam o llavors que tindrem en un bol.
Posem al gerro o recipient escollit. LLESTOS!, A QUE QUEDEN GUAPOS?


dijous, 5 de desembre del 2013

PASTÍS AMB TRUFA CUITA

El passat dia 1 va ser l'aniversari de l'Albert. 48 anys!. Ell és un apassionat del món de les furgonetes, de fet, el nostre vehicle és una furgoneta Volkswagen syncro, per això vaig fer-ne una amb xocolata fosa a sobre del pastís.
El pastís era una coca blanca farcida i coberta de trufa cuita. Va agradar molt!
Després d'aquesta entrada començaré a fer nous entrants , aperitius, plats i postres de NADAL!!!,que ja he començat a fer proves...

Us deixo amb el pastís!:

-------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
INGREDIENTS:
1 iogurt i mig
3 mides de iogurt, de sucre
4 i mig de farina
5 ous
2 culleradetes de cafè de vainilla líquida
3/4 de la mida de iogurt, d'oli
1 sobre i mig de llevat
------------------------------------------------
trufa:
1 rajola de xocolata amb llet (125gr)
1 brick de nata
-------------------------------------------------
decoració:
virutes de xocolata i xocolata negra fosa per dibuixar  la furgo.
 
SOM-HI:
Barregem el iogurt, el sucre, els rovells, l'oli i la vainilla fins a fer-ne una crema lligada.
A continuació anem afegim la farina tamisada amb el llevat barrejats, poc a poc.
Semimuntem les clares i les afegim amb cura a la massa.
Enfornem a 180º uns 45-60 minuts. (primer uns 15 minuts per sota, despres per sobre i per sota)
 
Preparem la trufa: en un cassó posem la nata i la xocolata trocejada. Anem barrejant amb cura fins que es disolgui la xocolata procurant no bulli.
Deixem refredar a la nevera i al moment d'utilitzar-la la muntem amb unes varetes.
Amb aquesta trufa farcirem la coca que haurem tallat pel mig un cop freda, i també cobrirem el pastís amb una espàtula.
Decorem el pastís amb les virutes i fem el dibuix i el nom.
Reservem a la nevera.