mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 25 de febrer del 2014

COCA DE LLARDONS / FELIÇ DIJOUS GRAS!!!

Ja tenim aquí dijous gras!, butifarra d'ou, truites a dojo i...coca de llardons!
A mi i a les meves filles no és que ens agradi massa la coca de llardons, però a l'Albert no li pot mancar!, li encanta. Així, per a ell la coca, i per nosaltres la butifarra i la truita!
Us deixo amb una recepta d'allò més senzilla. La mateixa que us poso per Sant Joan i que ja he publicat altres cops.
BON PROFIT I BON DIA DE LA TRUITA!!!


INGREDIENTS:
2 paquets de pasta de full rectangulars (Lidl)- (o bé amb una i partida pel mig)
100 gr de llardons (si pot ser: pasta de llardons i sinó la pastem nosaltres treient els bocins més secs)
100 gr de sucre
ametlles llaminades (de fet serien pinyons, però l'ametlla és menys cara i també queda molt bé!)
1 ou

SOM-HI:
Obrim un paquet de pasta de full i l'estenem sobre el mateix paper a la safata del forn. La punxem amb una forquilla.
Omplim amb la pasta de llardons extenent-la bé però deixant un dit de marge al voltant.
Empolvorem amb part del sucre per sobre i tapem amb l'altre massa de full.
Segellem amb una forquilla apretant les 2 masses per tota la vora i la punxem.
Pintem amb l'ou batut i hi aboquem les ametlles ben repartides i finalment el sucre reservat.
Enfornem a 180º uns 20 minuts, fins que la veiem ben torradeta.


dissabte, 22 de febrer del 2014

RECULL RECEPTES VERMELLES! / GRÀCIES A TOTS!!! / PETIT SORTEIG

Estic emocionada, de debò. Em sento molt feliç de comptar amb tantes persones que han tingut el detall i la sensibilitat d'idear o d'aprofitar una recepta VERMELLA per tal de participar en un divertiment que vaig proposar per  celebrar els 4 anys del bloc. Igualment, dóna gust que d'altres que no heu tingut temps per a fer una recepta, hagueu entrat per felicitar-me i saludar-me.

M'ha fet molta il.lusió la vostra creativitat i també que hi hagin participat alguns nens i amics sense bloc.

                            A tots vosaltres només us puc dir de tot cor:  MOLTES GRÀCIES!!!



                  AQUEST ÉS EL RECULL DE RECEPTES!, GAUDIU DE LA VERMELLOR!!!


Mousse de xocolata vermella/ Miquel/ bloc: Les receptes del Miquel

Roses de maduixa/ Isabel/ bloc: La cuina de la Isabel

Risotto de remolacha con queso de cabra i crujiente de jamón/ Gemma/ Cuinant de Canet

Crema de remolatxa i tomàquet/ Cristina/ Crijoarmael

Canelons del iaio amb confitura de tomàquet/ Mercè Ortiz i Verònica Martin

Gaspatxo de síndria/ Glòria/ El cafè de nit

Maduixes amb mascarpode i escuma d'hibisc / Gemma/ La cuina de casa

Confitura de pebrots / Teresa / Com a cas, res

Pastís de pernil LA BOINA /Sión / Fem un mos

Pastís mousse de maduixes / Gemma/ Caprofiti

Caneló de pebrot amb beixamel de sobrassada/ Eli i Joan/ Fam de cuina

Pastís cor de maduixes / Alba Marcos,Marta Alvarez i Judit Marcos (10,10 i 8 anys)

Gambes al pesto / Marina/ Tapa't de tapes

Pastís Red Velvet- magdalenes Red Velvet / Gemma/ No tot son postres...  a la cuina

Conserva de tomàquet / Susanna/ En Roc a la cuina

Pizzeta amb farina de sègol,romaní,sal d'olives negres i tomàquets/ Sandra i Xavi/ Els fogons de la Bordeta

Pastís mousse de formatge amb cobertura de maduixes/ Cristina/ Bufet de postres

Crema de remolatxa/ Anna/ La cocinera del Betulo

Gelatina amb maduixes/ Masha i Serguei Jiménez/ (10 i 6 anys)

Chutney de gerds i maduixots/ Marilou/ Pa amb tomàquet

Dip de pebrot vermell amb xips de remolatxa/ Montse/ A bell Bulto

Mousse de iogurt i formatge amb saltejat de maduixes/ Núria/ Dolcíssims

"Un plat vermell"/ Quima G./ la meva amiga!,jaja

Borsch / Fernando Nigro

QUIN GOIG DE RECEPTES AMICS!!!


Aquests és el Nº que us vaig anar donant a mida que rebia les receptes:

1.MIQUEL, 2 ISABEL, 3 GEMMA (CUINANT A CANET), 4 CRISTINA (CRIJOARMAEL), 
5 GEMMA (CAPROFITI), 6 CRISTINA (BUFFET DE POSTRES), 7 GEMMA (LA CUINA DE CASA), 8 SUSANNA , 9 GLÒRIA (NO TOT SON POSTRES), 10 MERCÈ I VERONICA, 11 SIÓN, 12 TERESA, 13 ELI I JOAN, 14 SANDRA I XAVI, 15 ANNA, 16 MARINA, 17 ALBA, MARTA I JUDITH, 18 MASHA I SERGUEI, 19 GLÒRIA (EL CAFÈ DE NIT), 20 MARYLOU, 21 MONTSE,
22 NURIA


I ARA EL SORTEIG!


Nº 18 : MASHA, SERGUEI I ELENA (MARE), ENHORABONA!!!

UN PETÓ BEN DOLÇ PER A TOTS, BLOCAIRES, NO BLOCAIRES, PETITS I GRANS!




divendres, 7 de febrer del 2014

CUINA UN PLAT VERMELL!!!, 4 ANYS DESTAPANT CASSOLES

Hola a tothom!
El proper dia 22 el Bloc farà ja 4 anys... Quan una cosa t'agrada, la fas amb satisfacció i amb il.lusió, el temps passa volant,,,oi?

Com ja sabeu, de tant en tant m'agrada fer entrades participatives, on tothom digui la seva, o algún petit joc. Doncs si.... tornem-hi!. Ja que arriba l'aniversari del bloc, se m'ha acudit que podriem omplir els blocs de color VERMELL!. M'explico: es tracta que feu un plat on TOT sigui vermell, o com a mínim a la vista (aperitiu, pinxo, gotet, entrant, primer, segon, postre, dolç...), Ho publiqueu al vostre bloc i jo n'agafaré una fotografía. Per tant, m'haurieu de deixar un comentari en aquesta entrada dient que ho heu fet. Intentaré publicar totes les fotos. També ho he fet extensiu al FB. A cadascú li adjudicaré un Nº i el dia 22 en farem a casa el "sorteig"!.


ANEU DEIXANT JA LES VOSTRES RECEPTES!, NO HO DEIXEU TOT PEL 21!!!!



Ara no us espereu un premi grandiós eh?...jaja, seran uns detalls culinaris com motlles per a fer piruletes de xocolata, uns motlles de galeta de 3 mides, alguna coseta més.....  i una coseta dolça!.

La intenció és clarament passar uns dies divertits veient l'enginy de tots plegats i fer una recepta 100% D.I.C. : Divertida, Imaginativa i Creativa!!!...i...VERMELLA!

Apa, us repto a cuinar en vermell!, m'agradaria moltíssim que hi participessiu!!!

Van arribant unes receptes VERMELLETES i precioses!, us deixo amb unes floretes...Dissabte,totes les fotos!




Aquest és el petit obsequi per a qui guanyi al sorteig del dia 22. Es senzill però dóna per molt!
















                AQUÍ US DEIXO L'ENLLAÇ AMB TOTES LES RECEPTES REBUDES!!!
http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2014/02/recull-receptes-vermelles-gracies-tots.html



dimecres, 5 de febrer del 2014

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA

Us presento un clàssic de les mousses, la bàsica, la de xocolata!. Haig de dir que a la propera afegiré més gelatina, ja que la textura, tot i que es pot tallar en porcions, és pel meu gust massa cremosa. Per a mi, és la textura perfecte per prendre-la com a mousse de cullera en copa. Per altra banda, el gust aconseguit és molt proporcionat tant pels qui els agrada la xocolata com per als que la prefereixen suau, la qual cosa la fa molt adeqüada quan tens convidats, ja que hi haurà "xocoaddictes", i altres no tant...

Aquest cop no he fet la base de galeta. Si en voleu només cal que tritureu a mà o amb túrmix (segons la textura que volgueu) un paquet de galetes maria, afegiu uns 80 gr de mantega fosa i una cullerada de sucre. Folreu amb aquesta massa la base del motlle que utilitzareu ben apretadeta. Reserveu a la nevera fins que tingueu la mousse preparada per abocar al damunt, o enforneu 10 minuts si la voleu més torradeta.

A veure què us en sembla!

INGREDIENTS:
125 gr de xocolata negre per fondre
1 brik de nata (aprox 200 gr)
100 gr de sucre
3 ous
4 fulls de gelatina
--------------------------------------------------
Decoració: cacau pur en pols, perletes de xocolata, fideus de xocolata, nata muntada...

SOM-HI:
Posem els fulls de gelatina a hidratar en aigua freda.
Batem els rovells amb el sucre i barregem amb la xocolata fosa.
Posem a escalfar un xic de la nata per a dissoldre-hi la gelatina.
L'afegim a la mescla de rovells i sucre.
Muntem les clares i les incorporem amb cura.
Muntem la nata i l'afegim també amb compte.
Posem la crema al motlle (amb la base de galeta o no) i deixem refredar a la nevera (mínim 3 h, però com sempre, molt millor d'un dia per l'altre)

A l'hora de servir empolvorem amb el cacau i decorem al gust. LLESTOS!