mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 27 d’abril del 2014

COOKIES

Mira que hi ha galetes diferents per fer, tastar i probar!...
Fa poc, vaig fer aquestes cookies i, com sempre, a casa hi ha tes boquetes que mai diuen que no a unes galetes...
A veure si us animeu a fer-les!

INGREDIENTS: (35/40 aprox.)

180 gr de farina
1 cullerada de llevat
100 gr de sucre
1 ou
100 gr de mantega pomada
un pessic de sucre avainillat
un pessic de sal
175 gr de "perles" o "pepitas"de xocolata (aquelles que tenen forma de goteta que no es fonen)


SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre.
Afegim el sucre avainillat, l'ou i la sal i remenem bé.
Incorporem la farina i el llevat tamisats.
Afegim les perletes de xocolata.
Fem boletes una mica aplanades i coem al forn a 180º uns minuts fins que comencen a daurar-se.
Esperem a que es refredin i deixem reposar.
LLESTOS!





dimarts, 22 d’abril del 2014

PA DE SANT JORDI!, PA PATRIÒTIC!,

Demà és una d'aquelles diades que em llevo amb un somriure sense ni pensar-ho...
empre m'ha agradat molt la celebració de Sant Jordi: roses, rams, llibres, paradetes, molta gent gaudint de la festa!
Qualsevol festa és bona, a més a més, per a fer menges especials,oi?. A casa hem fet partissos, galetes i pa especial per aquest dia. Avui, un cop més, voldria compartir la recepta del pa de Sant Jordi que tanta il.lusió fa fer i veure'n les 4 barres al tallar-lo.... i a més a més és molt bo amb la sobrassada i el formatge!
Animeu-vos a fer-lo avui mateix!


                                             FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!




I N G RE D I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.

SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!





dilluns, 21 d’abril del 2014

LA MONA 2014 -FILLOL I ENCÀRREC-

Doncs avui si, avui DIA DE LA MONA!
 Aquesta setmana Santa he fet dues mones, la de l'Ernest, el nostre fillol, i una per encàrrec de la Marta. Una de xocolata farcida de nata i cobertura de xocolata. L'altra de llimona amb farcit i cobertura de xocolata.
 Us presento les dues perquè són dues opcions de pastís per a qualsevol celebració. Ben diferents, de textures, de presentació i de gust. Jo diria que la de llimona em va quedar poc flonja (tot i que em diuen que no)... però, si més no, també crec que al ser més compacte va poder "resistir" aquest enorme ou del Barça que li van posar al damunt!...no sé si l'hagués aguantat una base més fina... jajaja
 Les dues són força grans, de 4 dits d'alçada, per a 10 persones ben bé.

              COCA DE XOCOLATA AMB FARCIT DE NATA I COBERTURA NEGRE




 INGREDIENTS: (utilitzem com a mesura un got GROS d'aigua)
1 got i mig de llet
1 got i mig d'oli
1 got i mig de sucre
1 got i mig de xocolata en pols (valor,paladin,torras...)
5 ous
2 gots i mig de farina
1 sobre i mig de llevat
........................................
*cobertura: 175 gr de xocolata per fondre negre/ mig brick de nata/ uns dauets de mantega
.........................................
*farcit: nata per muntar i uns mica de sucre


SOM-HI:
Barregem la llet, el sucre, els rovells i l'oli.
Afegim la xocolata poc a poc fins que s'incorpori.
Aboquem tamisada la farina amb el llevat lentament.
Finalment muntem les clares i les afegim a la massa embolcallant-la.
Untem el motlle amb mantega i enfornem a 180º uns 30 minuts per sota i uns 15/20 per sota i sobre.
Quan esta freda obrim pel mig  i omplim amb la nata que haurem muntat amb una mica de sucre.
Tapem amb cura i posem sobre una reixeta.
Preparem la cobertura escalfant la nata amb la xocolata trocejada mentre anem remenant i retirant del oc abans no bulli. Anem remenant fins que es faci una crema i hi afegim uns bocinets de mantega que li donaran untuositat i brillantor.
Deixem refredar una mica abans de cobrir el pastís.
Aboquem amb cura la cobertura sobre el pastís ajudant-nos amb una espàtula per cobrir els costats.
Quan ha reposat una mica hi posarem els retalls de xocolata, o ametlla, crocant, virutes...pel costat.
Posem a la nevera i quan anem a servir hi donem el toc personal: plomes, figuretes, acabats...

COCA DE LLIMONA AMB COBERTURA I FARCIT DE XOCOLATA







INGREDIENTS:
6 ous
600 gr de farina
400 gr de sucre
2 iogurts
2 sobres de llevat
un raig de llet
ratlladura de 2 llimones
un polsim de canyella
..................................
*Cobertura i farcit: 250 gr de xocolata fondre negre/ 1 brick i mig de nata/ una mica de mantega

SOM-HI:
En un bol barregem el sucre, els iogurts, els rovells, la ratladura de les llimones, un polsim de canyela i una mica de llet.
Afegim la farina amb el llevat barrejats tamisant-la.
Semimuntem les clares i les afegim al final.
Enfornem a 180º uns 45 minuts/55 minuts.
Quan sigui freda obrim i farcim amb part de la cobertura que haurem preparat com hem dit en la coca de xocolata. Tapem i acabem de cobrir amb la resta de cobertura.Deixem reposar una estona a la nevera però que no acabi de quallar (per poder "enganxar" l'ametlla).
Decorem a gust: ametlla laminada al costat o virutes,crocant... i posem a la nevera.
(L'he entregat així i a casa l'han decorat amb un GRANDIÓS ou del Barça!)

*Gràcies Marta per la confiança!

dilluns, 14 d’abril del 2014

MONES DE PASQUA

Ja tenim aquí el dia que tant ens agrada a padrins, padrines, fillols, pares, amics, avis... perquè tots hi posem cullerada... oi?

Com que encara no he fet la del meu fillol, us deixo amb dues versions que crec us poden agradar. Una és amb la base de xocolata i l'altra amb una base blanca. Les cobertures son en un cas de nata amb cacau (sempre podeu fer la cobertura de xocolata amb nata i mantega-Ganache) i en l'altre és una crema de rovell. També us deixo un pastís amb trufa cuita que queda molt apropiat per a una mona.

Deixeu volar la imaginació a l'hora de decorar i..... JA TENIU LA VOSTRA MONA ÚNICA I EXCLUSIVA!

FELIÇ SETMANA SANTA A TOTHOM!



                http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2012/04/la-mona-de-lernest.html





              http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2013/03/la-mona-de-lernest-2013.html



                http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2013/12/pastis-amb-trufa-cuita.html

dijous, 3 d’abril del 2014

CRESTES DE BOTIFARRÓ AMB CEBA

Si en son de bones les crestes!, i quantes versions en podem fer!
Què us sembla amb aquest farcit de botifarró?, a casa i arreu on les he dut han agradat molt.

INGREDIENTS:
4 botifarrons
2 cullerades de tomàquet fregit
una ceba tendra
canyella

SOM-HI:
Passem per la paella amb un rajolí d'oli la ceba ben menuda o ratllada.
Donem unes voltes i afegim els botifarrons desfent-los amb les mans.
Afegim un polsim de canyella i el tomàquet.
Deixem reposar una mica.
Omplim les oblees, les tanquem i les fregim en oli d'oliva o bé les fem al forn.
Deixem sobre paper absorvent i LLESTOS!!!