mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 22 de febrer del 2015

5 ANYS DESTAPANT CASSOLES!!! / HELP! PROPOSEU-ME PASTISSOS ESPECIALS!!

Doncs sí, sembla que no en faci més de 2 o 3 però ja en són 5!

Podría escriure un llarguíssim text de tot el que han representat per a mi aquests 5 anys, però intentaré ser breu. En aquests 5 anys he aconseguit donar forma a la que és la meva gran afició, he après moltíssimes coses de tots vosaltres, he assistit a classes de cuina molt profitoses, he conegut física i virtualment una colla de gent molt i molt fidel, que per moltes temporades que personalment hagi estat sense publicar gaire sovint, sé que estan allà i sempre disposats a participar de jocs, divertiments...culinaris que se m'hagin acudit.

Sempre, per a l'aniversari, us he fet alguna proposta divertida, i SEMPRE heu respòs amb una fidelitat i un bon rotllo que fa emocionar!. Recordo la proposta que em "retéssiu" a fer una mousse curiosa i em vau fer unes propostes divertidíssimes, recordo l'any passat quan us vaig proposar a vosaltres a fer un plat VERMELL i me'n vau fer arribar més de 20!, originals, senzilles, enginyoses...

Per als 3 anys de blog us vaig preguntar quin era el vostre pastís estrella i "normes" bàsiques per als vostres pastissos d'aniversari (forma, ingredients, presentació...).
Us explico: aquest any tinc una colla d'aniversaris especials: 40 anys/ 50 anys/ 65 anys/ 15 anys /     80 anys i uns altres 50 anys..... a la familia!!!!, jajajajaja, i m'agradaria encarregar-me del pastís.

US VULL DEMANAR QUE M'HI AJUDEU: Tinc algunes idees per alguns (pastís de pastanaga farcit amb nata i algun fruit sec, pastissos amb la forma dels números, pastís escacs......), però m'agradaría molt que em deixessiu fotos, enllaços...amb pastissos fets per vosaltres, d'aquells que han triomfat en els vostres aniversaris, festes, compromisos...Explicant la recepta i fotos. Podeu fer-ho com a entrada al vostre blog o deixar-me aquí l'enllaç com a comentari!!!!, Feu quan volgueu, estaria bé, al llarg d'aquesta setmana, jo ho aniré mirant, però sobretot deixeu-me l'enllaç aquí a sota, com a comentari, per no saltar-me cap!!!

Us agrairé MOLTÍSSIM que em doneu idees!, sempre us tinc molt en compte, i més sabent que ho fareu amb molta estima. GRÀCIES!!!

De moment a casa, avui, hem celebrat els 5 anys amb un postre senzillíssim que feia dies em demanaven les nenes: maduixes amb xocolata fosa! (3 amb xocolata amb llet per la gran, que no li agrada la xocolata negre...)




dijous, 19 de febrer del 2015

GRATINAT DE PATATES I BOTIFARRÓ / DEL BLOG AL PLAT-FEBRER

Demà dia 20 és el dia de la convocatòria de DEL BLOG AL PLAT!
Com que en sou una colla que ja teniu la recepta feta i a punt, faig ja l'entrada perquè hi pogueu anar deixant els enllaços a "comentaris". No us oblideu eh?, així tots podrem gaudir de la vostra recepta.

PA AMB TOMÀQUET, DE LA MARYLOU  és el blog escollit per aquest mes.
 Per a mi, els plats i receptes que la Marylou presenta al seu blog, responen a la cuina més tradicional i "autèntica". M'agrada molt la senzillesa i la manera que té de presentar-nos plats amb tota la modèstia del món, d'aquells de xup-xup, els seus "potajes", plats de patates de mil formes, carns, peixos, escabetxos... formes tradicionals de cuinar i també plats innovadors.
Així és que remenant remenant...m'he decidit per un plat de patates, ja que és un dels ingredients que sovint complementen els seus plats.

A casa va agradar moltíssim!, i el vaig fer tal i com diu ella. Només vaig fer-ne més quantitat i vaig afegir canyella mòlta al botifarró en comptes de pebre i nou moscada a la beixamel.




INGREDIENTS:
5 patates
2 cebes
2 granets d'all
3 cullerades soperes de mantega
2 cullerades grans de farina
2 gots de llet
7 botifarrons
formatge ratllat emmental
oli, sal, canyella,nou moscada

SOM-HI:
Tallem les patates a rodelles i les coem amb aigua. Reservem i posem al fons d'una safata de forn.
Daurem l'all i la ceba tallada en juliana per una paella amb un xic d'oli fins que s'estovi bé.
Aleshores afegim el botifarró trocejat i donem unes voltes. Salem i hi posem un polsim de canyella.
Aboquem el sofregit de botifarró al damunt les patates.
En una altra cassola fonem la mantega, afegim la farina i anem remenant. Quan comeni a torrar-se la farina anem afegint la llet sense deixar de remenar. Posem una micona de sal i de nou moscada.
Posem la beixamel al damunt del botifarró i cobrim amb formatge ratllat.
Gratinem uns minuts. LLestos!

dimarts, 10 de febrer del 2015

SUPERSABARÍ DE XOCOLATA

En dic sabarí perquè la forma del motlle és de sabarí, i súper perquè és força gran.
Es tracta de la coca de xocolata que fem normalment a casa, però avui en un format diferent i molt bonic, ja que amb una mica de sucre glaç pel damunt queda molt bonic.

INGREDIENTS: (mida: 1 got gros d'aigua)

1 got i mig de sucre
1 got i mig d'oli de girasol
1 got i mig llet
1 got i mig de xocolata en pols (per a fer xocolata desfeta)
2 gots i mig de farina
5 ous
1 sobre de llevat


SOM-HI:

Barregem primer, la llet, l'oli, i el sucre fins que estigui tot ben integrat.
Hi posem els ous mentre anem batent.
Afegim la xocolata.
Finalment aboquem poc a poc la farina amb el llevat tamisats.
Untem el motlle amb mantega (jo en aquest cas, vaig posar spray de mantega) i aboquem la massa.
Enfornem  a 180º uns 60 minuts (dependrà del vostre forn)
Deixem que es refredi i desmotllem amb cura.
Posem sucre glaç per sobre i tachaaaaaaaaaaaaan!






dimecres, 4 de febrer del 2015

GALETES DE COCO

A casa en tinc una que li encanta el coco...i m'han vingut al cap les receptes de galetes de la Mireia Carbó, que sempre surten perfectes, així que...Galetes de coco de la Mireia!.

Són molt bones però això si, acabades de fer!. L'endemà també són bones, és clar, però per a mi, no tenen ni punt de comparació!.

Us recomano feu les porcions groixudetes per tal que no quedin eixutes de dins.

INGREDIENTS:
200 gr de coco ratllat
150 de sucre
50 gr de mantega
2 rovells
2 ous sencers

SOM-HI:
Batem la mantega amb el sucre fins fer una crema.
Afegim els ous i els rovells.
Incorporem el coco.
Deixem refredar la massa.
Fem les galetes en porcions arrodonides o en forma de volcà...
Enfornem a 180º fins que es comencin a daurar.



diumenge, 1 de febrer del 2015

DEL BLOG AL PLAT/FEBRER

Si avui és dia 1 avui toca convocar-vos a "remenar i triar recepta" en algún blog.


A la xarxa hi ha molta diversitat de blogs i cadascún destaca per alguna cosa especial: per la presentació dels seus plats, per la senzillesa, pel glamour, per la familiaritat, per la facilitat de les seves explicacions....
El blog que avui us proposo té, per a mi, moltíssima qualitat, des d'una senzillesa i un saber fer que ben segur, els qui el coneixeu, estareu dacord amb mi, és inqüestionable.

EL BLOG D'AQUEST MES DE FEBRER ÉS: PA AMB TOMÀQUET

El blog de la Marylou, segur us oferirà receptes de tota la vida, cassoles, peix, carn, dolços...on trobareu la VOSTRA recepta a fer.

RECORDEU:

*PUBLIQUEU LA VOSTRA RECEPTA EL DIA 20 TAL COM LA FA LA MARIA, O CANVIADA
*POSEU L'ENLLAÇ DE LA VOSTRA RECEPTA A L'ENTRADA QUE FARÉ JO AMB LA MEVA RECEPTA!!! (NO A L'ENTRADA DE LA CONVOCATÒRIA O EL RECORDATORI, SIUSPLAU)

APA!, A TAFANEJAR A PA AMB TOMÀQUET!, MOLTES GRÀCIES!