tag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post1513738704036421553..comments2023-11-03T02:02:14.873-07:00Comments on Destapant Cassoles: I TÚ, COM HO FAS ?mercèhttp://www.blogger.com/profile/00774075524139563914noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-12425742748438899522011-04-04T02:51:54.750-07:002011-04-04T02:51:54.750-07:00Jo utilitzo bon pa, essencial i cada cop més difíc...Jo utilitzo bon pa, essencial i cada cop més difícil d'aconseguir. Bons tomàquets... de penjar. Mai poso sal, que el pa normalment ja en porta. Oli d'oliva extra verge, el DOP Siurana m'encanta i per finalitzar un toc de pebre acabada de moldre, que quedarà "levitant" a sobre de l'oli i ens donarà un aroma fresc i interessant.Angel Nicolauhttps://www.blogger.com/profile/08826070753185114664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-35082797613797774612011-03-12T13:46:58.590-08:002011-03-12T13:46:58.590-08:00Pa amb tomàquet.....a l'empordà i sobretot a p...Pa amb tomàquet.....a l'empordà i sobretot a pages.....PA AMB TOMATA!!! Tomàquets de penjar... i si són de l'hort de casa, millor!!. Oli? del millor, del nostre olivar ( varietat argudell, molt arrelada a l'Empordà) i sal....doncs sense sal....normalment el pa amb tomata el mengem amb embotits ( que ja en porten de sal i molta).<br />Per últim dir que he descobert el blog per casualitat i m'encanta, no serà l'última vegada que et llegueixi.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06213036520697205896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-34512968043966172382011-03-05T12:34:14.684-08:002011-03-05T12:34:14.684-08:00A casa mai posem sal al pa amb tomaquet. Els tomaq...A casa mai posem sal al pa amb tomaquet. Els tomaquets que van més bé en planten els meus pares i se'ns guarden quasi fins la propera temporada. I l' oli, que sigui ben bo!ANNAFShttps://www.blogger.com/profile/05006153979081417515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-92144203025766288712011-03-05T03:34:27.670-08:002011-03-05T03:34:27.670-08:00Mercé, jo pose la sal damunt de l´oli, m´agrada tr...Mercé, jo pose la sal damunt de l´oli, m´agrada trobar-me els granets de sal i notar com es fesfan a la boca.<br />Si tinc un bon pà, li pose també una bona sal, m´agraden totes, en especial la Flor de Sal, Maldon o les Sals del Mon.<br />Bon CarnavalRoserhttps://www.blogger.com/profile/03780456532477971756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-83478943027908461942011-03-03T23:50:52.889-08:002011-03-03T23:50:52.889-08:00Has tingut una bona idea si prime xuca el p...Has tingut una bona idea si prime xuca el pa oli del bo i la sal i el qui li agradi refregari un aiUnamicadetothttps://www.blogger.com/profile/10027586247257588569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-33577003560953674982011-03-03T01:24:03.383-08:002011-03-03T01:24:03.383-08:00la veritat és que l'ordre sal / oli, oli / sal...la veritat és que l'ordre sal / oli, oli / sal....lo que enxampo primer .... i en un tast a cegues, no se si seria capaç de reconeixer en quin ordre estan ... seria una bona idea per una d'aquestes trobades ....<br /> una abraçadaAlfonshttps://www.blogger.com/profile/10828397594907588328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-4349675494170054672011-03-02T14:11:02.635-08:002011-03-02T14:11:02.635-08:00Som-hi nois, que als blocaires ens agrada comparti...Som-hi nois, que als blocaires ens agrada compartir coses!!<br />Jo, estimada, el faig com tu. exactament. Només amb una diferència i no em preguntis per què, perquè no ho sé: si posa escates de sal (tipus maldon) en comptes de sal fina, la posa després de l'oli... <br />No hi havia pensat mai i ara que ho veig, no ho acabo d'entendre... Potser perquè vull que es vegin les escates de sal, que trobo molt boniques?<br />I l'oli, del Maestrat o de l'Empordà! Je!Massitethttps://www.blogger.com/profile/07150370160438073128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-53279367152847312742011-03-02T11:11:56.695-08:002011-03-02T11:11:56.695-08:00Hola Mercè! Doncs jo també sóc de les que preferei...Hola Mercè! Doncs jo també sóc de les que prefereix un bon pa torrat, i si és a una llar de foc molt millor!<br />Primer la sal i després un raig d'oli de molt bona qualitat (1a premsada en fred i ecològic, ja em coneixes!).<br />M'encanta la iniciativa (però se't gira feina eh!??!)la gemmotahttps://www.blogger.com/profile/17658921710821159034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-9872650756700937242011-03-02T02:58:42.821-08:002011-03-02T02:58:42.821-08:00Jo poso primer l'oli i després la sal. Però pe...Jo poso primer l'oli i després la sal. Però perquè m'agrada notar el crec crec de la sal!<br />Si el pa és de pagès millor que millor. I si és torrat abans de la tomata hi freguem un xic d'all.el taller de cuinahttps://www.blogger.com/profile/13440020179973227903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-51954852237820126352011-03-02T01:23:52.067-08:002011-03-02T01:23:52.067-08:00No arribeu tard!, seguiu deixant els vostres comen...No arribeu tard!, seguiu deixant els vostres comentaris que com més en tinguem millor! passeu, passeu!mercèhttps://www.blogger.com/profile/00774075524139563914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-48613819466095900792011-03-01T23:35:53.312-08:002011-03-01T23:35:53.312-08:00Arribo una mica tard, però per el Miquel pa de pag...Arribo una mica tard, però per el Miquel pa de pagès sucat amb tomàquets de penjar, sal i un bon oli, per mi pa de baguet sucat amb tomàquet de penjar també sense sal i també un bon oli, dues versions a la mateixa taula.<br />PetonsFem un moshttps://www.blogger.com/profile/01008796398927705561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-50670538646274502011-03-01T14:52:24.197-08:002011-03-01T14:52:24.197-08:00Umm....després de tant pa amb tomàquet, tindré que...Umm....després de tant pa amb tomàquet, tindré que portar el pernil.<br />un petonet<br />Un bon pa, tomàquets de mata que suquen mooolt bé i un raig d'oli... i no poso sal, pq sóc de les que s'oblida de la sal i amb el temps m'hi acostumat a menjar.ne sense sal...jajajaj el pa eh!!!! Neushttps://www.blogger.com/profile/13426094460844401852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-48973272886909329622011-03-01T13:31:57.092-08:002011-03-01T13:31:57.092-08:00Me parece una buena idea.
yo pongo la sal antes de...Me parece una buena idea.<br />yo pongo la sal antes del aceite y encima del tomate. Lo hago para que el tomate absorba la sal y que el aceite mantenga su propio sabor sin verse adulterado por la sal.<br />Me encanta la idea<br /><br />BesosCUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGAhttps://www.blogger.com/profile/03227322737118625161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-71264505347703596032011-03-01T13:21:29.933-08:002011-03-01T13:21:29.933-08:00CARAM!, estic molt contenta!, està clar que a tots...CARAM!, estic molt contenta!, està clar que a tots ens agrada dir la nostra,oi?, i el més important, estem aprenent i observant formes de fer ben interessants.Fins i tot l'Starbase ens ha donat una resposta científica claríssima! (gràcies oscar). Jo em quedo amb una colla de coses de les que m'heu explicat i acabo de conèixer coses noves com el fonoll marí o el concepte "optimitzar" el tomàquet que m'ha agradat molt. També hi ha qui com deia al principi no s'ha fixat si posa primer la sal o l'oli...ja,ja...<br /> Pel que veig hi ha algunes coses clares:<br />- l'ordre de la sal i l'oli és completament arbitrari. Cadascú té la seva manera de fer-ho.<br />- Sou molts els qui NO poseu sal al pa amb tomàquet.<br />- El tomàquet de penjar és el que "triomfa".<br />- Alguns feu una barreja de tomàquet ratllat i fins i tot amb allet i l'oli.<br />- El pa torrat, primer un all!, després...<br />- El pa idoni per a fer-lo sembla ser el de pagès.<br />- Hi ha qui el fa per les dues cares!<br />- Un bon oli és important.<br />- Alguns de vosaltres també junteu les dues llesques un cop fetes.<br />- Hi ha qui s'"encomana" a Vazquez Montalbán, ja,ja, molt bona Marylou!<br />- LA MÉS IMPORTANT: HEU PARTICIPAT D'UN DIVERTIMENT I M'HA FET MOLTA IL.LUSIÓ QUE HI DEIXESSIU EL VOSTRE COMENTARI I LA VOSTRA EXPERIÈNCIA. MOLTES GRÀCIES!mercèhttps://www.blogger.com/profile/00774075524139563914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-66109404907676496472011-03-01T12:41:34.729-08:002011-03-01T12:41:34.729-08:00Unes bones llesques de pa fregades amb tomàquet de...Unes bones llesques de pa fregades amb tomàquet de penjar, ben vermell, a continuació la sal i després l'oli. I el que faig és que encaro les llesques de dues en dues, per tal que la molla quedi ben xupadeta d'oli. <br /><br />Una bona iniciativa, segur que aprendrem un munt de coses!.Glòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-72818244170483300542011-03-01T12:21:48.120-08:002011-03-01T12:21:48.120-08:00Mercè: Quina bona pensada!
Jo el pa amb tomàquet, ...Mercè: Quina bona pensada!<br />Jo el pa amb tomàquet, casi sempre el faig amb pa de pagès (si es de poble millor). <br />Frego el tomàquet, casi sempre tomàquet de penjar i seguidament l'oli, amb el pa amb tomàquet m'agrada sentir el gust del oli i si ting, posso oli verge, mai posso sal.<br />Es tamb bó!!!!!!!<br />PetonetsLa cuina de la Isabelhttps://www.blogger.com/profile/12324990021496160064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-9280496307475061842011-03-01T11:50:51.730-08:002011-03-01T11:50:51.730-08:00Jo primer frego el pa amb un tomàquet madur, despr...Jo primer frego el pa amb un tomàquet madur, després la sal (si és que en poso) i ho acabo amb un bon rajolí d'oli.Cristinahttps://www.blogger.com/profile/08526059788077341840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-76302815542076471632011-03-01T11:46:05.518-08:002011-03-01T11:46:05.518-08:00Nosaltres: Pa de pagès, tomàquet de penjar, sal i ...Nosaltres: Pa de pagès, tomàquet de penjar, sal i per últim l'oli.<br />Ah! i molt important les llesques sucades per les DUES BANDES!!!!!Aina Àlvar Alíciahttps://www.blogger.com/profile/00275472219013262732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-19341672274884177632011-03-01T11:42:27.542-08:002011-03-01T11:42:27.542-08:00Jo agafo el tomàquet madur i el frego pel pa, a co...Jo agafo el tomàquet madur i el frego pel pa, a continuació un bon rajolí d'oli, del bo i després una mica de sal!<br /><br />Fins aviat!Susanna i Juan Pedrohttps://www.blogger.com/profile/02207456460143364950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-50567131412793985212011-03-01T11:24:40.711-08:002011-03-01T11:24:40.711-08:00Yo restrege la tomaca en el pa, despres la sal y e...Yo restrege la tomaca en el pa, despres la sal y el oli.<br />Besetsorquidea59https://www.blogger.com/profile/02936341213487079640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-43502797542742122192011-03-01T09:46:42.604-08:002011-03-01T09:46:42.604-08:00doncs com tothom, jo també tinc tomàquets dels pen...doncs com tothom, jo també tinc tomàquets dels penjats, que el té la sogre a l'hort, i no hi poso mai sal tot i que el meu home si que en posa.<br />i com han dit, si és una torrada de pagès, primer all, després tomàquet i després oli...Lídiahttps://www.blogger.com/profile/02816217859172661545noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-75250285779778304652011-03-01T09:42:31.867-08:002011-03-01T09:42:31.867-08:00Bueno,porlo que veo yo lo hago diferente,no es que...Bueno,porlo que veo yo lo hago diferente,no es que no me guste hacerlo asi...que lo hago cuando desayuno sola en casa,pero normal mente,mis cuatro hobres 2 hijos,el marido y mi padre,se comen cantidades indrustialen de tomate,asi que hago un bol y pongo el tomate,la sal un ajo picado y un buen chorro de haceite y ellos mismos se sirven y repiten todas las veces que quieren...esta es mi forma.<br />Besets.Mesildahttps://www.blogger.com/profile/15194265928540306060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-84724779218951746422011-03-01T08:43:16.505-08:002011-03-01T08:43:16.505-08:00Sóc de les que primer suca el pa, posa un bon raig...Sóc de les que primer suca el pa, posa un bon raig d'oli d'oliva verge i un polsim de sal al final. Per què la sal al final? Perquè si primer hi poso la sal al ser generosa amb el raig d'oli, aquest se l'emporta. Manies familiars? No ho sé...A peu coix. Núria Saguéshttps://www.blogger.com/profile/10252047922377994628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-24459121342677458672011-03-01T07:43:10.603-08:002011-03-01T07:43:10.603-08:00Doncs ara que ho dius, hi ha vegades que poso prim...Doncs ara que ho dius, hi ha vegades que poso primer la sal i altres l'oli, això sí, res de tomàquet ratllat, un bon pa i un millor oli.<br />PetonetsCarmenhttps://www.blogger.com/profile/15421905493722522566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3620801074684832268.post-73090145820906833572011-03-01T06:45:51.637-08:002011-03-01T06:45:51.637-08:00Caram, crec que no he parat mai atenció sobre això...Caram, crec que no he parat mai atenció sobre això... dona, primer el tomàquet, és clar, però l'ordre de la sal i de l'oli el deixo a l'atzar, je je je...Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.com