dimarts, 22 d’abril del 2014

PA DE SANT JORDI!, PA PATRIÒTIC!,

Demà és una d'aquelles diades que em llevo amb un somriure sense ni pensar-ho...
empre m'ha agradat molt la celebració de Sant Jordi: roses, rams, llibres, paradetes, molta gent gaudint de la festa!
Qualsevol festa és bona, a més a més, per a fer menges especials,oi?. A casa hem fet partissos, galetes i pa especial per aquest dia. Avui, un cop més, voldria compartir la recepta del pa de Sant Jordi que tanta il.lusió fa fer i veure'n les 4 barres al tallar-lo.... i a més a més és molt bo amb la sobrassada i el formatge!
Animeu-vos a fer-lo avui mateix!


                                             FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!




I N G RE D I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.

SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!





2 comentaris:

  1. Ja la recordo, ja aquesta recepta! Es que et va quedar un pa ben formós que fa venir salivera...ben patriòtic!!! Bona diada de Sant Jordi!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat molt bé, Mercè!! a mi també m'agrada preparar el pa de Sant Jordi, i encara més, celebrar la Diada!! Que passis molt bon dia de llibres!! petons

    ResponElimina