mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 8 de gener del 2012

PASTÍS DE PEIX I GAMBES




Ondia!, ja som al 2012 i encara no he fet cap entrada!... Tanta festa, tanta manduca... i que bé ho hem passat menjant, tastant, probant coses noves, aprenent... i en el meu cas, fent receptes "conegudes" per no arriscar excessivament... tot i així vaig fer el pastís de formatge que no havia fet encara, i un pastís fred de peix una mica diferent al que sempre faig per a Cap d'any. Com que si alguna cosa m'ha mancat aquests Nadals ha estat temps, haig de dir que aquest pastís estava molt millor el dia després, que no pas acabat de fer i gairebé encara tebi el mateix dia... No hi havia més temps...Us el presento com a un plat que sempre és benvingut a taula, fi, gustós i que no presenta gaires dificultats. Si a més a més teniu una mica de TEMPS per dedicar-li una salseta bona de gambes...millor!, sinó, sempre es pot recòrrer a la maionesa o la salsa rosa que també son ben bones!. A veure què us en sembla! AH!, FELIÇ I GUSTÓS 2012 A TOTS!!!!
INGREDIENTS:
5-6 cuetes petitones de rap (o qualsevol peix blanc que us agradi)
un bon grapat de gambeta pelada (200 gr aprox.)
1 ceba tendra
2 granets d'all
una mica de julivert
4-5 ous
1/2 gotet de vi blanc
1/2 gotet de beixamel preparada.
oli, sal, pebre.
SOM-HI:
-Tallem el peix blanc a bocins i el salpebrem.
-Posem en una paella un fil d'oli i saltem el peix. Afegim la ceba tallada,l'all trinxat i la mica de julivert. Al darrer moment aboquem les gambes. Salem.
-Hi aboquem el mig gotet de vi blanc i deixem que s'evapori.
-Finalment posem la beixamel i donem unes voltes per tal que lligui tot.
-Ho passem pel túrmix juntament amb els ous fins que quedi amb la finor que desitgem.
-Aboquem el preparat al motlle que hem escollit i que si ho preferim haurem untat amb una mica de mantega.
-Enfornem a 180º entre 30 i 45 minuts.
-Deixem refredar una bona estona a la nevera.
-Decorem amb alguna gamba, julivert, maionesa, salsa rosa...

21 comentaris:

  1. Ostres té molt bona pinta aquest pastis...........de ben segur que el probare....segur que està bonissim i tindre en compte de fer-lo el dia abans.
    petons

    ResponElimina
  2. Sí senyor! Una manera molt diferent de presentar-nos el peix i les gambes. Felicitats per la primera entrada! El que és bo es fa esperar... he he. Petonet

    ResponElimina
  3. Ben saborós, una bona manera de començar l'any!

    ResponElimina
  4. Quin pastís de peix més bo, i acompanyat d'una bona salseta al costat ha de ser una passada! Me l'apunto, perquè això serà èxit segur!
    Benvinguda al 2012 Mercè! :D

    ResponElimina
  5. Hola MERCÉ ..retomando el blog ...mi visita al tuyo es una sensación de GUSTO Y SABORES ...este patel de pescado y gambas ..ideal para una cena ..y desde luego la TARTA estupenda anterior de esa si me tomo un cachito ya ..Feliz aun que ya pasadas las fiestas solo desearte un año 2012 inmensamente feliz ..besos MARIMI

    ResponElimina
  6. Jo el vaig fer el día 1 i com sempre es una recepta que mai falla.
    Fina i bona.
    Bon any 2012 per tots

    ResponElimina
  7. És el que vam provar a la trobada, no? Boníssim!!!! Quina bona manera de comença l'any blocaire, feliç 2012!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Feliç any Mercé :)

    Per cert, t'apuntes a la trobada que farem amb taller de fotografia gastronòmica? Mira que ens ho passarem bé i serem més de 30!!! :D

    ResponElimina
  9. M'encanten els pastissos de peix tan fins, tan són bons com a entrant o com plat principal. I amb la salseta de gambes encara millor ;)

    ResponElimina
  10. Hola Merce!Espero que hayas tenido un buen comienzo de año....por lo que veo empezamos bien,este tipo de pasteles me encanta.
    Besets.

    ResponElimina
  11. Aquests pastis si que m’agrada, segur que ha de quedar boníssim
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  12. Segur que amb receptes com aquesta tindrem un feliç i gustós any 2012!
    Nani

    ResponElimina
  13. Mmmmm quin pastís mes bo! grácies per la recepta, m'agradará molt.
    Un petonet

    ResponElimina
  14. això és meravellós, menjar-se això i treure-li suc a la pantalla ha de ser colossal...seguim contactant amb aquest blog, també demanem ajut al blog Bogarde, sembla una pista d'aterratge dels mals esperits i hem de rellançar la bonança i la fraternitat. Gràcies.

    ResponElimina
  15. Com m'agrada aquest tall del pastís, es veu molt suau.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Boníssim aquest pastís de peix i gambes!!! Me n'apunto la recepta!!!! Gràcies Mercè!

    ResponElimina
  17. Si es el del dia de la trobada, puc afirmar que esta molt bó.
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Hola Merçe, queda apuntada la recepta. Petonets

    ResponElimina
  19. mot bona pinta sera qüestió de pro varo

    ResponElimina