Doncs ja hem passat Nadal i Sant Esteve!. A la darrera entrada us presentava el menú que faria per Sant Esteve però amb el postre per decidir. Doncs després de mirar carpetes, llibres i algun dels vostres blocs, vaig decidir-me per aquest pastís que feia temps tenia a pendents. La recepta de la mousse, tot i que doblant les quantitats és del bloc de la Quima- les meves receptes-On podreu trobar idees i plats per llepar-se'n els dits!.La veritat és que va quedar molt suau i que va agradar molt als avis, adults, joves i nens (que de tot hi havia...). La cobertura, d'una barreja congelada de fruits vermells que era molt potent i gustosíssima, sense cap dubte, el millor contrapunt al pastís!. A veure què us sembla.
INGREDIENTS:
500 gr de formatge crema (tipus Philadelphia)
2 bricks de nata
175 gr de sucre
7 fulls de gelatina
-------------------------
Per a la cobertura:
200 gr de fruits vermells (barreja preparada congelada d'aranyons,gerds,maduixes,nabius)
6 cullerades de sucre
11 gr de gelatina en pols
SOM-HI:
-Hidratem els fulls de gelatina en aigua freda.
-Posem la nata i el sucre al foc en un cassó, i just quan arrenca el bull retirem del foc i hi afegim la gelatina escorreguda.
-Afegim el formatge i remenem bé fins que ens quedi una crema fina.
-Untem el motlle amb una mica d'oli de gira-sol, aboquem la barreja i deixem a la nevera fins que qualli. (mínim 2 hores, però jo l'he fet d'un dia per l'altre i aleshores he fet la cobertura).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per a la cobertura:
-Posem els fruits vermells, que haurem descongelat, en un cassó amb el sucre i remenem fins que es comença a fer com una melmelada. triturem a gust.
-En un recipient barregem la gelatina amb una mica d'aigua fins que quedi esponjosa i l'afegim als fruits.
-Deixem que s'atemperi una mica la barreja mentre remenem. Quan ja no cremi l'aboquem amb cura sobre la mousse ja quallada i tornem el pastñis a la nevera fins el moment de servir.
-A l'hora de treure'l a taula decorem com més ens agradi. (jo vaig escollir unes perletes platejades i vaig deixar fer a la imaginació...Amb unes fulletes de menta ha de quedar ben bonic també...)
He pensat... el bloc de la Quima? Si a mi se'm vessa la llet, confonc les mides, trec del foc abans d'hora, jajajajaj
ResponEliminaTé una pinta aixooooooooooooo, nyam nyam
Petons
QUIMA
Jo l´he fet més d´una vegada i dono fe que és boníssim.
ResponEliminaCarai, Mercè! quin pastís més sofisticat!! Fins i tot sap greu menjar-se'l, de tant perfecte i ben acabat...!!! Felicitats!
ResponEliminaUna combinació deliciosa i una decoració molt elegant, ideal per unes postres molt nadalenques!
ResponEliminaUn postre realment bo, fresquet i dolçet per fer alleugerir els àpats nadalencs. Que tindrà el pastís de formatge.... que ningú s'hi pot resistir? aixs.....
ResponEliminaBon any tinguis, que se't cumpleixin molts desitjos, lluitis per ells i sobretot que se't presentin moltes receptes temptadores per fer ;) Petons guapa!!!
Mercè t'ha quedat un pastis perfecte. Mira que m'has fet pensar una estona, ja que no recordaba haber fet cap pastis així i despres m'he recordat del pastis de formatge amb culis de maduixa........que deu ser d'aquest que l'has tret oi?
ResponEliminaLa decoracio la trobo molt fina i elegant
Petons
Aquests pastissos mai fallen, té una pinta espectacular!! Ets una artista d'aquest tipus de postre :D
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina netedat de linies!!! sembla un model 3D hehe.
ResponEliminaMe encanta la pinta que tiene tu pastel y Explicas muy bien la receta.
ResponEliminaSaludos
Jo volia fe-ne un d'aquest tipus però al final no vaig tenir temps, ha d'estar boníssim, m'agraden molt els pastissos amb formatge i així ben fresquet....!!
ResponEliminaPastis de formatge amb fruits vermells, el meu preferit, ara mateix te’n agafo un tros
ResponEliminaPetons
Tinc tots els ingredients, el faré! Merci per la paciència del taller d'aquesta tarda, el Marti ha acabatbel dia ben content i explicant al seu amic per telèfon que la Mercè li ha ensenyat a fer tortell!bon any!
ResponEliminaUn pastis ideal per aquests dies.
ResponEliminaFresquet i bó amb una decoració de 10.
Felicitats, ets la reina de les mousses, te quedan de..........
Un bon any per a tots els teus i un gran petonarro per les 3 nenes.
Isabel
Ja m'aniria bé ja un pastís com aquest, sobretot després d'aquests dies, estem "a topeeee"! Que tingueu molt bon any!
ResponEliminaseguint la pista del XISCO ens topem amb aquest blog que és de plaer-plaer.
ResponEliminaAra esperem la teva visita i que l'any sigui per sucar-se els dits amb bona cuina, pau i que no ens facin mal amb tanta crisi mal portada.
T'esperem!
Acabo de descubrir el teu blog... és perfecte!! M'agraden moolt les teves receptes, tenen una pinta estupenda... Et convido al nostre nou blog: macedonia en familia!! Bones Festes!!
ResponEliminaDoncs estem molt contents de la teva visita i esperem que això sigui el començament.
ResponEliminaMercè, aquest pastís em sembla molt bon final de festa!
ResponEliminaCosta escollir els menús, i sobretot les postres, però al cap i a la fi, el què compta és disfrutar de la companyia i desitjar que el 2012 els comensals segueixin igual o més contents!
BON ANY!!!!
Quin pastís més deliciós!! m´agrada molt i el copio amb el teu permís val? petonets maca i bon any nou
ResponEliminaimpresionant! quin gust! quines perles gastronòmiques! esrtem en contacte i t'esperem al bogardisme. Merci i salutacions de tota la penya que som molta gent.
ResponEliminaT'ha quedat una presentació maquíssima! i no cal dir que estava boníssim!! oi?? Aquests pastissos baixen molt bé!1 Bons Reis
ResponEliminaLa decoració molt bonica, fa venir unes ganes de menjar-ne un bont trosset...
ResponEliminaQuina bona pinta!!! Havia de ser boníssim. Amb quin motlle ho vas fer? desmotllable?
ResponEliminaQue tinguis un feliç 2012, guapa, tu i tota la teva família i amics.
Una forta abraçada!
Quina paciència de presentació :-)
ResponElimina