Feia força temps que em venia de gust probar de fer postres de cullera ben fresquets per a l'estiu que no hagués fet. De moment ho he fet amb el tiramisú que tant agrada a l'Albert i que només he fet versió pastís. En va resultar una crema molt suau, untuosa i agradable que passa ràpidament.
He afegit unes ametlles granet torrades que posades a mitja copa donen la sorpresa. Us ho recomano!, si teniu convidats segur que els vindrà molt de gust!
INGREDIENTS: (unes 6 copes)
6 melindros
1 tassa de cafè fet
150 gr de Mascarpone
4 ous
50 gr de sucre fi
3 cullerades soperes d'Amaretto (a gust de cadascú)
cacau pur en pols
ametlla granet.
SOM-HI:
Torrem lleugerament un grapat d'ametlla granet en una paella sense oli i reservam.
En un bol posem els melindros a bocins empapadets amb el cafè (justet que l'absorveixin).
Omplim el fons de les copes amb aquest preparat.
Preparem la crema: separem les clares i les reservem.Mentretant barregem els rovells amb el sucre amb unes baretes.Afegim el Mascarone fins que lligui tot.
Muntem les clares i les afegim a la crema amb cura. Aboquem l'amaretto a gust.
Posem una mica d'aquesta crema a les copes sobre els melindros.
Al damunt hi posem un grapadet d'ametlles torrades ben repartides:queda bonic que es vegi una capeta fina sobre de la que posarem més crema fins a omplir la copa.
Posem les copes a la nevera com més estona millor.
Al moment de servir empolvorem la superfície amb cacau i unes quantes ametlles més.
LLESTOS!
Mercè, mira que llevo viendo últimamente tiramisus continuamente ( trabajo en un restaurante italiano de ayudante), pero tu presentación y receta me encantan!!!
ResponEliminaBesos.
M'agrada molt aquesta versió en copes i la sorpressa de les ametlles.
ResponEliminaPetons.
M'agraden les postres fresquetes amb cullerai amb aquestes copes queda molt ben presentat!
ResponEliminaque fresquet i que bo . m'agrada !!
ResponEliminaHola Mercè,
ResponEliminaHem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 39.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.
A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!
Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaria molt comptar amb tu.
Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!
Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat
Mercè,
ResponEliminaAcabo de rebre en el meu bloc el següent comentari. Penso que et pot interessar:
""De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos
ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes
ens agradaria que us afegíssiu al projecte
animeu-vos !!
http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/
""
gràcies!, m'ho miro!, bon estiu!
Elimina