mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 5 d’agost del 2012

CORONA BLANC I NEGRE



Sempre m'han agradat les coques de dos colors. Visualment son molt boniques i a més a més gaudeixes de 2 gustos en un sol tall. Aquest cop em va fer gràcia probar de fer-lo en forma de corona. Com que no tins aquest motlle, vaig agafar un paquet de 3 a l'industrial bolsera. Son de paper i van molt bé!, no es cremen i es desmotllen amb facilitat. Aquestes coques sempre donen un toc de sorpresa al fer el tall ja que a vegades queden els dos colors ben delimitats, a vegades fent fils, en 2 capes, en cargol... Apa, a veure que us en sembla!
INGREDIENTS: emprem la mesura d'un got d'uns 150 ml aprox
1 gotde llet
1 got de sucre
1 got d'oli de girasol
3 ous
1/2 sobre de llevat
2 gots de farina
1/2 got de Paladín (per a la meitat de la massa)
SOM-HI:
Barregem l'oli, la llet, el sucre i els ous amb la batedora.
Afegim la farina amb el llevat barrejat a través d'un colador fi.
Agafem la meitat de la massa i li afegim el Paladin.
A l'altre meitat li donem algun gustet que ens agradi: unes gotes de vainilla, de llimona, taronja...
Untem amb mantega el motlle i aboquem primer una massa i després amb cura l'altra.
Ara és l'hora de donar-li el toc personal: ho deixem així en 2 capes definides o les barregem amb una cullereta fent com petites cullerades d'abaix a amunt una al costat de l'altre.
Enfornem a 180º uns 35 minuts i llestos!

8 comentaris:

  1. Mercè quina Corona Blanc i Negre mes maca, ha d'estar bonísima.

    ResponElimina
  2. Amb la gana que tinc ara mateix em sembla que vindré a berenar!! boníssima!
    Petonets família!
    Sandra

    ResponElimina
  3. M'agraden moltissim els cocs de dos colors...i aquest no es menys!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Les coques marbre, m'agraden molt.
    Ara amb aquesta caloreta, acompanyada amb un gotet d'orxata, deliciós.
    Que us sigui lleu la calor, petonets

    ResponElimina
  5. sempre ve de gust un bon tall d'un bon tall d'aquestes coques... delicioses!!

    ResponElimina
  6. Hola!
    Aquest matí m'he animat a fer la coca i la veritat és que, malgrat que és moooolt bona, no he aconseguit que em quedés tan bonica... No sé per què però no m'ha pujat tant, i la superfície superior no m'ha quedat tan fineta, sinó que s'ha anat trencant perquè la massa de sota anava pujant. Vaja, un petit fracàs. Algun consell amb el forn perquè no passi? Sóc una mica novata en tot això i encara no sé els trucs de la cuina.
    Una abraçada,
    Maria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria!, em fa molta il.lusió que l'hagis provat de fer!. Jo també vaig fer, i encara faig, espifiades a vegades quan canvies de fórmula o de forn o de motlle... Has de tenir un motlle en que confiis i el més dificil de controlar és el tema del forn...cadascú coneix el seu...Jo et puc dir algunes coses que m'han anat bé per anar millorant les coques: 1.Posar la massa al motlle i enfornar de seguida!, sense deixar la massa gaire estona feta ja que el llevat comença a actuar i pot deformar. 2. Molt important: no obrir mai el forn a mitja cocció sinó només quan et sembli que li falta poc o ja estigui ben cuita. 3.A vegades m'ha anat bé posar el forn només de sota ben bé la meitat del temps total per tal que pugi bé la massa, quan quedin uns 15 minuts posar també a dalt perquè es dauri. Potser així no s'esquerda i pot sortir bé l'escalfor. Bé, espero que a la propera et vagi millor, però n'estic segura que bona ho estava!!! Una abraçada!

      Elimina
  7. Barreja de colors i gustos. Visualment inspiradora. Anotem la recepta. I moltes gràcies pels consells sobre el forn, encara que no fossin per mi. Els dos primers ja els aplicava. Provarem amb el tercer.

    ResponElimina