mousse de coco

mousse de coco

divendres, 19 de desembre de 2014

DEL BLOG AL PLAT/ BOMBES DE PATATA/CRIJOARMAEL


2o de Desembre: DEL BLOG AL PLAT!
Com ja sabeu, el blog del qual avui en penjarem receptes és CRIJOARMAEL
Per a mi, aquest blog de la Cristina Brugaroles és molt especial. La seva cuina és creativa, amb una dosi d'imaginació impressionant i amb una manera d'explicar senzilla i entenedora. El que més m'agrada és que en fa un motiu gastronòmic de tot allò que és notícia a casa seva, de manera que treure's el carnet de conduir, aprobar el curs, un esdeveniment, un aniversari, una anècdota... es converteix en un pastís, unes galetes, un postre...
La Cristina, que a més a més he tingut la sort de conèixer personalment, és com el seu blog: propera, clara, i molt familiar. M'agrada moltíssim la seva cuina i segur que tots heu gaudit remenant per CRI(Cristina) -JO(Jordi)-AR(Arnau)-MA(Marcel)-EL(Èlia).

La veritat és que m'ha costat força triar una de les seves receptes, però m'he decidit per una de les que primer em van cridar l'atenció, tant per la recepta en si, com sobretot, pel nom que li va posar:"Les pilotes de'n Marcel"...jajajajaja, però com que jo no em considero legitimada a emprar aquest títol... en diré BOMBES DE PATATA!

Haig de confessar que em va costar una mica donar-los forma, però el resultat va ser un: "mama n'hi ha més?", "boníssimes"!.
En vaig canviar un parell de coses: ous de gallina en comptes de guatlla, i una mica de formatge ratllat i pernil dolç.

INGREDIENTS:
4-5 patates
3 ous de gallina
xoriç i pernil dolç a bocins
formatge ratllat per fondre
farina de galeta i un ou per arrebossar
sal
oli
pebre vermell

SOM-HI:
-Pelem i bullim les patates. Les xafem amb forquilla, salem i reservem fins que es refredin.
-En un cassó posem aigua a bullir i aleshores aboquem amb cura cada ou, sense la closca, un per un durant 50 segons. Retirem amb una esqumadora i posem ràpidament en aigua freda per tal que es talli la cocció. Quedarà cremós per dins.
-Fem les boles ajudant-nos de paper film, extenent una mica de patata, posem al mig l'ou, el formatge i el xoriç i el pernil a bocins.
-Posem una mica més de patata al damunt i fem les boles. Apretem amb el film com si fessim un caramel i cap a la nevera una estona perque agafin més consistència.
-Arrebossem amb ou i farina de galeta i fregim amb força oli.
-Posem una mica de pebre vermell al damunt, i llestos!



No oblideu deixar l'enllaç de la vostra recepta als comentaris d'aquesta entrada!, així tothom en gaudirà!. Moltes gràcies per participar!!!


32 comentaris:

  1. Jajaja!!! M'agrada que hagis fet les Pilotes del Marcel!!! A casa també van triomfar. Per mi el teu blog també m'és molt proper i bona font d'inspiració. Ja estic nerviosa per veure quines receptes ha triat la gent. Petons!

    ResponElimina
  2. Bon dia, ací et deixe la meva aportació al repte:
    http://juliaalacuina.blogspot.com.es/2014/12/xupa-xups-de-formatge.html
    eixes pilotes de patata tenen molt bona pinta!
    Un abraç
    Júlia

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies per participar Julia!, espero tornar a veure't per aquí al gener!

      Elimina
  3. Mercè per aquest mes de Desembre et deixo la meva proposte. Les bombes de patata, excepcionals!!! Bon NADAL i Bones Festes.
    http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2014/12/cake-de-salchichas.html
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Joaquima!, aquest cake crida l'atenció eh?

      Elimina
  4. Aquestes bombes són la bomba!!! ja ja ja!!! quina bona fila que fan.
    Aquí la meva aportació, és el primer cop que en feia i no els havia tastat abans:
    http://allijulivert.blogspot.com.es/2014/12/pastissets-de-cabell-dangel.html
    Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. gracies per participar Carme!, ara entraré a veure aquests pastissets!

      Elimina
  5. ha estat un plaer "remenar" pel bloc del "colectiu" CRI-JO-AR-MA-EL.... ;-)) i al final a casa tots hem disfrutat amb l'esmoçar d'avui:http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2014/12/coca-de-vidre.html
    apa, segur que aquesta serà un nou exit de convocatoria...

    ResponElimina
  6. Potens, potens, aquestes bombes de patata!! Jo, com sempre, he escollit una recepta dolça, ideal per aquestes festes. Aquí et deixo el meu enllaç! Bones fetes a tothom!!
    http://www.retallsdecuina.cat/2014/12/pastis-mousse-de-torro.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta recepta fa Nadal Nadal eh?, merci per participar!

      Elimina
  7. Ben bones aquestes bombes!!! ha estat dificil a tria al blog de la Cristina, finalment m'he decidit per això:
    http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2014/12/gominoles-de-nadal-del-blog-al-plat.html

    Molts petonets. Bones festes!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstiques gominoles!, aquestes les tastaria segur!

      Elimina
  8. Hello! Aqui tens la meva aportació....Gotets de xocolata i iogurt grec...www.bufetdepostres.blogspot.com.es/2014/12/gotets-de-xocolata-i-iogurt-grec.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. un contrast ben original Cristina!, merci i fins gener!

      Elimina
  9. APORTACIÓ DE LA GEMMA CLOFENT DE -LA CUINA DE CASA-
    http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2014/12/20/enreixat-de-poma/#

    ResponElimina
  10. Quin rellam de pilotes!!!! i quina bona pinta!!! ;) Aquí deixo la meva aportació: http://xicuina.blogspot.com.es/2014/12/broquil-amb-beixamel-i-tonyina.html, per fer una "mica de bondat" abans dels àpats nadalencs!!
    Bones Festes i fins a la propera convocatòria!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per participar i per la teva simpatía!, tespero al gener!

      Elimina
  11. M'ha costat una mica decidir-me davant de tantes receptes tan bones del blog, però al final he optat per una recepta fàcil i ràpida i a més que està bonissima: Calamarsons amb cervesa, que en el meu cas han estat calamarsets. Si ho proveu ja veureu que és ràpid i bo.

    http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2014/12/calamarsets-amb-cervesa-aliments-contra.html

    Petons a tots
    Conxita

    ResponElimina
  12. Hola a tots! Us deixo la meva aportació amb el paté de llenties! Espero que us agradi! B&I
    https://belandideam.wordpress.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies per participar!, que bé aquest puré!

      Elimina
  13. Hola Mercè, aquí et deixo la meva aportació!
    http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2014/12/20/enreixat-de-poma/

    ResponElimina
  14. Merce, et vaig deixar l'enllaç a del bloc al plat!! Vail fer el pa de pessic amb farina d'arròs!!bon nadal

    ResponElimina
  15. Ara veig q ho vaig fer malament, com stic amb el mòbil no puc copiar l'enllaç!!

    ResponElimina
  16. Ja et vaig deixar el enllaç, però per si de cas!!!!!!!!!!!
    http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2014/12/llibrets-dalberginia.html

    ResponElimina
  17. Per cert, aquestes bombes son "Una bomba"
    Fantàstiques.
    Petons

    ResponElimina
  18. Mercè aquest mes ha estat impossible!! a veure l'any vinent... bones festes!!!!!!!!

    ResponElimina
  19. Mercè, moltes gracies per la teva iniciativa Del Blog al plat. M'ho he passat molt bé i a més he conegut un altre blog ben interessant.
    Bones festes i fins al gener
    Conxita

    ResponElimina

  20. Mercé; Fa dies que vaig penjar la recepta del blog al plat, aqui et torno a deixar l'enllaç.
    Salutacions i bones festes¡¡ :O)
    http://menjadebacalla.blogspot.com/2014/12/crema-de-pastanaga-del-blog-al-plat.html

    ResponElimina