mousse de coco

mousse de coco

dijous, 23 de juliol del 2015

TARTA DE SANTIAGO

Si en feia de temps que la volia fer!!!
No us passa que teniu receptes guardades i  moltes ganes de fer-les i que van passant els dies, mesos...i no les heu fetes?...potser és que són moltes les coses que volem fer i no arribem a tot...

Doncs sigui com sigui, l'altre dia va arribar el moment de fer realitat una d'aquestes receptes.
Aquí us deixo un pastís especial, molt i molt bo, que acompanyat d'un gotet de mistel.la, moscatell, vi ranci.. us fa gaudir d'una estona de relax incomparable!. Feu-me cas i probeu-la, més senzilla i fàcil de fer impossible!

Tingueu en compte el motlle on la feu, perquè al no dur llevat no puja i per tant si agafeu un motlle massa gran us quedarà massa prima.

Aquesta famosa tarta gallega cal presentar-la com cal, amb la creu de Santiago al damunt en negatiu. Jo senzillament vaig calcar sobre la pantalla de l'ordinador una creu de Santiago que vaig trobar a "imatges" fent-la tan gran com volia. Retallem i llestos!, si la guardem ja en podem fer tants pastissos de Santiago com volguem!

INGREDIENTS:
200 gr de farina d'ametlla
200 gr de sucre
4 ous
ratlladura de llimona
un polsim de canyella a gust.
*sucre fi per decorar


SOM-HI:
Barregem els rovells amb el sucre fins fer-ne una crema.
Afegim la ratlladura de llimona i la canyella.
Aboquem amb cura la farina d'ametlla mica a mica.
Muntem les clares una mica i les afegim.
Untem el motlle (d'uns 24 cm) i coem a 180º uns 30 minuts.
Posem la creu de Santiago al mig del pastís un cop fred i empolvorem amb força sucre fi.

*Potser millor si 2 dels ous els barregeu sencers amb el sucre i munteu les 2 clares restants per a afegir després, ja que podria ser que la barreja quedés massa espessa si no hi posem cap clara abans, i aleshores costa força d'afegir-les al final...)

BON PROFIT!






4 comentaris:


  1. Mercé; És una bona tarta aquesta, la veritat que sí. Jo l'he feta bastantes vegades i sempre amb un resultat molt agradable.
    L'adreça del enllaç quant la vaig fer: http://menjadebacalla.blogspot.com/2015/03/tarta-de-santiago.html
    Salutacions Mercé¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Es una tarta que tinc a la llista de pendents des de fa anys!!! Però mai encara m'he llençat... quines ganes de fer-la a casa!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Mol apropiada per quests dies , ja que el proper dia 25, es Sant Jaume o Santiago
    Petons

    ResponElimina
  4. Un pastís que sempre agrada, i amb un bon vi dolç són unes postres de festa major Mercè!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina