mousse de coco

mousse de coco

dijous, 19 de novembre de 2015

SACHER -DEL BLOG AL PLAT-NOVEMBRE 2015

Dia 20!, em llevo abiat per penjar la meva recepta i ja me'n trobo tres!, jajaja, així m'agrada!(ara afegiré els enllaços a "comentaris")

Espero que hagueu gaudit de les receptes de la Nuria, de les seves presentacions i la seva senzillesa.
A mi, em van seduïr vàries propostes: el pastis de platan i iogurt, el tronc de Nadal...però m'he decidit pel SACHER ja que fa pocs dies els meus nebots van fer 17 anys i sé que és un dels pastissos que més els agrada.

La única variació va ser que jo no vaig fer la trufa com a farcit. Suposo que hi ha moltes versions, però inicialment el Sacher que jo conec de sempre, no en porta. Queda pendent la versió amb trufa que deu ser ben interessant.

INGREDIENTS:

230 gr de sucre
100 gr d'ametlla en pols
5 ous
50 gr de farina
25 gr de cacau en pols
50 gr de xocolata 70%
50 gr de mantega
...............................................
per farcir:
- melmelada de gerds (o d'albercoc). A mi m'agrada especialment la combinació de la xocolata amb els gerds.
-almívar: 100 ml d'aigua, 100 de sucre i un raig de rom
...............................................
cobertura:
150 gr de xocolata fondre
150 nata
75 gr de mantega
...............................................


SOM-HI:

Separem els rovells de tres dels ous.
Separem 60 gr de sucre del total
Barregem la farina d'ametlla amb els 170 gr de sucre restant i afegim d'un en un els 3 rovells i els 2 ous sencers.
Fonem la xocolata i la mantega i ho incorporem.
Muntem les clares amb el sucre reservat i anem afegint amb cura.
Afegim la farina i el cacau tamisats.
Enfornem a 180º.
.................................................................................................................
Fem l'almívar escalfant l'aigua amb el sucre i el rom. Deixem espessir una mica.
.................................................................................................................
Preparem la cobertura escalfant la nata i afegint la xocolata a bocins. Finalment anem posant la mantega a dauets.
..................................................................................................................

Tallem el pa de pessic, un cop fred amb 2 o tres capes (segons el motlle).
Amarem les bases amb l'almívar i al damunt una capa de melmelada.
Anem fent les capes i finalment cobrim el pastís amb la cobertura.
Es pot decorar amb gerds, fruita...jo vaig posar virutes de xocolata que sé que els agradaria molt als nois!

Espero us agradi!, tot i no aconseguir una presentació tan esplèndida com la Núria!, jajajaja

Gràcies a tots els que heu participat. Tan abiat com pugui entro a veure les vostres delícies!


22 comentaris:

  1. ISABEL19 de novembre de 2015, 13:38
    Hola Mercè, acabo de publicar la meva recepta del BLOG AL PLAT
    Espero que us agradi.
    La he publicat avui, ja que demà tinc un dia força ple.
    Un petó
    http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/11/galetes-de-coco.html

    ResponElimina

    Marta Jubert19 de novembre de 2015, 22:16
    Bon dia Mercè, primer cop que participo amb aquesta recepta:

    http://www.padenous.blogspot.com.es/2015/11/galetes-de-coco.html

    Moltes gràcies i ptns

    ResponElimina

    Cristina19 de novembre de 2015, 22:34
    Bon dia,

    et poso el meu enllaç http://crijoarmael.blogspot.com.es/2015/11/brisa-amb-crema-de-xocolata.html

    Una abraçada

    ResponElimina

    ResponSuprimeix
  2. iSABEL, CRISTINA, GRÀCIES PER PARTICIPAR!, ARA US VISITO!
    MARTA!, BENVINGUDA I GRÀCIES PER PARTICIPAR!, ARA VINC AL TEU BLOC!

    ResponSuprimeix
  3. Bon dia Mercè, la Sacher és un dels meus pastissos preferit i el teu tall diu que hi ha d´estar boníssim. Et deixo la meva proposta pel repte d´aquest mes :http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2015/11/tarta-de-tres-chocolates.html

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gracias Joaquina!, acabo de verlo. Presentacion 10...

      Suprimeix
  4. Hola! Aquí et deixo la meva aportació, crec que la coneixes! ;)
    http://xicuina.blogspot.com.es/2015/11/coca-de-magdalena.html

    Fins a la propera!!

    ResponSuprimeix
  5. La teva Sacher té una pintorra impressionant!

    ResponSuprimeix
  6. Que bona es la Sacher,.
    Varem tindre el plaer de menjar-ne quan varem estar a Viena.
    Boníssima.
    Petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Pero a Viena devieu probar l autentica autentica!!!!!

      Suprimeix
    2. Pero a Viena devieu probar l autentica autentica!!!!!

      Suprimeix
  7. M'encanta la Sacher... però aquestes magdalenes de moniato també es mereixen una "menció especial" :-)
    http://nototsonpostres.blogspot.com/2015/11/magdalenes-de-moniato.html
    PTNTS
    Dolça

    ResponSuprimeix
  8. Quina pìnta aquesta sacher!! no sé mai on haig de posar l'enllaç, per si de cas repeteixo!!
    http://aracuina.blogspot.com.es/2015/11/caramels-de-pasta-fillo-amb-crema-de.html

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Aqui aqui!, a l entrada q faig amb la meva recepta escollida. Perfecte! Vaig a veure aquests caramels!

      Suprimeix
    2. Aqui aqui!, a l entrada q faig amb la meva recepta escollida. Perfecte! Vaig a veure aquests caramels!

      Suprimeix
  9. Has fet una bona tria!!! Jo m'he decidit pel flam de Ferrero Rocher! Un èxit!
    Petons i bon cap de setmana!
    http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2015/11/flam-de-ferrero-rocher-delblocalplat.html
    Olga

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gracies Olga!, vaig a veure aquest flam q tant d exit te a les xarxes!!!

      Suprimeix
  10. Que bo! M'encanta la sacher, un dels meus postres preferits! Em sap greu no haver arribat a participar aquest mes :(
    Intentaré ser-hi per la pròxima!
    Marta

    ResponSuprimeix
  11. Mercè moltes gràcies per la proposta del meu bloc!! Ja saps que ets el meu llibre de receptes preferit, bé llibre no, bloc! Fantàstic aquest Sacher!!! petons!

    ResponSuprimeix
  12. Molt bona elecció, la Sacher!! Quin greu no haver pogut participar aquest mes, espero no perdre'm la propera!Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  13. Hola Mercè. La teva Sacher te una pinta estupenda.
    No t'enfadis amb mi.....ja se que no he participat aquest mes, però em va pasar el dia. Espero que al Gener la cosa es regularitzi, primer proposit de l'any!!!
    Petons a tots!

    ResponSuprimeix