mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 8 de novembre del 2010

VA DE TRUITES- truita de samfaina i truita de camagrocs






La meva mare em va fer veure que a l'hora de parlar de truites gairebé tot s'hi val!, recordo la seva truita de mongetes seques, la de carxofa, la de verdura amb patata... Per no perdre la tradició jo també n'he fet de tota mena i crec que es un fet generalitzat a totes les cuines. (truita de gambes, de bacallà, de botifarra negra, d'espinacs...).Avui us presento aquest parell a veure què us en semblen i us animo a que expliqueu alguna de "curiosa" que hagueu fet o tastat!


TRUITA DE CAMAGROCS:

INGREDIENTS:
camagrocs
4 ous
all, julivert
sal i oli

SOM-HI:
No hi ha cap misteri... es tracta de passar els camagrocs per la paella amb un raig d'oli un granet d'ell i una mica de julivert.
Retirarem l'excés d'aigua que els bolets deixen anar i afegirem els bolets al bol on tindrem els ous batuts.(a mi m'agrada fer-ho aixó abans d'abocar la barreja a la paella, crec que es barregen millor els gustos i es reparteix millor l'ou).Fem la truita per les dues bandes a la paella que tindrem ben calenta.


TRUITA DE SAMFAINA:

INGREDIENTS:
4 ous
pebrot vermell,pebrot verd
albergínia
1 ceba tendra
un xic de tomàquet ratllat
sal,oli

SOM-HI:
Fem un sofregit amb els pebrots, l'albergínia, la ceba, i salem. Afegim el tomàquet i deixem que redueixi una mica. Quan és ben tovet ho afegim als ous batuts una estona i fem la truita amb la paella ben calenta per les 2 bandes.

20 comentaris:

  1. Dons mira, de camagrocs no l'he tastat pas...

    Segur que era molt bona... m'encanten els bolets.
    Muas!

    ResponElimina
  2. Dues truitas magnífiques! m'agraden molt les truites i experimentar amb elles i probar amb ingredients nous és genial!
    Un recultat meravellós!
    Molts petons

    ResponElimina
  3. M'encanten les truites, és el que tu dius... tot s'hi val! A casa ens agrada molt de patates, ceba i carbassó, o de mongetes seques amb cansalada... i una que també em xifla, d'albergínia tallada a dauets i ben toveta... mmmmm!!
    Les teves tenen una pinta espctacular! ;)
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ohhhhh m'encanta la verdureta picadeta, però amb truita no l'he provada mai! Ara ja sé com colar una nova manera de menjar verdura a casa jejej, no em podran dir que no.
    Jo de truites així extranyes... em penso que totes són de les conegudes, però la que m'agrada més és la d'espàrrecs silvestres i la de patata que fa el meu xicot, aiii
    Petonasos!

    ResponElimina
  5. La truita de samfaina m'encanta, quan faig samfaina sempre en faig de més, així amb la que em sobra en faig una truita ;)

    ResponElimina
  6. Doncs jo voto per la de camagrocs. On hi han bolets...

    Visca les truites!! Visca!!

    ResponElimina
  7. Les truites de verdures són boníssimes. De bon gust me la menjava per sopar.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  8. A mi me encantan las tortillas,asi que me quedo con las dos...las dos estan buenisimas.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Que bones les truites¡¡¡¡¡
    Del que siguin...
    Aquesta de bolets te mol bona pinta.
    Fins demà.
    ISABEL

    ResponElimina
  10. QUE RICAS TORTILLAS. BESO DE ORQUIDEA59

    ResponElimina
  11. Moltes moltes moltes felicitats pel bloc! El segueixo des de fa poc i m'encanta!
    Ara estic estudiant però tinc moltes ganes que s'acabin els exàmens i, ja que hi som, la carrera per tenir una mica de temps per cuinar tots aquests plats que proposes!!! Només em faltaria una mica més de traça a la cuina, perquè normalment sóc una mica patata...

    ResponElimina
  12. Visca la truita!, la proposta d'Acabatdefer dels espàrrecs i patatones... seria apta per menors?..ja,ja,ja...Gràcies a tots per estar per aquí, entre truites!

    ResponElimina
  13. De camagrocs (rossinyols de pi) sí que n'he fet, però de samfaina no encara! Com a truita curiosa, alguna vegada n'he fet de tonyina (de llauna) i queda boníssima també. Per cert, ahir vam dinar l'enfornada de patates segons la teva recepta i no van quedar res de res de res de res! Vam fer una festassa, gràcies per donar la idea!

    ResponElimina
  14. Angels, jo també l'he tastat de tonyina de llauna, bona!. Doncs me'n alegro molt de l'èxit de l'enfornada de patates!, jo tinc a punt la carbassa per fer les teves magdalenes!

    ResponElimina
  15. A mi no m’agraden massa les truites però en Miquel d’aquestes dues truites demanaria que en fes una de sola.
    Petons

    ResponElimina
  16. Truites, truites, truites. Totes sensacionals. Hi ha alguna cosa de la que no es pugui fer una truita? A mi m'agraden gairebé de tot. Per cert qui deuria fer la primera truita?, es mereix un monument!

    ResponElimina
  17. Hola Mercè!!

    Avui m'he posat a passejar pels blocs de cuina i entre ells, pel teu. Et fitxo!
    Quines truites més bones. Aquest any vaig provar per primer cop la de camagrocs tot i que em van dir que era una manera de cuinar-los molt típica. He de dir que em va encantar. La de samfaina no l'he provat, en prenc nota! :)

    ResponElimina
  18. fantàstiques truites, totes dues. em sembla perfecte que en parlis, precisament fa poc vaig fer un post en què em preguntava si ja no es cuinen truites, perquè sembla que a la gent li fa vergonya ensenyar als blocs una menja tan senzilla. gran error, perquè no és tan senzill fer bones truites, com demostres tu avui.

    ResponElimina
  19. Sión, doncs fes-li home!...ja s'ho mereix,no?

    Josep,el meu nebot Eduard la fa de panses!...I sí, estic dacord, un monument per a l'invenor de la truita!

    Alba, contenta que estiguis per aquí!, ja t'he visitat a casa i déu n'hi dó quina colla de bones fotos i receptes!estem en contacte!.La truita de samfaina és plena de gustos potents!

    Manel, ja tens raó, a vegades sembla que només tinguin mèrit els plats complicats o laboriosos i està clar que a vegades el que és senzill és tan bo o millor, com a mínim més del dia a dia de tots!A reveure.

    ResponElimina
  20. Mmmmm, no se quina en menjaria abans, però totes dues me les cruspiria en un tres i no res.
    petons,

    ResponElimina