Dic de veeeent perquè queden tan suaus i plens de forats que es desfàn a la boca!. Es una recepta i un dolç que vaig apendre de la Gemma, com tants altres, i sempre explico que és de les coses que em van donar més satisfacció fer, perquè tenia la idea que era molt difícil fer bunyols rodons i foradats... però com tot el que ens explica la Gemma, el resultat és així, senzill i gratificant!. Aquest cop, després de fer les fotografíes no ens vam resistir a omplir-ne alguns amb xocolata fosa...ummmm. Sigui amb xocolata, nata o veeeent, aquests bunyols son dels dolços que fins i tot per a mi que sóc de salat , suposen una temptació inevitable!. Crec que avui, Sant Josep, és un bon acompanyament a taula després d'una bona crema catalana,oi?. FELIÇ DIA!
INGREDIENTS:
125 ml de llet
60 gr de mantega
un pessic de sal
75 gr de farina
3 ous
2 culleradeta de llevat
3 culleradetes de sucre fi
anís
sucre per arrebossar-los
oli
SOM-HI:
*En un cassó escalfem la llet amb la mantega i el polsim de sal.
*Afegim tamisada la farina amb les 3 culleradetes de sucre fi i el llevat al cassó sense deixar de remenar fins que veiem (de seguida) que la massa es separa de les parets del cassó.
*Apartem del foc i anem afegint un a un cada ou. Quan tenim un ben barrejat amb la massa afegim l'altre.
*Mentretant haurem posat un cassó alt amb uns 4 dits d'oli, al foc. Quan veiem que l'oli és ben calent anem abocant porcions de la massa amb 2 culleretes. Observarem que baixen fins al fons de l'oli i tornen a pujar. S'inflen ràpidament i els ajudem a donar la volta per tal que es facin per totes bandes.
*Els anem treient sobre paper absorvent uns segons i de seguida els passem per anís (si ho volem), i pel sucre.
*Si els volem farcits de xocolata, amb xocolata fosa i una mànega pastissera amb una boca fina i llarga els farcim. Jo no ho tenia i hem fet una versió més senzilla amb el decopen foradant pel mig.(no queden tan bonics però a casa ho han perdonat...)
Hola Mercè! Quants dies sense passar per aquí...i és que tinc tantes coses al cap, que no n'acabo ni una...
ResponEliminaM'agrada expliquis com fer els bunyols perquè aquest any en vull fer jo, ja que no n'he fet mai i a Memòries d'una cuinera ens en proposen de fer.
Un petó!
Veus... els bunyols si que m'agraden... Es un dels postres que si el veig en un lloc el demano.
ResponEliminaSalut!!
muy buenos Marcé me encantan y si son rellenos de crema mas
ResponEliminabona setmana
peto
Una delícia Mercè! T'han quedat ben lluents i ensucrats! Petons
ResponEliminaL´altre dia en vaig fer per primera vegada i no em van quedar gens bé , però jo no hi vaig posar llevat! Provarè amb la teva recepta, que a la foto es veuen súper bé!
ResponEliminaPEtons
Aixs que bons que són, i com em vicien!! et pots creure que fa anys que no els he tornat a provar perquè no en sé menjar només un parell?? jajaja lo meu és bèstia, però és cert.... aixs...
ResponEliminaPetons Mercè! :D
Mira que són fàcils de fer, oi? Després de provar-los un cop, ja no en tornes a compara mai més a les pastisseries, els de casa són molt més bons i molt més barats ;) T'han quedat sensacionals!
ResponEliminaA casa nostre es posar la safata amb bunyols a la taula i si et despistes.......ja no en tens !!!!
ResponEliminaT'han quedat molt bé....
petonets.
Quina bona pinta que tenen! Avui al bloc d'Esfruita també hem fet bunyols, però en aquest cas de carbassa, perquè a nosaltres ens agrada molt la fruita i la verdura!
ResponEliminaAvui, de fet, a més a més, de la recepta, hem penjat el calendari de fruita i el de verdura al bloc d'Esfruita perquè puguis conèixer quina és la millor temporada per comprar les fruites i verdures que pots trobar a esfruita.com
www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-verdura
www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-fruita
Us recordem que si feu clic a "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita, aconseguireu un 25€ de descompte en la primera compra. A què esperes?
facebook.com/Esfruita
Jo sempre dic que són de vent perquè en un tres i no res el vent se´ls endú...cap a l´estómac eh?
ResponEliminaJo no n'he fet mai i mira q m'agraden!
ResponEliminaDes de el dia que vaig provar de fer-los ja fa uns quatre anys no ne comprat més.
ResponEliminaMi que en son de fàcils fer, però més fàcils encara de menjar, no pots despistar-te ni una mica.
Petons
Guardeu-me'n un parell, que vinc! M'encanten els bunyols!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
M'encanten!!!!! Aquest any a Cal Soparet també n'hem fet!!! En uns dies penjo la recepta!
ResponEliminaRes millor que uns bunyolets de veeentttt! T'han quedat fantàstics. Petonets
ResponEliminaNo n'he fet mai i veient els que has fet tu ja en tinc ganes de provar-ho aquest any. Fa temps en vàrem fer de moniato, per un repte blocaire, i va ser la primera i última vegada que he fet bunyols. A veure aquesta setmana santa si en fem dels tradicionals. De moment he comprat la xiliandria i matafaluga, jeje (quin nom, nom?) A tu t'han quedat perfecte!!! i segur que boníssims!
ResponEliminaUna abraçada, guapa!
Que buenos Mercé,estan para comerselos a Pares!!!..ñam ñam....hacemos intercambio?
ResponEliminaBesets.
mmm... són una delicia!!!
ResponEliminammmmmmmmm M'encanten!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Mol bons aquets bunyols.
ResponEliminaSegur que ja no queden.
Jo encara no hi fet aquest any.
Potser els farè el cap de setmana.
Petons
Tu poses els bunyols i jo la crema catalana, quan berenem?t'han quedat ben rodons i macos!
ResponEliminaTienen una pinta espectacular!!!!
ResponElimina