mousse de coco

mousse de coco

dijous, 15 de març del 2012

LLEGUM EN BLANC I NEGRE / LA RECEPTA DEL 15




Avui he estat ben apunt de no poder participar-hi... he anat malament de temps...però la il.lusió de participar cada mes a la recepta del 15 que ens proposa Xocolata desfeta i Els fogons de la bordeta sempre pot més que el temps, la mandra o la manca d'inspiració. El tema d'aquest més son les llentíes, i tot i que no és que m'entusiasmin massa us ofereixo aquesta versió ben senzilla. La gràcia és la superposició dels 2 purés de colors negre el de llentíes amb botifarra i el blanc de mongetes amb cansalada. Un contrapunt de salsa romesco i llestos!. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS:
llentíes cuites
mongetes cuites
botifarra negra
dauets de cansalada
1 cullerada de tomàquet fregit
1 cullerada de romesco
1 granet d'all
oli, sal
INGREDIENTS:
*En una paella i amb un fil d'oli preparem el puré de llenties (negre). Enrossim la botifarra negra amb una mica d'all picat, en reservem uns bocinets per a decorar. Afegim les llentíes, la cullerada de tomàquet, salem i si cal afegim una mica d'aigua calentona. Triturem i reservem.
*En una altra paella enrossim una mica d'all i la cansalada (també en reservem uns bocins). Afegim les mongetes i una cullerada de salsa romescu. Donem unes voltes i hi aboquem una micona d'aigua calenta. Triturem i ja tenim el puré blanc que si volem fer-lo més blanc li podem afegir 2 cullerades de puré de patates..."truquillo"...
*Només ens cal agafar un platet o copa de vidre i posar cullerades d'un puré i al damunt l'altre.
Decorem amb un bocins de botifarra i cansalada i un fil d'oli. Bon profit!

21 comentaris:

  1. Quina idea més bona aquest duo!! me l'apunto!
    petonets

    ResponElimina
  2. Queda xulíssim aquest gotet. M'encanta! Queda molt original i elegant :)
    Gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. La recepta del 15 ens fa créixer la imaginació. Una prova: la teva combinació.
    Nani

    ResponElimina
  4. Mercé, quina bona pensada. Ha d'estar boníssim i pensaré com entrant quan tingui convidats

    ResponElimina
  5. Quin platet més sà i saborós, és ben bé que aquest mes de Març només agafarem receptes sanes amb les llegums tan bones.
    L'acompanyament de botifarra negra i cansalada pel damunt queda perfecte! ;)

    ResponElimina
  6. Queda molt bonica la combinació de colors i amb la mongeta trobo que ha de quedar molt bé!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Ai, ai, ai... sprt que al final t'has insipirat, perquè ha de ser boníssima aquesta combinació!! Ets una crack!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. dos sabores en uno,bien,buena combinacion y asi en vaso mas chula
    peto

    ResponElimina
  9. que guay Mercè, m'encanta com queda

    felicitats

    ResponElimina
  10. Quina combinació més bona, la botifarra negra m'agrada moltisim. Una presentació molt xula en els gotets

    petonets

    ResponElimina
  11. Què original!!! ..i quina bona presentació!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  12. Bona idea!. Aquests purés tenen aparença de mousse, i no podia ser d'una altra manera, tu que ets la reina de les mousses!. El cruixent de la cansalada i la botifarra negra, per arrodonir-ho!

    ResponElimina
  13. L'he trobat fantàstica aquesta recepta Mercè!! les mongetes també m'agraden molt i els cruixents hi queden que ni pintats!! petonets :)

    ResponElimina
  14. Quina recepta tan original!
    per cert, et vaig contestar.....pero en el meu bloc,jaja.Et deia que ja en tinc un de llibre, pero que gràcies per pensar en mi
    Petonets.

    ResponElimina
  15. M'encanta el detall de la inversió de colors en els bols hehehe. Visca les llentíes i visca els que cuinem amb alegria :)

    ResponElimina
  16. Les lenties i la botifarra negra combinen super bé, de manera que servides en aquest format i presentades en gotets em semblen uns aperitius boníssims, originals i molt elegants!

    ResponElimina
  17. ESPECTACULAR!!! Em sembla una molt bona idea i segur que deliciós!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  18. Una recepta de llenties ben original!!
    petons

    ResponElimina
  19. Molt bona idea!!!
    M'agrada aquesta recepta, una manera original de menjar llegum.
    Un entrant, per quan venen convidats.
    Petons

    ResponElimina
  20. Em sembla molt original i boníssim!!!! ets la millor!!!
    Petonets

    ResponElimina
  21. Hola a tothom!! M'ha encantat la recepta i he decidit presentar-la al concurs de cuina que fan al meu poble!! Però tinc un petit dubte, les quantitats!! No en tinc ni idea, em podrieu guiar una mica? Vull fer 4 gotets. I s'ha de servir fred o natural no? Gràcies!!! Alba

    ResponElimina