mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 15 de setembre del 2013

MOUSSE DE COLORS (Bet: 10 anys!!!)

Fa uns dies vam celebrar a casa l'aniversari de les meves 3 filles. COM?, PERQUÈ?...
A veure... l'Ona i la Bet fan els anys a l'agost i sempre fem la festa familiar de forma conjunta. El de la Laia no és fins a l'octubre, però com que necessitava moltes cosetes per al seu començament a l'institut, ens va semblar que millor celebrar-lo també abans de començar. Per tant...TRI-FESTA!!!

Evidentment, cadascuna té els seus gustos, aficions... i per tant el pastís també l'hem personalitzat.
L'Ona és una enamorada de tot el que és anglès: idioma, música... per tant un ENGLISH CAKE per a ella (pel que fa a la presentació). La Laia era clar, és una boja de la xocolata negra, per tant: BOMBA DE XOCOLATA per ella. I la Bet feia molt de temps que em demanava una MOUSSE DE COLORS, doncs apa!, mousse de 4 gustos per la Bet!.

Avui us presento la MOUSSE DE COLORS, fresca, divertida, afruitada, lleugera...

INGREDIENTS:

*BASE DE GALETES: 1 tub de galetes maria+80 gr de mantega+2 cullerades de sucre

*MOUSSE DE MADUIXA:
  1 sobre de gelatina de maduixa (capsa de Royal té 2 sobres, n'utilitzem només 1)
  200 gr de nata
  50 gr de sucre
  2 iogurts naturals (o de maduixa)

*MOUSSE DE PRÉSSEC:
  1 sobre de gelatina de llimona
  200 gr de nata
  50 gr de sucre
  2 iogurts naturals
  suc de 1/2 llimona
  400 gr de préssec en almívar
  (opcional: segons si voleu donar-li més color taronja poseu unes gotetes de colorant líquid)

*MOUSSE DE LLIMONA:
  1 sobre de gelatina de llimona
  200 gr de nata
  50 gr de sucre
  2 iogurts naturals (o de llimona)
  suc de 1/2 llimona
 
*MOUSSE DE NATA:
  200 gr de nata
  45 de sucre
  1 clara
  15 gr de sucre
  3 fulls de gelatina
  20 cc de llet

SOM-HI:

La base de galeta és opcional, com que un altre dels pastissos ja en duia, no en vaig fer.
Si la voleu fer és senzill: esmicoleu les galetes ben bé i les barregeu amb la mantega fosa i el sucre.
Ompliu la base del motlle repartint bé amb aquesta massa, ben apretadeta. Podeu deixar-la una estona a la nevera o una altra opció és coure-la 10 minuts al forn. Jo, normalment l'enforno.

Per a fer les mousses seguim gairebé el mateix procediment:

MADUIXA: Escalfem els iogurts amb el sucre i quan arrenqui el bull apartem ràpidament i hi aboquem el sobre de gelatina de maduixa. Deixem refredar.
Muntem la nata i l'afegim amb moviments suaus.
Aboquem la mousse al motlle i deixem a la nevera fins que qualli. Jo he deixat aproximadament 1 hora entre capa i capa.

LLIMONA: fem exactament el mateix procés que amb la mousse de maduixa, amb els ingredients de la mousse de llimona. (el suc de llimona el posem amb els iogurts i el sucre a escalfar), després afegim la gelatina fora del foc, muntem la nata i l'afegim al damunt de la mousse anterior ja quallada i amb molta cura.Posem a la nevera 1 h.

PRÉSSEC: Escalfem els iogurts amb el sucre i el suc de llimona. Quan arrenqui el bull apartem i afegim la gelatina de llimona. Triturem el préssec en almívar sense el líquid i l'afegim. Finalment muntem la nata i l'afegim amb cura. Aboquem amb molta cura sobre la mousse anterior ja quallada.

NATA: Posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda i quan son toves les posem en un cassó amb la llet calenta per tal que es disolgui.Reservem. Muntem la nata amb els 45 gr de sucre. Muntem la clara amb els 15 gr de sucre i juntem les dos coses amb cura. Afegim la gelatina a la barreja i ja ho tenim llest per posar al damunt del tot del pastís.

*A mi m'ha agradat fer un degradat de colors, per això he fet l'ordre de maduixa-préssec-llimona i nata. Vosaltres feu com més us agradi!!

*Per a la decoració he agafat un pinzell nou i l'he sucat en 4 colors de colorant líquid per fer les ones del damunt i una mica de xocolata per posar el nom.

*Aquest pastís està clar que cal fer-lo d'un dia per l'altre perquè ens portarà força estona...



 
 
 
 
          Amb les quantitats de la mousse de préssec en va sobrer per fer-ne aquesta de petitona!
 
BON PROFIT!!!
 




 



12 comentaris:

  1. Oh! Fantàstic! visualment és una cucada...Quin trio de sabors! Felicitats a les nenes i a tu pel pastís.

    ResponElimina
  2. Felicitats Ona!!!!!!!
    Felicitats Bet!!!!!!
    Felicitats Laia!!!!!!!
    Renoi!!!! que grans sou...
    Bueno i io també!!!!!!
    Una super mousse, per unes super noies.
    Petonts

    ResponElimina
  3. Ostres, quina festassa! I ja vau poder amb tants pastissos????
    I quina feinada vas tenir...
    Aquest de tres mousses crec que és el meu preferit, em sembla que amb la Bet coincidim bastant de gustos :)

    ResponElimina
  4. Que guapos t'han quedat!! Tens unes filles amb uns noms preciosos, Mercè! Petons

    ResponElimina
  5. Mercé aquesta mousse de colors t'ha quedat fantàstica ........ la combinació de colors queda molt bé . Segur que els altres dos també son molt bons.
    Petons

    ResponElimina
  6. Gràcies a totes!, properament faré l'entrada dels altres 2 pastissos. (Marina,m'alegra que t'agradin els noms!! jaja)

    ResponElimina
  7. Nena!!!!!! Que xulo....ja he vist els altres al facebook...igual de guapos!!!!
    Felicitats a totes tres...i a la mare també.....
    Petonets...i parlem en breus a veure si ens veiem!!!!

    ResponElimina
  8. Preciós!!! a la Bet segur que li va encantar!!! felicitats!

    ResponElimina
  9. Hola Mercè guapa tu

    Per molts anys TRIPLICATS, quina mamá més maca que tenen, el pastís una "monada " i de segur que molt i molt bo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Felicitats a la Beth i aquest pastís té uns colors preciosos.

    Muas!

    ResponElimina
  11. felicidades aunque atrasadas para la Beth,Bet,Laia y a ti tambien y sobre todo mañana en tu santo y un pastel tricolor sensacional y muy bueno.Fiesta a lo grande la que tuvisteis en casa
    Bona setmana
    Peto

    ResponElimina
  12. Felicidades ;) Me encanta esta torta ;) Maravillosa!

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    ResponElimina