mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 1 de setembre del 2013

MASSA DE PIZZA

No hi ha res com fer la massa de pizza a casa!, un cop ho has probat ja no en tornes a comprar!.
Quan fas la massa a casa, poden participar dels més grans als més menuts, és divertit veure com "creix" la massa i sobretot farcir-la d'allò que més ens agrada!. A veure si us engresqueu!

Abans de res, també vull dir que a casa no tenim una recepta estricte. Posem en un bol la quantitat de farina que creiem que necessitem i anem afegim l'aigua poc a poc fins que observem que l'absorbeix. Si ens hem passat d'aigua anem empolvorant amb més farina fins que té la consistència que volem i ja no s'enganxa a les parets. Però aquestes quantitats us aniran bé per fer les primeres probes si no n'heu fet mai, i ja anireu fent les vostres proporcions.

INGREDIENTS:
250 Gr de farina de força. (aprox.)
100 ml d'aigua tèbia
1/3 d'un cubet de llevat fresc que trobareu a tots els forns i/o súpers. (normalment vénen en paquetets de 2 cubets).
2 pessics petits de sal.

SOM-HI:
Amb una mica de l'aigua hi barregem el llevat fins que es fongui.
En un bol posem la farina i la sal barrejats.
Fem un petit "cràter" al centre on aboquem el llevat amb la mica  d'aigua.
Comencem a barrejar integrant la farina del centre cap al mig, a poc a poc, mentre anem afegint l'aigua a miquetes per tql que es vagi barrejant. Hem d'aconseguir una massa que no s'enganxi excessivament a les parets del bol. Quan ja és manejable empolvorem una mica la superficie de treball amb farina i seguim amassant.
Deixem la bola de massa dins el bol i tapem amb un drap net. Deixem llevar entre 1/2 hora i 1 hora.
Observarem que la massa s'ha tornat esponjosa i que ha doblat el volum.
Posem una capa ben fina d'oli sobre un paper de forn i hi posem la massa al damunt.
L'anem estirant del centre cap els costats primer amb els dits i després (si la volem fina) amb un corró. (l'oli al paper farà que la massa quedi més cruixent.


Ara ja podem omplir-la!: una capa de tomàquet, pernil dolç, olives, formatge ratllat, orenga, carbassó ben fi, pebrot, ceba a llàmines, xampinyons, sobrassada, carn picada saltejada amb curry...
*Us sudgereixo que un dia proveu de posar sobre la massa una capa fina de mostassa i després la resta d'ingredients...SORPRENENT!

IMAGINACIÓ AL PODER!!, BONA PIZZA!!!

PIZZA DE XAMPINYONS
 
PIZZA-CAT
 
PIZZA DE PEBROTS (en tots sentits...)
 
 

5 comentaris:

  1. No hi ha res com fer-se la massa a pizza, no té diferència amb les comprades! Jo sempre me l'ha faig, no costa res i molt més bona! La pizza de Catalunya t'ha quedat genial!! jajaja
    Petons

    ResponElimina
  2. Quina raó que tens, des que vaig fer la massa a casa per primer cop que no n'ho n'he tornat a comprar, és tan ràpid fer-la que no fa ni mandra! aquestes pizzes fan molt bona pinta, i la catalana molt original!! XD

    ResponElimina
  3. La massa de pizza feta a casa es un altre historia, em quedo amb totes tres, bé un trosset de cadascuna
    Petons

    ResponElimina
  4. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    És veritat que la pizza amb la massa feta a casa és molt més bona, oi?

    ResponElimina
  5. Jo tampoc soc gaire avesat a les mesures... abocar, remenar i rectificar!
    Tot i que a casa, amassem amb màquina.
    Ideal per a fer amb la canalla!
    Salut

    ResponElimina