Primer vam fer uns fantasmets per la Bet que anava a una festa de Halloween a casa un amic del cole.
Amb la resta de la massa vam fer uns estels i cors de melmelada i altres amb cobertura d'ametlles que ens va sobrar de fer els panellets.
Sempre que faig galetes amb formes utilitzo aquesta recepta.Queden perfectes!
A veure què us semblen!
INGREDIENTS:
150 gr de mantega
125 gr de sucre
400 gr de farina
1 ou
un polsim de canyella (o ratlladura de llimona, taronja, essència de vainilla...com més us agradi, a casa la canyella ens torna "locus"!)
------------------------------------------------
melmelada de gerds, albercoc, préssec...
ametlla granet barrejada amb rovell d'ou
SOM-HI!:
-Deixem fora de la nevera la mantega fins que quedi pomada.
-En un bol barregem la mantega, el sucre, l'ou i la canyella. Ho podem fer amb les mans, millor que amb batedora.
-Anem incorporant la farina de mica en mica mentre anem amassant.
-Posem un paper de forn i a sobre estenem la massa amb les mans. Posem un altre paper de forn al damunt i aleshores estirem la masa amb un corró. (així no s'enganxa).
-Deixem a la nevera una mitja hora.
-Anem fent les formes:
En el cas de les galetes de melmelada fem un estel o cor normal i en fem un altre al que farem un orifici al mig. La posem al damunt de l'altre i omplim amb la melmelada.
En el cas de les galetes d'ametlla, un cop feta la forma anem posant la barreja de rovell i ametlla al damunt.
-Enfornem a 200º uns 10 minuts.
Hola guapa tu
ResponEliminaAquet tipus de galetes tornen "locus" a tot el mon mundial, je,je, que maques hummm
mil petonets Susanna
oh,que boniques t'han quedat aquestes galetes! A mi em torna boja també... Petons!
ResponEliminaMercè, què maques!! Amb la melmelada allà al forat... ummmm!!!!
ResponEliminaEscolta, estic de sorteig al meu blog. És molt fàcil participar-hi, i el regalet ens va bé pel nostre water... jejejejeje. Anima't, tens temps fins demà divendres a les 23:59 h!!! Ha participat molt poqueta gent (sniff....) i per això és més fàcil guanyar!
http://amimegustacomer.blogspot.com.es/2013/11/bref-wc-el-hormiguero-y-un-concurso.html
Són maques perquè sí! A casa també som fans de la canyella!
ResponEliminaJo no soc molt de galetes, però val a dir que només per lo boniques que t'han sortit ja val la pena. I amb una infusió o café a mitja tarda.. yumyum!! :)
ResponEliminaUs han quedat unes galetes precioses, i les de melmelada amb el forat farcit i la forma de flor, són realment boniques i vistoses!
ResponEliminaQue xules, les de melmelada tenen sucre de llustre?
ResponEliminaAra, ja be de gust fer galetes.
ResponEliminaAl fer-se aviat fosc, cuinar galetes o cosetes dolçes, fa llar.
T'han quedat molt maques.
Petonets
Que divertides t han quedat
ResponEliminaMuas