mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 6 de setembre del 2014

EL NOSTRE PA PATRIOTIC!

S'apropa la data!, ja som a sobre l'onze de setembre, la Diada de Catalunya, enguany amb una sensibilitat especial, tot i que SEMPRE, és un dia especial per a nosaltres.
Dijous ens espera un cop més una jornada d'alegria, tolerància i il.lusió.
Al matí al Fosar d les moreres amb els Castellers de Sants, migdia a Rafael de Casanoves i tarda a la V, al tram 39.
Esperem que amb aquesta darrera demostració multitudinària de desig de democràcia i llibertat ja n'hi hagi prou per escoltar definitivament a la gent del carrer. Esperem que per fi el dia 9-novembre ens podem expressar i que els politics estiguin a l'alçada!...

Mentre esperem el dia 11, podem preparar el nostre pa, que ens farà de la diada, un dia COMPLET!

FELIÇ DIADA DE CATALUNYA A TOTHOM!!!!!

N G RD I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.
SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!

------------------------------------------------------------------




---------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Un pa molt adient per la "diada" que s'acosta ............... jo també hi serè a la V, encara que no sé quin tran vaig .........jejejje.
    Petons

    ResponElimina