mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 25 de gener del 2015

COULANT DE XOCOLATA, O TAPS O VOLCANS...

Els meus primers coulants de xocolata!!!!
Doncs si, encara no n'havia fet mai!, i això que és tot un clàssic!
M'ha fet molta il.lusió fer-los i que hagin sortit bé. Cal anar amb compte al desmotllar-los, però si es fa amb suavitat...perfecte!.
La textura d'aquests coulants és suau, profonda i...boníssima. Com no, he seguit fil per randa les explicacions de la Mireia Carbó al seu genial llibre: "La Cuina Salvavides". Recepta de la Mireia, recepta segura!

INGREDIENTS:
250 de xocolata per a postres o rajola
50 gr de mantega
50 gr de sucre
30 gr de farina
6 clares d'ou
2 rovells

*per al farcit: daus de xocolata per fondre o de rajola

*per als motlles: mantega temperatura ambient i farina (jo només mantega).

SOM-HI:
Important: utilitzar motlles d'alumini o silicona! (han de coure's sortits del congelador i si fossin de vidre o pírex es podríen petar al passar de tan fred a calor).

Separem els rovells de les clares.
Fonem la xocolata a bocins.
Afegim la mantega i els rovells i anem remenant fins que faci una crema.
Muntem les clares i hi anem afegint el sucre en forma de pluja.
Barregem la meitat de les clares amb la crema de xocolata amb cura.
Afegim la farina i la resta de les clares muntades.
Untem els motlles amb mantega (i una mica de farina).
Omplim els motlles fina a la meitat i hi posem al centre el dau de xocolata d'uns 2 cm, però sencer (no poseu bocins esmicolats).
Omplim amb més crema però deixem una mica de marge fins a la vora perquè no bessi al coure's.
Posem els coulants al congelador.
Quan els anem a fer, escalfem el forn a  220º amb l'escalfor de baix. Posem els coulants directament del congelador i els coem uns 10 a 15 minuts.
Desmotllem ràpidament i servim calentons!
(jo he posat un pèl de sucre fi al damunt i uns flocs de nata per decorar)

BONÍIIIIIISSIMS!, La meva filla mitjana, addicte a la xocolata... va insistir que us advertís del perill d'aquest postre!, jajaja. VAGI DE GUST!




12 comentaris:

  1. AAAAiiixxx......jo encara no els he fet mai!!!! Hauré de posar-m'hi!!!! T'han quedat molt bé!!!
    Petons i...bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. entenc a la teva filla...a casa s'han de guardar sota clau....jaja
    Ens encanten!!
    Petons guapa

    ResponElimina
  3. entenc a la teva filla...a casa s'han de guardar sota clau....jaja
    Ens encanten!!
    Petons guapa

    ResponElimina
  4. Boníssims! M'agraden moltíssim els coulants. T'han quedat perfectes.
    Una abraçada,
    Júlia

    ResponElimina
  5. quina bona pinta!!! jo tampoc els he provat de fer mai!!!

    ResponElimina
  6. Abans en tenia al congelador ara ja fa molt que no, impossible resitir hi
    Muas

    ResponElimina
  7. Una vegada al trimestre en faig vint o trenta i al congelador... surten quan venen amics, quan volem berenar i no hi ha res dolcet, alguns diumenges, o simplement quan tenim desig de xocolata... ens encanten i són força senzills de fer.
    T'han quedat perfectes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Veig que n'hi ha que com jo anem de "novates" i que algunes ja en feu en sèrie!. Bona idea per quan venen visites imprevistes!

    ResponElimina
  9. Fa temps que no els faig... això no pot ser, ara me n'has fet agafar ganes... ! t'han quedat molt macos i segur que bons!

    ResponElimina
  10. Fa temps que no els faig... això no pot ser, ara me n'has fet agafar ganes... ! t'han quedat molt macos i segur que bons!

    ResponElimina
  11. Quina cosa més llaminera.....!! No serveixen els advertiments....Jo ja hi caic de quatre grapes davant una cosa tan bona!! Una abraçada!

    ResponElimina