mousse de coco

mousse de coco

dijous, 19 de febrer de 2015

GRATINAT DE PATATES I BOTIFARRÓ / DEL BLOG AL PLAT-FEBRER

Demà dia 20 és el dia de la convocatòria de DEL BLOG AL PLAT!
Com que en sou una colla que ja teniu la recepta feta i a punt, faig ja l'entrada perquè hi pogueu anar deixant els enllaços a "comentaris". No us oblideu eh?, així tots podrem gaudir de la vostra recepta.

PA AMB TOMÀQUET, DE LA MARYLOU  és el blog escollit per aquest mes.
 Per a mi, els plats i receptes que la Marylou presenta al seu blog, responen a la cuina més tradicional i "autèntica". M'agrada molt la senzillesa i la manera que té de presentar-nos plats amb tota la modèstia del món, d'aquells de xup-xup, els seus "potajes", plats de patates de mil formes, carns, peixos, escabetxos... formes tradicionals de cuinar i també plats innovadors.
Així és que remenant remenant...m'he decidit per un plat de patates, ja que és un dels ingredients que sovint complementen els seus plats.

A casa va agradar moltíssim!, i el vaig fer tal i com diu ella. Només vaig fer-ne més quantitat i vaig afegir canyella mòlta al botifarró en comptes de pebre i nou moscada a la beixamel.




INGREDIENTS:
5 patates
2 cebes
2 granets d'all
3 cullerades soperes de mantega
2 cullerades grans de farina
2 gots de llet
7 botifarrons
formatge ratllat emmental
oli, sal, canyella,nou moscada

SOM-HI:
Tallem les patates a rodelles i les coem amb aigua. Reservem i posem al fons d'una safata de forn.
Daurem l'all i la ceba tallada en juliana per una paella amb un xic d'oli fins que s'estovi bé.
Aleshores afegim el botifarró trocejat i donem unes voltes. Salem i hi posem un polsim de canyella.
Aboquem el sofregit de botifarró al damunt les patates.
En una altra cassola fonem la mantega, afegim la farina i anem remenant. Quan comeni a torrar-se la farina anem afegint la llet sense deixar de remenar. Posem una micona de sal i de nou moscada.
Posem la beixamel al damunt del botifarró i cobrim amb formatge ratllat.
Gratinem uns minuts. LLestos!

49 comentaris:

  1. Tens raó.. no cal deixar per demà el que puguis.....
    apa aqui va la meva proposta:

    http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2015/02/croquetes-de-calcots-amb-la-seva-salsa.html

    una abraçada!!

    alfons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara mateix em passo a veure aquestes croquetes!, gràcies per participar!

      Elimina
  2. Fantàstica recepta d´una gran cuinera...quin gustet la patata amb la botifarra.

    ResponElimina
  3. El plat ha de ser extraordinari. En prenc nota.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo!. A casa ens agraden molt aquest tipus de plats gratinats!

      Elimina
  4. Hola Mercè, aquí tens la meva recepta
    http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/02/truita-de-bacalla-amb-pa-amb-tomaquet.html
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram quina tria!, encara no he fet mai truita de bacallà!, t'ho pots creure?...Prenc nota!

      Elimina
  5. Hola Mercè.... hem coincidit en la tria de la recepta tu i jo!!!
    Espero que a la Marylou li agradi la nostra versió. a casa ens va encantar.
    http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/02/mil-fulls-de-patata-i-baldana-gratinat.html

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. caram quina casualitat!, com si no hi hagués receptes!!!, jajajaja. Serà que els ingredients ens han cridat...

      Elimina
  6. Doncs ja estem casi casi a 20 de febrer!! He de confessar que m'ha costat triar una recepta, però al final em vaig decantar per aquesta, van quedar boníssimes!!
    http://endrapasants.blogspot.com.es/2015/02/cloisses-la-marinera.html

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ummmm....ara mateix vinc al teu blog a veure aquestes cloïsses!

      Elimina
  7. Aci va la meva aportació a la proposta d'aquest mes:
    http://juliaalacuina.blogspot.com.es/2015/02/llet-fregida.html
    Una abraçada
    Júlia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Júlia!, ara passo a veure aquesta llet fregida!!!

      Elimina
  8. Feta!!! aquí va la meva recepta: http://aracuina.blogspot.com/2015/02/xato.html
    Petonets!

    ResponElimina
  9. Bon dia, aquí et deixo la meva http://crijoarmael.blogspot.com.es/2015/02/galetes-dinca.html

    ResponElimina
  10. Bon dia a tothom!!!!
    http://cuinantacanet.blogspot.com.es/2015/02/quelitas-o-galletas-inca-thermomix.html

    Muas!

    ResponElimina
  11. Què bones aquestes patates, oi? Gràcies, Mercè, per tot!!!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Bon dia! Aquí et deixo la meva! http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2015/02/20/torro-de-nuvia/

    ResponElimina
  13. Oooohhhh!!! molt bó aquest gratinat.. apuntat per la propera!!! Jo finalment m´he decidit per la bolleria. Bollos suizos y Medias Noches. Espero que us agradin. Bon cap de setmana. Petons,
    http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2015/02/bollos-suizos-y-medias-noches.html

    ResponElimina
  14. Bon dia! et deixo la meva aportació http://comacasa-res.blogspot.com.es/2015/02/romanesco-amb-beixamel.html
    Bon cap de setmana a tothom

    ResponElimina
  15. La meva aportació: http://elsfogonsdel1r4a.blogspot.com.es/2015/02/quelitas-o-galetes-doli-doliva.html
    Petonets des dels Fogons del 1r 4a!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. vaig pitant a veure aquestes galetes!, gracies per participar

      Elimina
  16. Mmmm....m'encanta aquesta recepta que has triat!!!
    La meva és una truita de bacallà!!!!
    Salut i petons!
    Olga
    http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2015/02/truita-de-carabasso-i-bacalla.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. ummmm...truita de bacallà!, l'haig de fer si o si!

      Elimina
  17. Moltes gracies Mercè per organitzar un cop més aquesta trobada virtual i per donar-nos a coneixer blogs tan interessants.
    Us deixo la recepta que jo he triat
    Cloisses amb salsa verda
    http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2015/02/cloisses-en-salsa-verda-les-cloisses.html
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gracies Conxita!, un plaer veure les vostres aportacions!

      Elimina
  18. Un gratinat que ve molt de gust.
    Aquí deixo la meva tria:
    http://allijulivert.blogspot.com.es/2015/02/crema-de-mandarina.html
    Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres !, crema de manfarina!, voyyyyyy!

      Elimina
  19. Hello! http://bufetdepostres.blogspot.com.es/2015/02/flam-de-poma.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. vaig a veure aquest flam!, merci per participar!

      Elimina
  20. Quin plat més bo, Mercè! Una elecció fantàstica! No hi ha res com la cuina tradicional i el producte de proximitat! Un petonet!

    ResponElimina
  21. Vaig una mica tard però aquí et deixo la meva aportació!! Unes carxofes delicioses!! ;)
    http://xicuina.blogspot.com.es/2015/02/carxofes-farcides.html

    Aquest gratinat teu té una pinta espectacular! Bon cap de setmana!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. cap problema!, demà entro a veure aquestes carxofes!

      Elimina
  22. Bon dia cuinetes! Us deixo la meva proposta! B&I
    https://belandideam.wordpress.com

    ResponElimina
  23. Participació de Josep de -MENJA DE BACALLÀ-:
    http://menjadebacalla.blogspot.com/2015/02/romanesco-amb-beichamel-repta-del-blog.html?showComment=1424617886557#c1134679457461573081

    ResponElimina
  24. MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUI HEU PARTICIPAT D'AQUESTA EDICIÓ DE DEL BLOG AL PLAT!!!!, EN TOTAL 21 APORTACIONS FANTÀSTIQUES, I SOBRETOT, FETES AMB MOLT DE CARINYO PER PART VOSTRA. ESTÀ CLAR QUE LA MARYLOU ES MEREIX AQUESTS COMENTARIS TAN BONS QUE FEU SOBRE ELLA I EL SEU BLOG.
    US ESPERO A LA PROPERA CONVOCATÒRIA!!!!

    ResponElimina
  25. Snif...snif... sento molt no haver participat aquesta vegada. Ja m'he disculpat amb la Marylou.
    Molt bon recull de receptes, s'ho mereix.!
    Petonets i no t'enfadis amb mi...

    ResponElimina