mousse de coco

mousse de coco

dijous, 11 de març del 2010

BLINIS DE PATATA I SALMÓ FUMAT



Aquesta recepta ens la va ensenyar PEP NOGUÉ, a l'espai de cuina de BONPREU el passat Gener. Em va agradar moltíssim la classe, les explicacions i les receptes. Em van cridar especialment l'atenció aquests blinis de patata, tan senzills i suaus. Els he fet també amb botifarra negra i amb formatge/orenga.També queden molt bons però amb salmó són deliciosos!!-(a la foto veureu que jo no hi vaig posar els ous de salmó ni l'alfals)


INGREDIENTS: (4 persones)
*250 g puré de patata (bullida i ratllada)
*4 rovells d'ou
*2 clares d'ou
*50 g farina
*230 ml nata líquida
*20 bocinets salmó fumat
*25 cullerades mostassa antiga(2 cull.)
*100 ml oli oliva verge
*150g canonges
*50 g ous de salmó
*50 g germinats d'alfals.

SOM-HI:
Barregeu el puré de patata, els rovells, la clara, la farina, la nata i un pols de sal.Tritureu amb una batedora fins que quedi una pasta espessa,homogènia i fina.Reservem a la nevera.
Poseu una paella o planxa plana al foc amb l'oli ,quan sigui calent tireu-hi petites cullerades de la pasta.Poseu-hi un tros de salmó damunt de cadascun i deixeu coure uns segons que quedin rossos.Gireu i coeu per la part del salmó. Reserveu en un paper de cuina. Feu la salsa posant al foc la nata, la mostassa i un pols de sal, deixem coure 1 minut ,fins que arrenqui el bull i treiem.
Muntem el plat amb la salsa, damunt els blinis, decorem amb els ous de salmó, els germinats, els canonges i un fil d'oli. PROVEU-LOS!!

12 comentaris:

  1. És que el Pep Nogué és un crac fent i ensenyant receptes!!. Jo els vaig fer dissabte passat i eren bons.... Els vaig fer de botifarra, de salmó i de làmines de ceps. M'apunto el teu suggeriment de formatge i orenga per a la propera, perquè són per repetir, oi que sí?.

    ResponElimina
  2. Bons i molt originals!!! I per mi, també millor amb salmó que amb botifarra negra, je je je...
    El Pep Nogué és un gran cuiner i les classes són molt interessants, oi?

    ResponElimina
  3. T'han quedat uns blinis fantàstics, prenc nota.
    Teniu tota la raó, el Pep és un crac de peus a cap, tenim la sort de tenir-lo com amic (tot i que ara està molt embolicat i ens veiem poc) però és una persona que val la pena tenir a prop.
    Ah, Mercè, estic a cinc km. de Banyoles, a Cornellà del Terri, així que ja saps, quan vinguis a visitar la teva family, passa per casa.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Els blinis ens tornen 'locus' els trobem boníssims, a veure si ens animem a fer-los, els teus han quedat genials. Gràcies per compartir recepta.

    ResponElimina
  5. Ei Mercè!!! Estic aprenent molt amb vosaltres. Sóc totalment profana en això, i no sabia de l'existència de la paraula "blinis". Algun dia intentaré seguir alguna de les teves receptes, perquè no puc viure de bullit tot el dia,oi?
    Petonets i fins diumenge
    QUIMA

    ResponElimina
  6. Glòria: I tant que són per repeir!,ja n'he fet 2 cops i és tan ràpid i fàcil que és un recurs "stupendu"!

    Gemma: realment en Pep Nogué em va agradar moltíssim com a persona i com a professional.Els blinis van ser una descoberta per a mi i com que agrada tant a nens com a grans,ja tenim plat nou a la "cuina de casa" meva...

    Carmen: segur que tenir al Pep Nogué com a amic és molt enriquidor. Vaig sortir encantada de la seva classe i amb ganes de repetir!.Veig poquet a la meva familia de Banyoles, però no ho dubtis, amenaço amb visita si vaig per aquesta zona...

    Cuina Vermella: m'ha agradat això de "locus"...Havia sentit a parlar de coses semblants als blinis però sempre en dolç,tipus "tortita".Això ha estat una descoberta!!

    Quima: que contenta estic que hagis entrat al blog!!!!!mira,mira, que amb aquests blocaires que veus al costat i molts d'altres t'hi enganxes!!Així vaig començar jo, mirant receptes de tots ells fins que vaig decidir compartir les que jo conec!!A REVEURE!

    ResponElimina
  7. no n' he fet mai, ni n' he tastat, però em sembla una recepta molt original i bona!
    ptns.

    ResponElimina
  8. Jo també els prefereixo amb salmó. Estan molt bons
    Petonets

    ResponElimina
  9. Anna, segur que agradaran els facis a qui els facis!a reveure!

    Fem un mos: segur que els heu fet,oi?,sí, amb salmó crec que és perfecte.Fins divendres!

    ResponElimina
  10. Els blinis són un plat típic a la cuina russa. Allà s'acostumen a menjar acompanyant tota mena de peixos fumats, nata àgria i ous de peix.
    Però... amb tots els respectes... aquests blinis catalans els trobo més bons! Deu ser que jo mateixa sóc massa catalaneta...!
    Aquest cap de setmana els faig a casa. Segur que encantarà a tothom!
    Felicitats per una altra recepta ben chula!

    ResponElimina
  11. Hola Mercè, em va agradar molt coneixe't. Fins avui desconeixia que eren els blinis, hauré de provar-ho, tenen molt bona pinta. Hauré d'anar a alguna classe d'en Pep Nogué, no hi he ant mai.

    ResponElimina
  12. Cristina:jo també vaig estar contenta de posar "cara" a CRIJOARMAEL i amés a més conèixer al teu fill Marcel.Jo tampoc sabia què eren els blinis fins que vaig anar a la classe, i vaig fer una molt bona descoberta, en Pep Nogué és molt agradable.El 28 d'abril vaig amb la Glòria i la SaraMaria a una classe seva!,m'informo i et comento per si t'hi animes ok?a reveure.

    ResponElimina