Aquest pastís ja l'he fet 3 cops i sempre em fa quedar molt bé.La primera vegada que el vaig fer,però, la sorpresa me la vaig endur jo!,em va fer molta il.lusió que quedessin les tres capes tan delimitades i a més a més...BONÍSSIM!. la recepta és del llibre CHOCOLATE (fnac).
INGREDIENTS:
3 ous
1 culleradeta de farina de blat
50 gr sucre fi
300 ml de llet
1 sobre gelatina en pols
3 cullerades d'aigua
300 nata espessa
75 g xocolata negra
75 g xocolata amb llet
75 g xocolata blanca
SOM-HI:
En un bol gran barregem els rovells amb la farina. Posem la llet en un cassó a foc lent i just abans que arrenqui el bull la treiem i l'anem abocant sobre els rovells,sempre batent. Posem aquest bol sobre una cassola amb aigua calenta i anirem remenant fins que la crema sigui espessa. Poseu la gelatina en l'aigua que es quedi esponjosa i després poseu el bol sobre un cassó amb aigua calenta i removem fins que es dissol.Incorporem a la crema encara calenta i deixem refredar. Muntem la nata i i l'afegim a la crema. Aleshores dividim la crema en tres parts. Fonem les tres xocolates per separat.Posem la xoco negra fosa a una part de la crema i hi afegim una clara muntada. Posem la mousse al motlle allisant la superfície i fiquem a la nevera una estona perquè cualli una mica.Fem el mateix procés amb la crema+xoco amb llet+clara muntada i l'afegim a sobre la primera capa,deixem a la nevera que cualli una mica i repetim el procés un tercer cop amb la xoco blanca que afegim al damunt. Deixem cuallar el pastís a la nevera una bona estona, desmotllem i decorem: canutets,virutes,xoco pols... SUAU-SUAU...
Aquest pastís és un clàssic a totes les cuines de blocaires culinaris. Cada cop que el veig salivo, i és que és tan bonic i taaaaan bo!!! Un postre amb una presència increïble a la taula. Molts petons.
ResponEliminaAquest tall sempre queda perfecte, t'ha quedat una meravella de pastís. Petons
ResponEliminaLa cuina vermella: és fantàstic, però crec que el pastís que he vist en altres blocs és una mica diferent perquè hi ha cuallada, en canvi aquest és més mousse,sense cuallada, però també he provat l'altre i és boníssim!
ResponEliminaCarmen:gràcies noia, vaig quedar molt satisfeta, jo fa molt poc que faig pastissos...i aquest era una mena de "repte" per a mi.A reveure!!
HUMMMMMMMMM!!!!!!!
ResponEliminaBoníssim!!!!!!!!
Mercè, aquest pastís no l'he provat, però em recorda el típic de tres xocolates fet amb quallada. Però així amb textura mousse ha de quedar finíssim!
ResponEliminaPetons!
Ohhhhh! Mmmmmm......... de gust deliciós i de textura suau suau suau... Per xocoaddictes de categoria!
ResponEliminaMercè:jo he provat el fet amb quallada i és boníssim, però aquest és potser més esponjós i suau.Els 2 són fantàstics.A REVEURE!
ResponEliminaGemma:...juraria que t'agrada la xocolata...Una abraçada i fins divendres!
No he provat mai ni el de la quallada ni aquest, però ja en tinc ganes, donçs aquest fa una pinta molt bona, i la xocolata ens agrada molt a casa.
ResponEliminaptns.
Quina pinta te aquesta mus, me’n menjaria un tros ara desprès de sopar
ResponEliminaPetons i fins divendres
Ara vinc del blog del Francesc de veure la truita de xampinyons, que me la menjaria per sopar. I per postres, decidit!!!, un trosset d'aquest pastís!
ResponEliminaAnna fs: si t'agrada la xocolata és una bona opció perque el gust és molt suau i agrada tant als molt xocolaters com els que no ho són tant.A REVEURE!
ResponEliminafem un mos: si estés segura que aguantaria bé el trajecte, el duria el dv per compartir-lo amb tothom...
Glòria:suposo que recordes que el pastís amb quallada que vaig provar el vas fer tú!,aquell dia vaig decidir que si aconseguia fer un pastís semblant em donaria per mooooooooooooolt satisfeta.Em vaig trobar amb aquesta recepta al llibre Chocolates i...VOILÀ!UN PETONARRO!!
Mercé; Caramb¡ quina "targeta de presentació" amb xocolata, quasi res... els teus "padrins" -Café de nit-t'en dit que aqui amb els bloquistes, i circulen molts xocoadictes...
ResponEliminaQue vagi de gust Mercé¡¡.
He vist el teu blog de cuina i se m'ha fet la boca aigua! Quina feinada porta la cuina... si vols conèixer receptes en temps de crisi, passa't per aquí http://www.nosaltresllegim.cat/2010/receptes-per-a-temps-de-crisi/
ResponEliminaJosep: ja he vist que entre els blocaires hi ha una colla d'addictes a la xocolata...Aquest pastis els agradara molt!!
ResponEliminaNosaltresllegim: i tant que miraré aquesta adreça!! gràcies pel comentari.A REVEURE!Mercè
Mercè!!!
ResponEliminaJa t'he trobat!!!
Quina bona pinta que fa aquest pastis
Fins aviat!
Maria Corbera
Quin pastís més elegant,i que bé que t'han quedat les tres capes. Me l'apunto, a casa sempre volen pastissos de xocolata!!
ResponEliminaCristina: tú t'apuntes aquest,però jo m'apunto el de l'aniversari del Marcel!a reveure!
ResponElimina