Sóc bastant fanàtica dels xampinyons,
així que vaig pensar alguna manera de fer-los curiosos.
Crec que amb aquest farcit queden
molt gustosos, ja m'ho direu!
INGREDIENTS
.10-12 xampinyons grossos
.1 llesca prima de pernil salat
.1 ceba tendre
.1/4 pebrot vermell
.sal i oli
SOM-HI
Treiem els peus als xampinyons i reservem. En una paella amb un filet d'oli passem els barrets dels xampinyons per una banda i l'altre el temps just perquè es facin i no es deformin i els reservem. Tallem a bocinets ben petitons el pebrot, la ceba, el pernil i els peus dels xampinyons. En una paella amb un rajolí d'oli fem primer el pernil, reservem i en el mateix oli passem el pebrot, quan és tou afegim la ceba i els peus dels xampis, salpebrem a gust i ja tenim el farcit.Amb una cullereta farcim els barrets i a sobre de tot hi posem el pernil, reguem amb un rajolinet d'oli i una mica de julivert ben menut!
Que bo, el farcit molt original, s'han de tastar.
ResponEliminapetons
Una proposta genial, els xampis i el pernil fan una parella molt bona.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Molt bons!!!! a casa també ens agraden força, sempre procuro tenir.
ResponEliminaPetonets
Ei, Mercè!
ResponEliminaA mi també m’encisen els xampinyons. T’han quedat molt polidets! La combinació del pernil salat amb les verduretes em sembla exceŀlent!
Pert cert, això de caba tendre és ceba tendra, no? Hihhihihi ;))
Besades!
NÚRIA: gràcies, si si, tasta aquests xampis que es fan rapid i es mengen ràpid...Bona setmana santa!
ResponEliminaCARMEN:gràcies i tinguis uns bons dies!
MARYLOU:Merci! ens veiem aquesta tarda,oi?
XAVIER: gràcies per la correcció!!! sort que a bon entenedor...un petonet.
Jo també sóc fan dels xampinyons, trobo que pocs acompanyaments són tan versàtils! Amb aquest farcit han de quedar ben bons.
ResponEliminaAquest farciment sí que l'he tastat. I coincideixo que és molt bó amb els 'xampis'.
ResponEliminaMercè. Gràcies per la recepta jo també els provaré. Tenen molt bona pinta.
ResponEliminaMercè V
Bo i fàcil, jo els farceixo amb sobrassada i formatge
ResponEliminaGEMMA:els xampis a més a més, porten molt de ferro!
ResponEliminaSTARBASE: els xampis combinen amb tantes coses!...
EL PLAT BLANC: gràcies a tú pel comentari!
CRISTINA: com els fas? al forn?...A REVEURE!
...xampis....amb qualsevols cosa!
ResponElimina(en vaig posar al saltejat amb l'okra!!!!)
Ptnts
Quins super xampinyons!. I no van gens al forn?. Queden cuits fets sencers a la paella?.
ResponEliminaMarta: xampis bons i barats! a reveure!
ResponEliminaGlòria: queden fets,pots estar segura.un petó guapa!
A nosaltres també ens agraden molt els xampinyos, segur que així son molt bons.
ResponEliminaptns.
A mi també m'agraden mot si ets una fanàtica no deixis de provar els que tinc al blog, esten a Bocaditos salados. Jo provaré els teus.
ResponEliminaMuas!
ANNAF: segur que t'agradaran, de tota manera segur que es poden fer de 1000 formes!a reveure Marta!
ResponEliminaGemma: ok!i tant que els miraré!!gràcies.
Hola guapa:
ResponEliminaEs veu qu'els xampi... agraden a quasi tothom, aquests els povaré.Fan molt bona pinta. Al meu blog veuràs que també ting una. La recepte XAMPINYONS FARCITS AMB ALL I JULIVERT.Petons per les noies més maques del carrer Vallespir.
ISABEL
Hola Mercè! Sóc la Marta que ens vam conèixer a les classes del David Lienas! M'encanten els xampinyons farcits, i aquests tenen una bona pinta... jo en faig uns de molt semblants, a veure si els penjo aviat!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaporto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...
Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.
Gràcies!
Roger
Hola Isabel: encara que sembli mentida sé de persones que no els agraden!!...una abraçada a la Isabel més guapa de Sants!!je,je.
ResponEliminaMarta: estic contenta mantinguem el contacte, no ho dubtis, he entrat al teu blog i m'ha agradat molt, així que miraré els xampis i més! a reveure i bons dies de festa!
Roger: cap problema, m'ho miro una mica i et contesto.
Mercè,
ResponEliminaAra sóc jo qui et descobreix!
He llegit amb interès la darrera recepta dels espaguetis i aquesta dels xampinyons. I totes dues tenen similituds, no són complicats i són molt versatils. Has dit, amb raó, que la pasta admet moltíssimes combinacions, i els xampinyons també.
Ambdues receptes m'agraden.
A reveure.
Manel.