mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 27 de novembre del 2010

GALETES VARIADES -DETALLS PER A NADAL-










Pensant en el Nadal he improvitzat unes possibles capsetes, bosses i safates amb dolços ben atractius per a regalar a la familia, companys, amics...ja sigui amb els medallons de xocolates que us presentava més abaix, com amb magdalenes, com amb galetes variades... Fa uns dies vaig agafar la meva "colecció" de receptes de galetes agafades d'aquí i d'allà i amb una massa base vaig donar-los forma de galetes que havia fet jo en blanc i negre,amb sèsam,de xocolata, galetes amb cacahuets de colors que vaig "prendre" del blog de la Silvia-y sigo en la cocina-, amb ametlles laminades per sobre -el món de la cuina-... i em va quedar aquest assortit ben divertit de formes i colors,oi?. Les galetes em van quedar molt més flonges amb aquesta combinació d'ingredients que les que havia fet fins ara. S'expandeixen una mica més però són més gustoses i tenen un aspecte més casolà.


INGREDIENTS: unes 35 galetes

250 de farina

150 de mantega

125 de sucre

1 ou

2 cullerades de llet

1/2 sobre de llevat

una culleradeta de cafè de canyella

un polsim de sal

-cacau pur per a barrejar amb una part de la massa i fer les de xocolata o barrejar-
-sesam, ametlla llaminada, cacahuets colors, lacasitos...


SOM-HI:

Comencem a barrejar la mantega pomada amb el sucre.

Afegim la llet i l'ou.


Seguim barrejant i quan comencem a lligar els ingredients anem afegint la farina barrejada amb el llevat i el pols de sal. (separem una porció i li afegim cacau pur fins que lligui.)


Aplanem una mica la massa obtinguda i la posem a la nevera una mitja hora o si volem que s'endureixi abans al congelador una estona.


Treiem la massa,l'extenem amb un corró entre dos papers de forn amb el gruix que ens agradi. A mi m'agraden groixudes, així queden més tovetes per dins.


Ràpidament tallem amb els motlles abans no es torni a estovar la massa i costi manipular.


Fem les formes que volguem i cobrim amb sèsam, amb ametlla llaminada, amb els cacahuets de colors o lacasitos, amb ametlla granet...Amb la massa de xocolata l'extenem i tallem les galetes o cobrim una porció igual de massa blanca, emrotllem i emboliquem amb paper film.Posem a la nevera i quan sigui ben dur tallem (com fem amb el fuet) i ens queda una espiral.


Enfornem a 180º uns 15 minuts.Val la pena estar vigilant i treure-les quan veiem que es comencen a daurar. Deixem refredar perquè s'endureixin i ja les podem treure.




18 comentaris:

  1. Em sembla una proposta de regals molt encertada, i a més trobo que és molt maco que et regalin quelcom que ha suposat un cert esforç per l'altre, que ha hagut de fer amb les seves mans i li ha calgut temps. A més que han de ser boníssimes!
    Jo també faré una coseta similar aquest any jeje
    petons guapa! ;)

    ResponElimina
  2. Què boniques t'han quedat!!! són un bon regal per aquest dies de festa. L'any passat jo també ho vaig fer, melmelades i galetes per tots, i els va agradar moltíssim.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Aquest any també havia pensat regalar galetes, però em mata la falta de temps!! T'han quedat genials, un gran detall! ;)
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una bona opció per un regal de Nadal casolà i molt bo. T'ha quedat un assortit molt vistós i segur que deliciós!

    ResponElimina
  5. Em sembla una idea genial per aquestes festes! jo crec que per Nadal tot serà fet per mi. Personal, dolç i comestible!! que més poen demanar els homenetjats, no??
    Molts petonets!

    ResponElimina
  6. Te han quedado chulisimas!!Ademas es un regalo que te agradecen mucho...quedan todos contentisimos!!
    Besets.

    ResponElimina
  7. Galetes casolanes fetes amb tot el "carinyu" del món... què més es pot demanar?.

    ResponElimina
  8. Es una idea molt bona regalar galetes aquests dies. jo havia pensat en una capsa de galetes casolana per l' amic invisible de la feina. T' han quedat super maques!, segur que t' agafo idees...

    ResponElimina
  9. Jo també tinc una llista grandiosa per preparar galetones de regal, i les teves hi són, per descomptat!!!

    ResponElimina
  10. Molt xul.les tot i que no sóc gaire de galetes. M'agraden més els dolços 'tovets' :).
    Però són un bon regal, tens tota la raó.

    ResponElimina
  11. Jo l'any passat vaig fer això i va agradar molt!!

    ResponElimina
  12. Ja et veig amb les piles carregades per Nadal. Trobo fantàstic regalar coses fetes per tú, sembla mentida però jo poro dos anys fent-ho i fa il.lusió al que regala i al wue ho rep.

    Muas!

    ResponElimina
  13. Mercè, gràcies pel teu comentari!!! Aquest món ens està encantant!!! Per cert, aquesta idea de regalar paquetets de galetes està molt bé! T'agafo la idea, tot i que encara he de millorar el tema de les galetes... jejeejej

    ResponElimina
  14. Unes galetes assortides, la mar de bones com a present del Nadal
    Petonets

    ResponElimina
  15. Quina idea més bona ...regalar galetes... i que bones tenen que estar....
    una abraçada

    ResponElimina
  16. Que preparada que estàs pel Nadal! Jo encara no he pensat què faré, i això que se m'acosten alguns dinars i trobades...t'agafaré algunes galetones mentre m'ho penso...jeje!!

    ResponElimina
  17. Són molt boniques. A veure si m'animo i en faig aquest Nadal, que em fa molta il·lusió.
    Un bloc genial, enhorabona!

    ResponElimina