mousse de coco

mousse de coco

dijous, 2 de desembre del 2010

PASTÍS TIPUS SACHER / Albert: 45 !!





















L'Albert va fer ahir els 45... No teniem gaire temps per a celebrar-ho (feina, activitats de les nenes...), però ja la farem més grossa. De moment, ahir vam fer un petit pastisset per a celebrar l'aniversari a casa. De fet, com que només era per 5 vaig fer un pa de pessic i en motlle de cake, així que és un Sacher a mitges...sense tanta elaboració, amb una sola capa de melmelada i un acabat amb cacau que em venia de gust de fer. Va quedar tan flonjo que l'haguéssim "atacat" tot, si no fós perquè el vam menjar per sopar...El pa de pessic de xocolata és el que ja us he presentat en més d'una ocasió i que és una garantia d'esponjositat i gust a xocolata,però omplint 3/4 el got de referència en comptes de tot sencer.FELICITATS MACO!!!

INGREDIENTS:
2 ous
3/4 got gros, de llet
idem d'oli de gira-sol
idem de sucre
idem de farina
idem de Paladín
1 sobre de llevat

-melmelada de gerds (o la que més us agradi)

Cobertura:
-xocolata de cobertura (mitja rajola per aquesta quantitat)
-uns dauets de mantega
-una culleradeta de mel
-un raig de nata líquida


SOM-HI:
Fem el pa de pessic barrejant els ingredients líquids. Jo començo per la llet, l'oli, els ous, després el sucre, el Paladín mentre vaig barrejant la massa amb la batedora, i finalment vaig incorporant poc a poc la farina barrejada amb el llevat fins que obtenim una massa lligada i fina.

Untem el motlle amb mantega i l'omplim amb la massa.

Enfornem a 180º uns 30-45 minuts fins a veure que ha pujat i de dalt comença a tenir forma.

Deixem refredar.

Tallem el pastís per a la meitat i l'omplim amb melmelada de gerds que per a nosaltres és una de les que millor lliga amb la xocolata.

Preparem la cobertura posant la nata a escalfar.Quan arrenqui el bull apartem i hi desfem la xocolata a bocins fins que es fonguin.Afegim uns dauets de mantega i la culleradeta de mel. Aboquem per sobre el pastís (quan no cremi) amb cura de no tocar-la amb cap estri. (va molt bé posar el pa de pessic sobre la reixeta del forn i anar fent moviments per tal que la xocolata rellisqui pels costats).Deixem refredar i decorem al gust amb fruites, ametlla... jo hi vaig posar el cacau però perquè la cobertura no em va quedar del tot fina, però el Sacher de debò té la capa de xocolata ben visible i brillant!.






23 comentaris:

  1. merçè quina pinta té!! m´agradat molt aquest pastís ummmm petonets

    ResponElimina
  2. Felicitats!!! T'ha quedat un pastís fantàstic, el Sacher és dels millors pastissos que hi ha. I segur que el cap de setmana ho torneu a celebrar amb un pastís encara més gros, je je je...

    ResponElimina
  3. ¡Qué delicia!, está preciosa y se ve muy rica.
    besos

    ResponElimina
  4. Delicios i tamany perfecte! Felicitats a l'Albert!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. Felicitats a l'Albert i a tu, t'ha quedat un pastís fantàstic.
    I el dit de la nena com va????
    Petonets

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats a l'Albert i a la cuinera!!!!!
    Mira, la Sacher la tinc pendent, no l'he fet mai, i segur que d'aquí pocs dies caurà, si més no per algun dia d'aquestes festes. Aquest teu, encara que sigui a mitges, es veu fantàstic!
    Una forta abraçada a tots, Mercè.

    ResponElimina
  7. ainssssss i felicitats que s'emolblidaba !!!!

    ResponElimina
  8. Noia...
    M'has deixat sense paraules, m'encanta la forma diferent i la decoració d¡questa Sacher, segur que l'albert no va proferir cap queixa... Mes aviat, segur que el regal tel devia fer ell a tu per ferli aquesta meravella..
    Petonets maca.

    ResponElimina
  9. M'encanta aquest pastís!!!! Més d'una vegada el tornaré a fer, i a més, la propera amb la cobertura, i la melmelada! UNa abraçada!

    ResponElimina
  10. Muchas felicidades al Albert y lo que importa es que tenias un pastis para celebrarlo echo con todo el amor del mundo, si es sacher o no eso es lo de menos.La pinta a la vista es estupenda y bueno seguro.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  11. Ondia Albert!!!!!!!!
    Aixó ja comença a ser una edat.
    D'aqui cinc, mij segle.
    M'has guardat un trosset........
    Felicitats a tots dos, millor a tots cinc.
    Petons

    ResponElimina
  12. Quina família més maca que esteu fets! :)
    moltes felicitats a l'Albert, i a tu per haver fet un pastís tan maco i detallat (la foto m'encanta) en poc temps, això té molt mèrit dona!
    petons!!

    ResponElimina
  13. Felicidades a l´Albert,y al resto de la familia!!La foto de los cuatro es chulisima,que majos....la tarta de categoria,es una de mis preferidas.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Per molts anys a l'home de la casa! I felicitats a tu, que aquesta sacher té una pinta fantàstica!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  15. doncs moltes feliçitats per l'Albert

    un petó

    ResponElimina
  16. Mooooooooltes felicitats Albert!. Segur que aquestes noietes et van ajudar a bufar les espelmes, no?. I amb el quatre de la Bet i el cinc de la Laia, la cosa queda clara!.

    Mercè, aquest "sacher contrarrellotge", fantàstic!

    ResponElimina
  17. Felicitats...al Albert...
    i felicitats a tu per aquesta delicia...ja sabs que a mi la xocolata m'agrada moolt...
    un petonet

    ResponElimina
  18. La tarta rica, pero... ver a ese padre con sus hijas no tiene precio. Beso de Orquidea59

    ResponElimina
  19. renoi, quin regal d'aniversari. felicitats a l'albert i a la cuinera!

    ResponElimina
  20. Per molts anys a l'Albert, i a tu, Mercè, per preparar-li aquesta exquisidesa!Saps que això d'anar celebrant l'aniversari per etapes m'agrada molt, així no te'n sents tant...

    ResponElimina
  21. Muchíiiiiiissimmaaaa felicidades Albert!!!VAya postre nen,eh?...que corte más bueno.

    CAriños familia ;))

    ResponElimina
  22. MOLTES GRÀCIES A TOOOOOOOOOTS!!!!, compartir aquestes entrades amb vosaltres és la millor felicitació!

    ResponElimina