Ja hi tornem a ser!, la meravellosa convocatòria de -XOCOLATA DESFETA- I -ELS FOGONS DE LA BORDETA- amb una proposta: les faves. Els caparrons de molts blocaires han estat imaginant i maquinant receptes amb faves i el resultat és a la xarxa!. Jo us proposo unes faves potents i gustoses que espero us agradin.
INGREDIENTS: (per a 2-3 persones)
300 gr aproximadament,de faves petites
1 ceba tendra
un manat d'espàrrecs verds
2 talls fins de cansalada fumada
2 granets d'all
un raig de vi blanc
oli i sal
*per l'allioli de menta:
unes fulletes de menta fresca
un granet d'all
1 ou
oli
sal
SOM-HI:
Escaldem les faves en aigua bullent uns minuts.
En una paella i amb un raig d'oli saltegem els espàrrecs tallats ben menuts i quan comencen a estar tous hi afegim la ceba tallada i el gra d'all. Hi posem les faves escorregudes.
Deixem coure una estona i hi afegim un rajolí de vi blanc. Coem a foc lent fins que s'evapori el líquid.
Saltem els bocins de cansalada i les 4 puntetes d'espàrrec que hem reservat.
Fem l'allioli de menta passant pel túrmix un bon raig d'oli, un ou sencer, un granet petit d'all, la sal i les fulles de menta.
Muntem el plat posant el preparat en un aro. Al damunt hi posem uns bocins de cansalada, les puntes d'espàrrec i al costat una bona cullerada d'allioli.
Finalment, però no es veu a la fotografía li he afegit unes xips de ceba que li donen un toc cruixent divertit.
Quina bona pinta aquestes faves també. La veritat es que hi ha un munt de maneres diferent de fer-les.
ResponEliminaPetons.
Mercè!! Ets una campiona... aquest allioli de menta m'ha enamorat!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per ser-hi sempre guapa!!
Petons
Sandra
Mercè, segur que estan ben bones. A mi no m'agraden gaire, però el teu timbalet fa molt goig i amb tot el que porten, segur que t'han quedat delicioses.
ResponEliminaMolts petons!!
Mercè, aquest allioli de menta m'ha semblat fantàstic, t'ha quedat una recepta de luxe, felicitats!!!!!!
ResponEliminaPetonets
I per acabar la meva ronda, amb una mica de flatulències...faves amb espàrrecs i allioli de menta de la Mercè de Destapant Cassoles!....plas, plas, plas.... Mercè, t´has lluÏt amb l´allioli de menta; deu deixar un sabor més refrescant que el de sempre...Molt bé.
ResponEliminaM'encanta el toc que li has posat de l'allioli de menta! deu quedar molt bé el toc que l deu donar! una manera genial de fer-les :)
ResponEliminaUn petó!
A mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar algunes receptes!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Habas, espárragos y beicon... de temporada.
ResponEliminaDelicioso plato.
Hoy tengo yo habas recién cogidas de la huerta de mi padre.
Un saludo y buen finde.
Hola Mercè!
ResponEliminaT'ha lluit!! Aquest allioli crec que caurà a moltes taules! Tot un encert després de donar-li voltes al caparró. Petons i bon cap de setmana
Les favetes m'agraden molt.Y allioli de menta, riquisim.
ResponEliminaBesets
Mercè fantastica receta y muy bien presentada y el toqur del allioli de menta me gusta mas.
ResponEliminabona setmana santa
miquel
Que rico,las habas me gustan mucho y con ese toque de allioli estaran genial.
ResponEliminaBesets.
Mercé,
ResponEliminaL'all i oli de menta és el toc de genialitat!. Enhorabona per aquest plat fesc i gustós.
Mira que les faves no m 'emocionen, però la teva proposta m'encanta...això de all i oli de menta és fantàstic!! Apuntat! Petons
ResponEliminaM'agrada tot, però aquest allioli de menta el tinc que tastar encara que sigui amb una altre plat.
ResponEliminaPetons.
Quina bona idea l'all i oli de menta!!
ResponEliminaQuin plat més suculent i jo també em sorprenc amb l'allioli de menta, s'haurà de provar!
ResponEliminaAixò de l'allioli de menta realment sorprenent, tant senzill i tant diferent alhora.... ho tastarem segur Bona pensada!
ResponEliminapetons gastronòmics
Amb aquests ingredients de primavera, aquest timbalet ha de ser deliciós!. Molt original l'all i oli de menta, i molt apropiat!
ResponEliminaQue bó aquest timbal.
ResponEliminaDeliciosós.
Pasat per el meu blog, faig un sorteig maca.
Petons.
Mercé qué bonita presentación.
ResponEliminaVengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html
Que bones, i amb el allioli de menta han de quedar ben gustoses, no l' he provat mai.
ResponEliminaAll i oli a la menta??? aixó s'ha de tastar...
ResponEliminaMolts petonets maca
Quina bona idea, aixó de possar fulles de menta a allioli.
ResponEliminaCada día s'aprenen coses noves.
Felicitats
laia: hem sembla un plat deliciòs! segur que deu estar molt bo!
ResponEliminaQue bó aquest plat!!!
ResponEliminaM'encanta, es veu bó, molt fresc, riquísim.
Amb el teu permís me l'apunto.
Petonets i bona setmana santa
Mercé; Época de faves -no contades- que són una delícia per el paladar, disfrutem-les¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Mercé¡¡ ;-D :-D
Moltíssimes gràcies a tots un cop més pels vostres comentaris!.L'allioli de menta és força aromàtic i lliga molt be amb les faves. A reveure!
ResponEliminaBona pensada i bon resultat! Aquest any ja no crec que faci més faves, però m'anoto aquest allioli de menta que m'ha entusiasmat!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
aquestes faves amb espàrrecs amb espàrrecs han d'estar molt bones, però sobretot m'ha agradat aquest allioli de menta.
ResponElimina