Ahir Sant Jordi i demà La Mona...Doncs mira, avui he decidit celebrar les dues coses a l'hora!. Fa un temps que amb els meus nebots (3) i les meves filles (3), celebrem la mona de forma conjunta. Ens reunim a casa i jo m'encarrego de fer la mona per a tots i ells aporten begudes...Així que ja em teniu de bon matí enfornant coques de xocolata per farcir i adornar!, però com que tenia ganes de fer també un pastisset de Sant Jordi, doncs també l'he fet canviant algunes coses respecte la mona.Aquest pastís serveix per a qualsevol ocasió,clar!...Em feia gràcia presentar-lo com he vist en algún bloc, envoltat de melindros i una llaçada, crec que en diuen "carlota", no?, si algú en sap el motiu m'agradaria que ens ho expliqués!. Aquí us ofereixo totes les versions i agafeu-ne la que més us agradi! FELIÇ DIA DE LA MONA!
INGREDIENTS: -pastís de 22cm. -Amb aquestes quantitats també fem 3 de les mones individuals (per a les 6 mones i el pastís he fet 3 cops aquesta massa)
1 got gran de farina (fluixa, de rebosteria)
1 got gran de llet
1 got gran de sucre
1 got gran d'oli de gira-sol
1 got gran de Paladín
3 o 4 ous
1 sobre de llevat
farciment: melmelada de gerds per les mones i dauets de taronja confitada pel pastís.
Cobertura de xocolata per a mones i pastís: 100 de xocolata negra per fondre-50 ml de nata líquida-50 gr de mantega. (una amb xocolata blanca).Heu vist com s'hi reflecteixen les rajoles?.
Acabats: plomalls, pollets,ous de xocolata, ametlla granet i llaminada, botons de xocolates de colors, estels...per a les mones i flors de sucre, melindros durs i llaçada per al pastís.
SOM-HI:
Barregem els ingredients líquids en un bol gran: llet, oli, els rovells i el sucre.
Seguidament hi aboquem el got de Paladín i mesclem bé.
Després aboquem a través d'un colador fi la farina barrejada amb el llevat.
Finalment muntem les clares una mica i les afegim amb compte.
*Per al pastís, en aquest punt hi he posat la taronja confitada.
Untem amb mantega el motlle / motlles i hi aboquem la barreja.
Enfornem a 180º uns 45 minuts el pastís i uns 30 les mones.
Quan les mones son fredes tallarem pel mig i farcirem amb la melmelada.(si ho volem també ho fem al pastís)
Preparem la cobertura de xocolata: posem la nata al foc i quan arrenqui el bull apartem i hi aboquem la xocolata a bocins fins que es fon tota.Inmediatament afegim la mantega a dauets.
Abocarem la xocolata per sobre intentant cobrir tota la superfície i movent el pastís per tal que caigui pels costats (mai passar res per sobre, sinó es veuran les llapassades!)
Ho posem a la nevera i abans que qualli hi posarem les figures, ametlla, pollets, flors...perque s'enganxin i tornem a la nevera.
*Per al pastís, un cop la xocolata és quallada anirem posant els melindros (partits pel mig) un a un emprant una mica de Nocilla per què s'enganxin i aguantant un instant. (hem de procurar posar la nocilla a la part baixa del melindro per tal que no es vegi a l'interior del pastís i faci lleig).
Fem una llaçada que abraci el pastís i ja el tenim!
T'ha quedat maquíssim el pastís i les roses de sobre hi queden genials! Un Sant Jordi molt ben celebrat :)
ResponEliminaUn petó!
Noia quina feinada!, jo n'he fet de mones pero tu hen guanyes........
ResponEliminaT'han quedat tots els pastíssos molt macos.
Felicitats!!!
Deu n'hi do, no has parat, segur que has estat unes quantes hores a la cuina, pero mereix la pena veient el resultat, les mones i el pastis t'han quedat molt be. La xocolata del pastís sembla un mirall, tan lluenta.
ResponEliminaPetons.
Quina feinada!sí que se´n diu Carlota però no sé per què.
ResponEliminaM´agradat molt el Pastís de Sant Jordi i sobretot la glassa, què maca.
T'han quedat genial... el pastís de Sant jordi molt maco i delicat, una passada!! I les mones?! quina feinada!! Em vols apadrinar? Ja no en notaràs una més! jajajaja
ResponEliminaPetonets!
Sandra
Uaaalaaaa Quina currada!!!! T'han quedat super bé!!!Jo també vull tenir una padrina així... :P
ResponEliminaUn petonet!
Deuen estar molt contents amb una mona personalitzada per cadascun... La foto del pastis t'ha quedat molt bonica
ResponEliminapetons gastronòmics
Ala, pero que pasteles mas majos !
ResponEliminaY cada uno el suyo, con sus nombres escritos!
Me supongo que es una especie de pastelada para los chicos y chicas, despues de sant Jordi, o algo asi... Ya me voy a informar bien, asi se de que va todo y para el año que viene me apunto a hacer una =)
El primero, es que ademas...
Ais...
¡ Que BONITO !
Mercè!
ResponEliminaQuina producció! Que maco trobar-se tots els cosins amb aquestes Mones i el Pastís de Sant Jordi que com brilla .. és espectacular!! Enhorabona per tot. Petons
Un dia genial, segur! amb pastissos-mona pel que veig personalitzats. Val pa pena la dedicació
ResponEliminaQue bonic veure tota la quitxalla gaudint de les mones. I que cadascú tingui la seva és un autèntic luxe que segurament amb el temps sabran valorar. Hi ha coses que de gran es quan saps apreciar -o com a minim a mi m'ha passat- :)
ResponEliminaS que has estat enfainada ¡¡¡ Però només de veura la cara de les teves filles i nebots, ja ha valgut la pena ¡¡¡
ResponEliminaT'han quedat chulisims ¡¡¡
Quina currada, Mercè! Però segur que ha valgut la pena, t'han quedat molt guapes i mira la mainada, que se'ls veu feliços!
ResponEliminaMercè, me les quedaria totes, quina feinada i que diverit alhora.
ResponEliminaMercè felicidades por poder tener la suerte de celebrarlo tan bien acompañada y decirte que te admiro por tener esta capacidad de trabajo tan grande que tienes y ademas te han quedado genial, el proximo año te pido una mas para mi je,je ya que no vendra de una mas eh?
ResponEliminabona setmana
peto
miquel
Merçe!!! ets una máquina, la canalla es veu molt contenta i el pastis de Sant Jordi el trobo molt original, és diferent, m'agrada molt. Una abraçada.
ResponEliminaQuin festival de mones! Totes precioses!
ResponEliminaUna abraçada!
Ostres, quina feinada!!!!! Quantes n'has fet???
ResponEliminaCom que a mi m'agraden totes, crec que n'agafaria un trosset de cada, je je je...
¡ Quin goig que fa tot !
ResponEliminaUna pasada de bó !!
Petons
Sara
Merçè quina alegría que hi ha a taula, dona goig veurel's i t'ha quedat un pastís molt maco.
ResponEliminaFelicitats.
Petonets
Mercè, quina feinada amb tanta mona!! I a sobre vas tenir humor per fer un pastís de Sant Jordi!! Quin goig de taula!!
ResponEliminaPetons!
Una feinada, és veritat, però i el que heu gaudit què!!!
ResponEliminaTots els pastissos preciosos!!!
Petonets
MERCE, QUE BONITO LO QUE HAS HECHO Y QUE MARAVILLA ESE ENTORNO FAMILIAR. SON LAS COSAS QUE CON EL PASO DE LOS AÑOS PERDURAN Y PERDURAN.
ResponEliminaUN BESO
Ostres Mercé quina passada de mones!!! t'han quedat precioses. Per cert que és això de colora taronja amb el que poses el nom als pastissos???
ResponEliminaUna abraçada
Aqueste mones individuals són una passada, i el pastís de S. jordi, maquíssim.
ResponEliminaQuina monada!!!!! Bé volia dir quina currada!!!!!
ResponEliminaTan quedat fantàstiques
Molts petons
Hola guapa! Quina passada de mones, ja m'imagino tota la canalla fent queixalades!!
ResponEliminaPer cert, ja no sóc l'única Quima del blog... has vist?
Però de moment, segueixo d'incògnit i anònima.
Un petó per tots
QUIMA
Menudo escaparate Mercé,te has lucido,me las llevaria todas....estan chulisimas!!
ResponEliminaBesets.
felicitats!!!... això és tot una escola de pastisseria .. i magnífic, l'aspecte d'aquestes "monades"
ResponEliminaUna abraçada
Hola Mercè estimada i guapa tu
ResponEliminaQUE PER MOLTS ANYS PODIS SEGUIR FEN AQUESTES MERAVELLES A LA CUINA, TOT DE 10X10
mil petonets Susanna
Ah!, ya se.. entonces es una fiesta para los ahijados (fillols?)?
ResponEliminaQue bueno, que empiezo en junio un curs de Basic 1... estic super-emocionat! (jajaja)
La verdad es que lo entiendo casi todo, pero no se componer las frases y los tiempos verbales los mezclo... jejejee.
Gracias por tus explicaciones (mot bé tot) y tu cortesia.
Soc home.. como el simpson pero sin la barriguita, jajajaja...XD (se me olvido ponerlo en el perfil)
Oye, que passis un bon cap de setmana, si?
Adeu!
Ahm... pasate a ver mis robots.. son molt simpatics!!
A mi m´agraden totes les versions així que amb el teu permís jo no triaré...jo en vull de tots que tenen un aspecte deliciós...un petonet
ResponEliminaTE ECHO EN FALTA ASÍ QUE ESCRIBE Y VUELVE PRONTO
ResponEliminaBESOS