mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 20 de maig del 2012

COC DE CARBASSA I LLAVORS DE ROSELLA




Tinc una colla de llibres de cuina, de carn, de peix, de reposteria...i sempre que me'ls miro hi trobo coses noves. Fa poc em va cridar l'atenció una coca bàsica on hi van posar llavors de rosella o de gallaret (amapola). Em va semblar molt bonica a la vista i que al paladar seria divertit notar el "crec-crec". Vaig triar fer la coca de carbassa que ja hem provat alguna vegada i que tan ens agrada. Resulta una coca suau,color molt bonic, molt esponjosa i realment, el crec-crec de les llavors és molt agradable. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS:
80 gr de mantega
200 gr de farina
180 gr de sucre
3 ous
1/2 sobre de llevat
5 cullerades de puré de carbassa
2 cullerades grans de llavors de rosella
SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre i anem afegint els ous un a un.
Seguidament afegim el puré de carbassa, la farina amb el llevat tamisats fins que lligui la massa i les llavors.
Aboquem al motlle que haurem untat amb un xic de mantega.
Enfornem a 180º uns 35 minuts.
BONÍSSIMA!!!

18 comentaris:

  1. La pinta és molt i molt bona, el tindrém de fer ;-)

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina il.lusió Dolors que hagis passat per aquí!, val la pena fer-la. Una abraçada.

      Elimina
  2. Ha de ser molt bona, i trobo que les llavors de rosella donen a les coques aquell punt de crec-crec que a mi, particularment, m'encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. carbassa i llavors, després de fer forces coques, aquesta és de les que més m'agrada. Una abraçada!

      Elimina
  3. Té molt bona pinta aquesta coca; es veu molt esponjosa i el toc de llavors perfecte.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dia que facis crema de carbassa aprofita i guar-de'n una mica per fer la coca!, és realment fina!

      Elimina
  4. Que bo mercè!! M'agrada molt, aquesta proposta, i em va molt bé perquè ara fa una estona buscava una recepta de pa de pessic, per les mides i això. Em sembla que prenc nota de les teves indicacions! Petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seria tot un honor que fessis aquesta proposta!, jaja, és realment gustosa, suau i bona Marina, prova-la!

      Elimina
  5. Que bona Mercè, no saps el que m'arriba a gradar la carbassa a mi. Només vaig fer fa temps uns muffins i sempre penso en fer una coca com aquesta. El crec-crec de les llavors és adictiu oi? M'encanta aquest motlle rectangular!
    Petons guapa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo vaig començar fent magdalenes amb aquests ingredients!, i com que jo igual faig coca que magdalenes amb les mateixes fórmules, em vaig decidir pel coc aquest cop. Prova les llavors!, segur que et convenç!

      Elimina
  6. Mercè, la propera vegada que faci un coc posaré llavors de rosella. Trobo que li dona un toc diferent.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho que segur t'agradarà!, a mi m'ha convençut la idea!. A reveure!

      Elimina
  7. Aquestes llavors de rosella, deuen donar-li un toc molt bo, la propera vegada que faci un pa de pessic provaré.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja veuràs si queda divertit!, a mi m'ha agradat molt!

      Elimina
  8. Com fas el pure de carabasa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola anònim!, mira, el puré de carbassa el pots fer senzillament bullint els bocins de carbassa en aigua i sal i després triturant (amb poca aigua perquè quedi ben espesset). Però si vols fer un puré millor, jo passo per la paella la meitat de la carbassa a bocins en un raig d'oli i sal i quan comença a estovar-se hi afegeixo un polsim de curry. Aleshores ho passo a l'aigua bullint amb la resta de carbassa (l'aigua just que cobreixi) i trituro afegint, o no, una mica de llet.Apa, espero en facis!!!

      Elimina
  9. Tinc gana! i jo que no soc fan dels dolços!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jaja, carlos!, aquesta coca entra fins i tot als que NO ens va gaire el dolç!, ja te'n faré algún dia!, una abraçada.

      Elimina