Si, ja ho sé, sembla difícil que aquesta recepta sigui invent de l'Ona (11 anys), però tots vosaltres sabeu que no diria coses que no són, a més, l'Ona fa temps que diu que vol ser cuinera, i la inspiració li ve així, de cop, em demana la llibreta i apunta... Aquesta idea li va venir després de visitar al Palau Robert l'exposició sobre Ferran Adrià i El Bulli. Vam veure uns calamarsons en una pantalla i..."ZAS, JA HO TINC!". Així que vam fer la llista d'ingredients i som-hi!. La veritat és que a casa ens vam llepar els ditets!. Aquesta recepta i la del Castell Salat que ja vam publicar, son les 2 receptes que ella presentarà al concurs Bonpreu. Ja em direu què us en sembla!
INGREDIENTS:
Uns 800 gr de popets, o xipirons, calamarsons...
1 ceba tendra grossa
2 granets d'all
1 cullerada de mel
1 rajolinet d'aigua calenta
un manat de julivert fresc
oli,sal.
SOM-HI:
Netegem els popets i deixem escòrrer l'aigua.
Saltegem els popets en una cassola amb un filet d'oli i els granets d'all picats. Deixem coure fins que s'estovin i escorrem l'aigua que deixaran anar. Reservem.
Prepararem la ceba que tallarem a llunes i deixarem fer a foc suau una bona estona amb un dauet de mantega a la paella.
Quan observem que va quedant ben toba i transparent afegim la cullerada sopera de mel i un rajolinet d'aigua fins que ho veiem ben estovadet. Reservem.
Finalment preparem l'oli de julivert triturant un manat de julivert fresc amb oli i un polsim de sal.
Muntem el plat posant els popets al mig, la ceba al voltant i fem uns fils amb l'oli de julivert que li dóna un toc de color i sabor per tenir en compte!. LLESTOS!
:O
ResponEliminaOna, ets una autèntica crack!!! M'encanta la teva creativiat, és un plat d'autèntica categoria!!! Enhorabona!!
Petons família
Sandra
efectivament, un plat de categoria. anava a dir que aquesta noia promet, però no seria just, perquè no promet, ja compleix!
ResponEliminaEm sembla que l'Ona apunta maneres... estic segura que serà una gran cuinera. I mentrestant, deu n'hi do del nivellàs!
ResponEliminaUns popets ben bons i una ajudant de 10!
ResponEliminaNani
Realment l'Ona és una cuinera de primera! I el plat fa els honors!! Petonets
ResponEliminaEscolta aquesta nen promet eh !!! ..........aquest calamarsons tenen molt bona pinta ........Felicitats a la cuinera i mota sort !!!
ResponEliminapetons
Mira-la ella, quina recepta s'ha marcat! Si aquesta noia continua amb aquesta inspiració culinària, en sentirem a parlar!
ResponEliminaya te lo digo yo hace dias, que la Ona tiene futuro de cocinera,lo lleva dentro,fantastica esta combinación
ResponEliminabona setmana
Realment, quan es presentina la categoria d'adulta, ja no tindrem res a fer.....
ResponEliminapetonets.
olé per l'Ona! Serà una gran cuinera... si és que encara no ho és! La decoració queda molt mona, com l'heu fet vosaltres! Tinc popets al congelador i potser us agafo la recepta. petons
ResponEliminapas a la joventut!!! quin nivell....
ResponEliminaFelicidades a la Ona!Se ha marcado un plato de categoria,no me extraña que os chupaseis los dedos.
ResponEliminaBessets.
Felicidades por la receta, tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaMerè, l'Ona promet, aquests calamarsons estan al nivell del Bulli!!!! Ja pots felicitar-la i que es prepari per recollir el premi del Bonpreu!
ResponEliminaOna, ara que ja és hora de sopar, no m'importaria gens tastar aquests popets!!!. Un "BRAVO" enorme per la cuinera!. Petonets!
ResponEliminaDoncs quina traça l'Ona!
ResponElimina