mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 5 de febrer del 2014

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA

Us presento un clàssic de les mousses, la bàsica, la de xocolata!. Haig de dir que a la propera afegiré més gelatina, ja que la textura, tot i que es pot tallar en porcions, és pel meu gust massa cremosa. Per a mi, és la textura perfecte per prendre-la com a mousse de cullera en copa. Per altra banda, el gust aconseguit és molt proporcionat tant pels qui els agrada la xocolata com per als que la prefereixen suau, la qual cosa la fa molt adeqüada quan tens convidats, ja que hi haurà "xocoaddictes", i altres no tant...

Aquest cop no he fet la base de galeta. Si en voleu només cal que tritureu a mà o amb túrmix (segons la textura que volgueu) un paquet de galetes maria, afegiu uns 80 gr de mantega fosa i una cullerada de sucre. Folreu amb aquesta massa la base del motlle que utilitzareu ben apretadeta. Reserveu a la nevera fins que tingueu la mousse preparada per abocar al damunt, o enforneu 10 minuts si la voleu més torradeta.

A veure què us en sembla!

INGREDIENTS:
125 gr de xocolata negre per fondre
1 brik de nata (aprox 200 gr)
100 gr de sucre
3 ous
4 fulls de gelatina
--------------------------------------------------
Decoració: cacau pur en pols, perletes de xocolata, fideus de xocolata, nata muntada...

SOM-HI:
Posem els fulls de gelatina a hidratar en aigua freda.
Batem els rovells amb el sucre i barregem amb la xocolata fosa.
Posem a escalfar un xic de la nata per a dissoldre-hi la gelatina.
L'afegim a la mescla de rovells i sucre.
Muntem les clares i les incorporem amb cura.
Muntem la nata i l'afegim també amb compte.
Posem la crema al motlle (amb la base de galeta o no) i deixem refredar a la nevera (mínim 3 h, però com sempre, molt millor d'un dia per l'altre)

A l'hora de servir empolvorem amb el cacau i decorem al gust. LLESTOS!








5 comentaris:

  1. hummmmmmm aquesta mousse de xocolata ha de ser deliciosa!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Quina delícia, s'haurà de provar demà mateix!

    ResponElimina
  3. m'encanten els pastissos tipus mousse, són els meus preferits!
    I la de xocolata, la millor de totes, je je je...

    ResponElimina