mousse de coco

mousse de coco

dijous, 30 de gener del 2014

RAVIOLIS CASOLANS AMB CARBASSA I CEBA CARAMEL.LITZADA

Avui he fet una d'aquelles coses que tens pendents de fa tant de temps... oi que m'enteneu?, doncs per fi he fet a casa pasta fresca i n'he fet raviolis farcits de carbassa amb ceba caramel.litzada i la salseta que més agrada a casa. N'heu fet de pasta fresca?, la veritat és que el resultat ha estat espectacular, però també haig de dir que estirar la massa amb el corró ha estat una tortura... Si només passava el corró normalment em quedava massa groixuda... així que per fer-la ben fineta (menjable), he hagut d'apretar molt i mollt amb el corró, i s'ha fet una mica feixuc.

INGREDIENTS (per a uns 25/27 raviolis grans)

250 de farina
2 ous petits
una cullerada d'oli
un polsim de sal
-----------------------------
300 de carbassa
1 ceba tendre
un polsim de canyella
una culleradeta de sucre
------------------------------

SOM-HI:
Farcit:
Tallem la carbassa a dauets menuts i la ceba ben menuda.
Fem la ceba poc a poc i quan comença a ser toveta hi posem la culleradeta de sucre. Reservem.
En una altra pàella fem els bocins de carbassa i salem a gust (si ho volem podem posar un polsim de curry o canyella).
Ajuntem els dos i els afem amb una forquilla fins formar una pasta. Deixem refredar.

Massa de pasta fresca:  
Posem la farina en un bol mb la sal. Fem un espai al mig on hi aboquem els ous i  comencem a pastar fins que ens resulti una massa que no s'enganxa a les mans.

Deixem reposar uns 30 minuts i ens disposem a passar-hi el corró fins aconseguir una planxa de pasta ben fineta. Tallem els raviolis amb la forma, emplenem una part amb una mica de farcit i tanquem segellant amb una forquilla les vores. O bé, posem una planxa de pasta, disposem les porcions de farcit, tapem amb una altra planxa de pasta i tallem els raviolis.

Posem una cassola amb força aigua al foc per bullir els raviolis (uns 15 minuts aprox).

Reservem procurant no s'assequin. El millor és tenir la salseta preparada i abocar-los allà.

SALSA BLANCA:
Ratllem una cebeta tendre i deixem es vagi fent. Afegim nata líquida i salem. Donem unes voltes que lligui tot plegat i hi afegim un polsim de nou moscada. Si queda massa espessa jo li afegeixo un rajolí de llet. Si queda massa líquida hi podem afegir uns dauets de mantega.

Posem ràpidament els raviolis escorreguts a la salsa i llestos!, BON PROFIT!







8 comentaris:

  1. Són els millors els raviolis fets a casa, oi?
    Petonets

    ResponElimina
  2. Fer la pasta a casa sense la màquina, és molt complicat!
    M'encanta el farcit, sóc fan de la carbassa!

    ResponElimina
  3. Bravo, jo la faig poc la pasta a casa. Em fa mandra, però en caps de setmana si que puc i és fantàstica :)

    ResponElimina
  4. Que bons!! Ahir també vaig fer pasta casolana, amb màquina! Queden molt bé, així farcits amb carbassa, Mercè!

    ResponElimina
  5. Mai he fet!!!!!!, deu de ser difícil fer la pasta a casa.
    Segur que estarien bonissims.
    Petons

    ResponElimina
  6. Bravo Merce, porque hacer con rodillo tiene mucho merito, pero el resultado vale la pena. El relleno es de los mejores al menos a mi me encanta.
    Bona semana
    Petons

    ResponElimina
  7. Uauuu fer la pasta amb el corró té moolt mèrit, a més t'han quedat perfectes i el farcit ha de ser d'allò més bo! Enhorabona! Petons

    ResponElimina