mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 9 de març del 2014

AMETLLATS DE CAFÈ, CANYELLA I XOCOLATA

Les galetes que avui us proposo ja les vaig penjar fa molt de temps, i no he deixat de fer-les, perquè són molt senzilles i sobretot perquè allà on les porti, el resultat sempre és el mateix: UMMMMM!!!

Està clar que es tracta doncs d'una "recepta-èxit-assegurat" d'aquelles que sempre va bé tenir presents. Darrerament les he fet uns quants cops, així que us deixo altre cop la recepta a veure si us animeu a fer-les. Aquest cop, a les blanques els hi he afegit canyella.... un encert!

INGREDIENTS: (unes 60/70 segons mida)
125 gr de sucre
125 gr de farina d'ametlla
125 gr de farina normal
150 gr de mantega pomada
1 ou
1/2 sobre de llevat
2 cullerades de llet (per si la massa és massa espessa)
..............................................................................

2 cullerades de postre de xocolata en pols
2 cullerades de postre de cafè soluble
una mica de canyella en pols


SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre i l'ou.
Afegim la farina normal amb el llevat barrejat.
Finalment aboquem mica a mica la farina d'ametlla.
Si la barreja ens ha quedat molt espessa afegim les cullerades de llet, si ens ha quedat massa líquida hi posem un polsim més de farina normal.

En fem tres parts de la massa i les posem en tres bols. En un hi posem la xocolata i barregem bé. A l'altre hi posem el polsim de canyella al gust, i a la tercera hi posem el cafè i unes gotetes d'aigua perquè agafi color uniforme.

Si cal posem les masses a la nevera una estona curta per poder fer millor les boletes.(a mi no m'ha calgut, potser a l'estiu si)

Fem boletes petitones i les posem força separades (creixen al coure) sobre paper de forn a la safata. (Haurem de fer vàries enfornades ja que n'hem de posar poques cada cop, jo unes 18), però com que estan fetes de seguida fem via ràpid...
Posem al forn a 180º uns 8-10 minuts fins que comencin a daurar-se.
Treiem i deixem refredar bé sobre una reixeta.
LLESTOS!


9 comentaris:

  1. uns ametllats deliciosos!!! i els de café i xocolata han de estar de vici.
    Petons

    ResponElimina
  2. Mercè, estic convençuda que són un èxit. Quina bona pinta!

    ResponElimina
  3. Qué bé, galetes variades per tots gustos, però a mi m'agraden tots. Puc agafar una de cada?
    Petons.

    ResponElimina
  4. Com tu dius un èxit assegurat! M'agraden els tres sabors, no sabría quin triar...
    Petons

    ResponElimina
  5. Caram! Si que cundeixen les galetes! En surten moltes, sembla fàcil i a sobre han d'estar boníssimes!! Jo començaria per les de canyella, seguiria per les de cafè i acabaria per les de xoco...i després hi tornaria amb un altre ordre! ;-) Petonets

    ResponElimina
  6. Uns ametllats de luxe!! amb un cafetó van de perles!!!

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies a tots!, la veritat és que es poden deixar sense gust afegit. La farina d'ametlla ja lidona un gustet molt bo, però realment és divertit afegir aromes i altres gustos. A mi les de cafè m'encanten!!!

    ResponElimina