Em vaig oferir a fer els pastissos dels aniversaris. L'Emma és enguany una gran "fan" de la Peppa Pig, així que estava clara la temàtica del pastís. He fet una coca de xocolata amb cobertura.
Quan li vaig preguntar al meu germà gran si li feia il.lusió alguna cosa especial em va dir: "home, si pogués sortir del pastís la Beyoncé...estaria prou bé!". Li vaig dir que faria tot el que estigués a les meves mans per aconseguir-ho. Aquí en teniu el resultat!, un tiramisú amb sorpresa. (com que el meu germà és físic, la Beyoncé li ha dedicat una fòrmula...).
A veure què us en semblen!
INGREDIENTS: (mida del motlle 22 x 28)
1 got i mig de llet (un got gros, d'aigua)
1 got i mig de sucre
1 got i mig d'oli de girasol
1 got i mig de xocolata en pols (Valor, Paladín...)
2 gots i mig de farina
5 ous
1 sobre i mig de llevat.
................................................
*cobertura: una rajola de xocolata 70% d'uns 200 gr/ un brick de nata/ dauets de mantega
................................................
*fondant rosa i vermell
................................................
SOM-HI:
Barregem els líquids: llet i oli. Afegim els rovells i el sucre i batem.
Afegim la xocolata en pols i finalment la farina tamisada i barrejada amb el llevat.
Semimuntem les clares i les afegim a la massa.
Untem el motlle amb una mica de mantega.
Aboquem la massa i enfornem a 180º uns 20 minuts per sota i uns 35 per sobre i per sota a l'hora.
Ens assegurem sigui cuit punxant amb una broqueta i deixem refredar dins el forn apagat.
Fem la cobertura amb una rajola de xocolata negre per fondre que posarem a bocins en un cassó amb la nata. Apartem del foc quan sigui ben fosa i hi anem posant uns quants dauets de mantega. Deixem que es refredi una mica i aboquem amb cura sobre la coca procurant es reparteixi bé per tota la superfície sense tocar-la amb cap estri.
Fem la Peppa Pig: agafem fondant rosa i vermell, l'estirem i tallem les formes. Va molt bé fer primer el dibuix en papaer i després marcar el contorn sobre el fondant estirat.
Amb retolador comestible fem les parts negres i les faccions de la cara.
Enganxem sobre la cobertura ben freda posant una mica d'aigua amb un pinzell a la part de sota de la peça feta amb fondant.
*No desem el pastís a la nevera ja que no es bo pel fondant.
*Procuro fer els motius amb fondant una bona estona abans i guardar-ho tapat amb paper de forn en un calaix i treure just per guarnir el pastís una estona abans de treure'l.
Què graciosos!!! Suposo que tot va anar molt bé...
ResponEliminaMolt bó lo de la Beyoncé, jejjej i la teva neboda ben contenta havoa de quedar.
ResponEliminaMuas