mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 22 d’abril del 2014

PA DE SANT JORDI!, PA PATRIÒTIC!,

Demà és una d'aquelles diades que em llevo amb un somriure sense ni pensar-ho...
empre m'ha agradat molt la celebració de Sant Jordi: roses, rams, llibres, paradetes, molta gent gaudint de la festa!
Qualsevol festa és bona, a més a més, per a fer menges especials,oi?. A casa hem fet partissos, galetes i pa especial per aquest dia. Avui, un cop més, voldria compartir la recepta del pa de Sant Jordi que tanta il.lusió fa fer i veure'n les 4 barres al tallar-lo.... i a més a més és molt bo amb la sobrassada i el formatge!
Animeu-vos a fer-lo avui mateix!


                                             FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!




I N G RE D I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.

SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!





2 comentaris:

  1. Ja la recordo, ja aquesta recepta! Es que et va quedar un pa ben formós que fa venir salivera...ben patriòtic!!! Bona diada de Sant Jordi!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat molt bé, Mercè!! a mi també m'agrada preparar el pa de Sant Jordi, i encara més, celebrar la Diada!! Que passis molt bon dia de llibres!! petons

    ResponElimina