mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 6 d’abril del 2015

LA MONA DE L'ERNEST

Dia de la MONA!
Mona pel fillol!
Xocolata, crema, figuretes, plomalls... SOM-HI!

Aquest any, per la mona de l'Ernest, hem fet una mona amb base de coca de xocolata farcida de crema i amb una cobertura diferent a la que sempre he fet. Més dura però no tant co per mal tallar el pastís. Es tracta només, de barrejar la cobertura de xocolata aamb un 10% d'oli de girasol. Ràpid i efectiu.


INGREDIENTS:

*PER A LA BASE:
1 got gran de llet
1 got gran de sucre
1 got gran d'oli de girasol
1 got gran de xocolata en pols
4 ous
1 got i mig de farina
1 sobret de llevat

*PER A LA COBERTURA:
200 gr de xocolata per fondre
20 gr d'oli de girasol

*CREMA:
Feu la crema com feu normalment a casa, una mica espessa. Jo li afegeixo més canyella perquè ens agrada molt...


SOM-HI:
Barregem els ous amb el sucre.
Afegim la llet i l'oli.
Ara anem posant la xocolata en pols.
Finalment anem abocant tamisada la farina amb el llevat.
Posem la barreja al motlle i enfornem a 180º uns 45 minuts.

Deixem refredar la coca i la tallem pel mig.
La farcim amb la crema que hem preparat (jo ho he fet amb mànega pastissera), reservant-ne una mica per la decoració de sobre amb uns flocs.

Posem la coca a la nevera mentre preparem la cobertura:
Posem en un bol la xocolata a bocins (200 gr) amb l'oli de girasol (20 gr) i ho posem al microones de 30 segons en 30 segons fins que es fongui tot junt.
Ho aboquem amb cura quan s'hagi refredat una mica sobre el pastís fins que quedi ben cobert.

Decorarem quan encara no s'hagi endurit del tot amb les figuretes triades.
Pel voltant podem posar ametlles llaminades o virutes de xocolata...
Finalment, només falta posar els típics plomalls!




12 comentaris:

  1. Quina passada de mona ets una artista, felicitats pel teu bloc.T'animo a fer una ullada a aquest post veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Molt xula i perfecta!!! quin goig que fa. Una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Què maca t'ha quedat!!! decorada molt bonica!!

    ResponElimina
  4. Estic marejada de veure tantes mones a la xarxa.
    Però no se el que em passa, que de totes m'agradaria menjar
    un tall-et.
    Molt maca.
    Una abraçada
    .

    ResponElimina
  5. Què original! Jo si no vaig segura no faig experiments com tu...jejeje. Què macos el padrí i el fillol! segur que va ser tot un èxit aquesta mona...

    ResponElimina
  6. Una mona molt "mona", quina carona de satisfet que fa l'Ernest! Provaré aquesta cobertura, a veure què!

    ResponElimina
  7. Xula, xula aquesta mona! I la cobertura la provarem, quedarà més suau que amb mantega! Petonets

    ResponElimina
  8. Una mona molt divertida! I és veu que al fillol li va agradar molt! Qui pogués agafar un tallet!! Un petó!

    ResponElimina
  9. Queda boníssima! El farcit fa festa, i la cobertura!! Preciosa!
    Marta

    ResponElimina
  10. Ja devia estar ben content!! què maca!!

    ResponElimina
  11. Una mona molt maca i bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  12. Quina mona més maca!!! i l'Ernest ben content!!

    ResponElimina