mousse de coco

mousse de coco

divendres, 25 de març del 2016

BASE PER A MONES: BLANCA O DE XOCOLATA

S'apropa la Mona, pastís tradicional que fa més feliços als fillols i als padrins.
Xocolata en forma d'ou, de figureta, de pollet, de conill, de caseta, personatges, pilota...
La base, pot ser des de la cosa més senzilla per omplir de la manera que més ens agradi, a la base més sofisticada i ben acabada del món.

Jo us proposo seguidament dues receptes bàsiques: una blanca i una negre.

Farcits bàsics: melmelada d'albercoc, de maduixa, farciment de nata, o de trufa.

Acabats: cobertures de xocolata, o de nata.

Decorats: ametlla granet, virutes de xocolata, plomalls, les figuretes de xocolata, pollets...


COCA BLANCA:  COC RÀPID DE CARME RUSCALLEDA



4 OUS
250 SUCRE
125 FARINA
10 GR LLEVAT
*AROMA: CANYELLA POLS,RATLLADURA LLIMONA, VAINILLA...

Batem el sucre amb els ous fins que faci una crema.
Afegim la farina i el llevat tamisats poc a poc.
Aboquem la massa al motlle i enfornem a 180º uns 20 minuts.

*Aquesta base, jo li faria un farcit ben suau de melmelada d'albercoc i poca cosa més.
.....................................................................................................................................................

BASE NEGRE: COCA BÀSICA DE XOCOLATA







1 GOT GROS DE LLET
1 GOT GROS D'OLI GIRASOL
1 GOT GOS DE XOCOLATA POLS
1 GOT GROS DE SUCRE
4 OUS
1 GOT I MIG DE FARINA
1 SOBRE LLEVAT

Barregem el sucre amb els ous que anem afegint un a un mentre batem ràpid.
Afegim el got d'oli.
Afegim el got de llet.
Afegim el got de xocolata en pols poc a poc.
Finalment afegim la farina i el llevat tamisats poc a poc per tal que s'integri bé. 
Enfornem a 180º uns 45 minuts (mireu bé, que cada forn és un món!).
Quan sigui cuit, deixeu 5 minuts refredar dins mateix del forn apagat i amb la porta una mica oberta.
Treieu i deixeu refredar bé abans de desmotllar.

*Per aquesta base li faria un farcit de melmelada de maduixa, o nata o trufa, i una cobertura de xocolata que faria amb xocolata fondant i un rajolí d'oli d'oliva quan ja fós fosa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Us deixo amb la Mona d'aquest any per a l'Ernest: una barreja de tradició amb ous i pollets i modernitat com a bon aficionat al món Pokémon.





2 comentaris:

  1. Sempre genials, ben explicades i senzilles receptes amb un resultat fantàstic! Bona Pasqua, família! A gaudir d'aquestes mones fetes amb dedicació! Petonets!

    ResponElimina
  2. Sempre genials, ben explicades i senzilles receptes amb un resultat fantàstic! Bona Pasqua, família! A gaudir d'aquestes mones fetes amb dedicació! Petonets!

    ResponElimina