Avui us presento un plat que tant us pot servir d'entrant com de segon si voleu un àpet lleuger. Fa temps vaig entrar unes magdalenes salades de tonyina, de sobrassada i de salmó. En aquell cas la textura és la del farcit d'una quiche en petites porcions, molt tou i suau al paladar. La versió que avui us proposo és la mateixa però afegint una mica de farina per tal d'aconseguir una textura més semblant a un panet o una coca. Ja em direu què us sembla!, la vaig fer en un motlle de silicona en forma d'estel, pèrò aquí, la imaginació de cadascú és ben lliure!
INGREDIENTS:
100 gr de sobrassada
50 gr de tomàquet fregit (unes 2 cullerades)
60 gr de nata líquida
4 ous
100 gr de formatge ratllat
un grapadet d'olives farcides tallades pel mig
pebrot del piquillo tallat a bocins
pebrot del piquillo tallat a bocins
2 cullerades soperes de farina
1 culleradeta de llevat
sal, orenga
SOM-HI:
Batem els ous, afegim la nata, el tomàquet, la sal, orenga i la sobrassada fins que es disolgui més o menys.Afegim les olives i el pebrot.
Ara anirem afegint la farina (2 cullerades) mica en mica perquè es vagi integrant bé a la barreja, hi sumem la culleradeta de llevat i finalment el formatge ratllat (mozzarela o emmental).
Aboquem la barreja en el motlle que haurem untat amb una mica de mantega i enfornem a 180º uns 20 minuts aproximadament.
VAGI DE GUST!
Que dius que porta sobrassada i que te n'ha sobrat un tros? Jo en vuuuuuuuuull! M'encanta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Eh! Pensava que estaveu de vacances, pero veig que encara et mous per la cuina. M'encanta la sobrassada i menjar aquest estel et deu fer sentir al cel... jaja.
ResponEliminaPetonets.
Aquí hi ha un tercer fan de la sobrassada disposat a consumir-la com sigui i quan sigui. I si té forma d'estel doncs encara millor, amb un puntet de poesia! :))
ResponEliminaBoníssim!!! i tan maco...jo també voldria un trosset...
ResponEliminaPetonets
Quina estrella tan original, aquesta sí que és una gran roja! A casa ens agrada moltíssim la sobrassada així que un dia o altre la faré.
ResponEliminaQué maco t'ha quedat amb forma d'estel i la sobrassada l'ha de fer molt gustós.
ResponEliminaPetons.
A mi la sobrassada, curiosament, m'agrada moltíssim sempre que sigui calenta!, freda no em barrufa gaire...Aquest estel amb o sense farina ens dóna una manera més de gaudir-ne!, gràcies per passar per aquí!
ResponEliminaTenen molt bona pinta, però jo no puc amb la sobrassada, encara que es pot fer sense
ResponEliminaPetons
Em sembla una proposta fantàstica i molt vistosa, ideal per a un sopar informal d'estiu.
ResponEliminaAra que he acabat l'stage ja me'n vaig de vacances, així que vinc a acomiadar-me fins el setembre. Que passis un bon estiu i descansisi molt!
Mercè, aquest estel me l'anoto perquè a casa aquests pastissos salats a l'estiu triomfen!! I de sobrassada deu ser tan bo!
ResponEliminaPetons!
Un estel com aquest a casa volaria literalment pel cel enrogit de sobrassada, aquesta me l'apunto... també!
ResponEliminaUn estel de sobrasada amb una pinta sensacional!.
ResponEliminaUna abraçada i bones vacances
A d'estar bonissim i quina bona pinta!.
ResponEliminaM'els copio am el teu permis.
Petons i bones vacances.