mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 24 d’agost del 2011

PASTÍS DE XOCOLATA AMB PRÉSSEC/ ANIVERSARI ONA (11a) i BET (8a)






Ahir 23 d'agost va ser l'aniversari de l'ONA, ja en va fer 11 !... i com que la BET va fer els 8 el dia 13 d'agost tenim per costum celebrar-los els 2 junts amb la familia. Ahir vam fer un berenar-remullada molt divertit. A part d'una mica de meló amb pernil, d'ensaladilla ben fresca i una colla d'entrepants, els pastissos van ser els següents: Mousse de llimona sense base de galeta (paraules textuals de la Bet) i coca de xocolata farcida de crema de préssec per l'Ona. La mousse de llimona comença a ser un "clàssic" a casa, ja que agrada molt a tothom. La recepta la teniu publicada a "pastissos". Avui us presento el pastís de xocolata i préssec que va ser un èxit!, només en canviaria una cosa: com que a l'Ona no li agrada la xocolata negre vaig fer la cobertura amb xocolata amb llet i tot i que va quallar va quedar una mica aigualida. Amb xocolata negre ha de quedar molt millor!(o bé trobar les proporcions...).Sigui com sigui, està clar que la xocolata i el préssec lliguen de meravella!
INGREDIENTS: (pastís de 17 x 27 cm)
*per la coca de xocolata:
1 got gros ple de llet
1 got gros ple de sucre
1 got gros ple de Paladín
1/2 got gros d'oli de girasol
4 ous
2 gots plens de farina
1 sobre de llevat
*per al farcit:
400 gr de crema de formatge (tipus Philadelphia)(jo 2 terrines Eroski)
2 préssecs petits o 1 de gros
2 cullerades de sucre fi
1 culleradeta (de cafè) de gelatina en pols
préssec en almívar
*per a la cobertura:
150 gr de xocolata amb llet
75 de mantega
75 de nata
SOM-HI:
En un bol gran barregem la llet, l'oli, el sucre i els ous sencers. Batem i anirem afegint la xocolata pols (Paladín). Finalment tamisem la farina amb el llevat barrejats i anem batent fins que ens quedi una massa espesseta i lligada. Ho aboquem al motlle prèviament untat amb mantega i enfornem a 180º uns 45 minuts (25 minuts per sota i 20 per dalt i abaix). Deixem refredar.
Per altra banda pelem els préssecs i els triturem. Escalfem aquesta polpa sense que arribi a bullir i li afegim la culleradeta de gelatina. Ho aboquem a la crema de formatge, hi afegim el sucre i ho barregem bé.Finalment hi posem préssec en almívar tallat a bocinets.(reservem préssec en almívar per a la decoració.)
Obrim la coca pel mig i la farcim amb la crema que haurem refredat una estona procurant no arribar a les vores ja que al posar la part de sobre bessaria.Tapem i posem una estona a la nevera.
Preparem la cobertura escalfant els 75 gr de nata i quan arrenqui el bull apartem del foc i hi aboquem la xocolata a bocins fins que es desfaci tota. Aleshores afegim la mantega a dauets i veurem que va agafant brillantor. Deixem refredar una estona i aboquem sobre tot el pastís deixant que caigui pels costats. Posem a la nevera i abans que qualli del tot hi posem els tallets de préssec com més ens agradi.

18 comentaris:

  1. Quina bona combinació la xocolata amb el prèssec, es veu fantàstic el pastís i boníssim!
    Petons

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats a les nenes!! Què guapes que estan!
    I quins super pastissos que els hi has fet... aquest de xoco i préssec no ens l'envies pel 15? ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Apa, quina festa d'aniversaris!!!!!
    M'encanta la mousse de llimona i aquest de xoco i préssec a de ser boníssim, queda a pendents.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Com que m'agrada molt la xocolata i la Mercè ho sap, em va posar un tros "king size" d'aquest pastís i que n'era de bo!!!!. Jo crec que la cobertura estava bé, no va quedar aigualida, el que passa és que amb la calor que fa, com voleu que la cobertura "aguanti el tipus" al 100%?.

    I la mousse de llimona, tot un clàssic ja, també era deliciosa, perquè també la vaig tastar, je, je.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats Ona!!!! I¡Un petonàs a tota la family!!!!
    Boníssims!!!
    Ja vas demanar un desig?

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats guapíssimes! Que grans! Us han quedat uns pastissos espectaculars.
    Una forta abraçada a tots!

    ResponElimina
  7. MOLTES GRACIES A TOTS!, ja sabeu que agraïm especialment aquestes entrades tan personals.
    (ok Sandra, després l'enllaço a la Recepta del 15!)

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats a aquestes nenes tan maques!! Un pastís genial, amb una combinació fresquíssima de la que repetiria més d'una vegada ara mateix....
    Petonsss ;)

    ResponElimina
  9. Felicitats a les dues. Uns pastissos excelents, el de llimona es un clàssic que sempre agrada, refrescant i el de xocolata amb préssec trobo que també ha de estar molt bo, pero mi amb la xocolata negra.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Igual que la Glòria, jo també vaig tastar els dos pastissos... estaven boníssims!!! Un petonet ben dolç per a tots i totes
    QUIMA

    ResponElimina
  11. Mmm doncs quins clàssics més bons que teniu a casa!!! :D La mousse de llimona també m'agrada molt, i la barreja xocolata-préssec no l'he tastat mai tot i que em fa l'efecte que deu ser boníssima! Ahir me les vaig trobar al Fresco amb la Glòria i el Josep, em va fer molta molta il·lusió! una abraçada i felicitats a totes dues :)

    ResponElimina
  12. Per molts anys també a l'Ona i felicitats per aquest pastís, ha de ser ben refrescant amb aquests trossos de préssec que s'hi veuen!

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats a totes dues! Uns pastissos ben bons i aquest amb xocolata i pressec ha de ser una passsada.

    ResponElimina
  14. Mmmm... quina bona pinta!!!! MOltes felicitats a les joves cuineres de casa!

    ResponElimina
  15. Felicitats per aquestes dues nenes (les mes maques del carrer Vallespí)Bueno.......
    i ha un altre també mol maca que jo me l'estimo molt....
    Qui serà?.......
    Petonets i continue-ho fense grands.

    ResponElimina
  16. Felicitats tardanes i m'apunto molt fortament al de xocolata amb prèssec.... :O

    ResponElimina