mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 30 d’agost del 2011

I TÚ, COM HO FAS?


Per aquest mes de setembre que comença demà, m'agradaria saber com preneu vosaltres les vostres mesures quan voleu perdre algún quilet. Ja sabem que l'operació bikini queda enrera, però també son molts els que precisament es fan el propòsit de reduïr alguns quilets just quan ja han fet els excessos de cervesa, claretes, gelats... Proposo que expliquem obertament COM, QUAN, QUINS INGREDIENTS FREQÜENTEU, QUINS EVITEU, SI HO COMPLEMENTEU AMB ALGÚN EXERCICI, PER QUAN DE TEMPS, COM CUINEU,SI SEGUIU ALGUNA DIETA I COM US FUNCIONA...En general com us ho feu o com ho faríeu. No es tracta de fer el que fan els altres, tots sabem que no serveix el mateix per a tothom i que el tema és seriós, però si crec que pot ser interessant saber els vostres punts de vista sobre el tema i que en podem aprendre. Sabeu que aquest espai és precisament per això, per compartir i aprendre!. No passis per aquí sense deixar el teu comentari!

dimecres, 24 d’agost del 2011

PASTÍS DE XOCOLATA AMB PRÉSSEC/ ANIVERSARI ONA (11a) i BET (8a)






Ahir 23 d'agost va ser l'aniversari de l'ONA, ja en va fer 11 !... i com que la BET va fer els 8 el dia 13 d'agost tenim per costum celebrar-los els 2 junts amb la familia. Ahir vam fer un berenar-remullada molt divertit. A part d'una mica de meló amb pernil, d'ensaladilla ben fresca i una colla d'entrepants, els pastissos van ser els següents: Mousse de llimona sense base de galeta (paraules textuals de la Bet) i coca de xocolata farcida de crema de préssec per l'Ona. La mousse de llimona comença a ser un "clàssic" a casa, ja que agrada molt a tothom. La recepta la teniu publicada a "pastissos". Avui us presento el pastís de xocolata i préssec que va ser un èxit!, només en canviaria una cosa: com que a l'Ona no li agrada la xocolata negre vaig fer la cobertura amb xocolata amb llet i tot i que va quallar va quedar una mica aigualida. Amb xocolata negre ha de quedar molt millor!(o bé trobar les proporcions...).Sigui com sigui, està clar que la xocolata i el préssec lliguen de meravella!
INGREDIENTS: (pastís de 17 x 27 cm)
*per la coca de xocolata:
1 got gros ple de llet
1 got gros ple de sucre
1 got gros ple de Paladín
1/2 got gros d'oli de girasol
4 ous
2 gots plens de farina
1 sobre de llevat
*per al farcit:
400 gr de crema de formatge (tipus Philadelphia)(jo 2 terrines Eroski)
2 préssecs petits o 1 de gros
2 cullerades de sucre fi
1 culleradeta (de cafè) de gelatina en pols
préssec en almívar
*per a la cobertura:
150 gr de xocolata amb llet
75 de mantega
75 de nata
SOM-HI:
En un bol gran barregem la llet, l'oli, el sucre i els ous sencers. Batem i anirem afegint la xocolata pols (Paladín). Finalment tamisem la farina amb el llevat barrejats i anem batent fins que ens quedi una massa espesseta i lligada. Ho aboquem al motlle prèviament untat amb mantega i enfornem a 180º uns 45 minuts (25 minuts per sota i 20 per dalt i abaix). Deixem refredar.
Per altra banda pelem els préssecs i els triturem. Escalfem aquesta polpa sense que arribi a bullir i li afegim la culleradeta de gelatina. Ho aboquem a la crema de formatge, hi afegim el sucre i ho barregem bé.Finalment hi posem préssec en almívar tallat a bocinets.(reservem préssec en almívar per a la decoració.)
Obrim la coca pel mig i la farcim amb la crema que haurem refredat una estona procurant no arribar a les vores ja que al posar la part de sobre bessaria.Tapem i posem una estona a la nevera.
Preparem la cobertura escalfant els 75 gr de nata i quan arrenqui el bull apartem del foc i hi aboquem la xocolata a bocins fins que es desfaci tota. Aleshores afegim la mantega a dauets i veurem que va agafant brillantor. Deixem refredar una estona i aboquem sobre tot el pastís deixant que caigui pels costats. Posem a la nevera i abans que qualli del tot hi posem els tallets de préssec com més ens agradi.

divendres, 19 d’agost del 2011

SOPAR A GRANADA!, CASA TORCUATO- ALBAYZÍN















Ja sóm aquí, amb ressaca a gaspatxo, sol, alhambra, càmping, calç... Ens ho hem passat d'allò més bé!. Hem comprovat l'aire "fresc" d'una ciutat que tot i estar a 37-40º,té una alegria i una gràcia especial que es respira a cada placeta, a cada carreró, amb l'amabilitat de la seva gent. Les nenes han gaudit moltíssim de l'Alhambra, de Pampaneira (un poblet preciós de Las Alpujarras), de l'Albaycín, la catedral i nombrosos racons.
La darrera nit vam voler acomiadar-nos amb un bon soparet, coincidint amb l'aniversari de la Bet (8 anys).Ens van aconsellar que anessim a casa Torcuato, en ple centre d'Albayzín. Vam sopar molt a gust i amb una atenció fantàstica. Aquí us en deixo un tastet!
SALMOREJO
GAZPACHO
HABITAS CON JAMÓN
CHIPIRONES FRITOS
BERENJENAS CON MIEL DE CAÑA
PASTEL DE CASTAÑAS
I...UNS GELATS DE CAMPEONAT!

dissabte, 6 d’agost del 2011

CREMA DE COL-I-FLOR








Amb aquesta recepta m'acomiado per uns dies, poquets... ja que anem a passar uns dies amb la familia a GRANADA!. Una ciutat i un entorn molt bonics que a l'Albert i a mi ens feia il.lusió tornar a visitar, ara amb les nenes. Tot i així, seguiré conectada per veure els vostres plats!. Em sap greu perquè aquest cop serà difícil participar a "la recepta del 15"... ho intentaré, si més no, puc publicar un pastís que ja vaig entrar, però no m'ho tindreu en compte,oi?...



Us deixo amb una recepta de cremeta be suau que a casa, fins i tot als que no són gaire amants d e les cremes els vaig posar 2 racions... Ja m'ho direu!



INGREDIENTS: 5-6 persones


1 col-i-flor gran


1 patata grossa


1 ceba tendra


4 gots de llet descremada



SOM-HI:




Bullim la col-i-flor i la patata i reservem.


En una cassola sofregim la ceba a foc suau i quan és tova afegim els 4 gots de llet.


Hi posem la col-i-flor i patata escorreguts juntament amb un cullerot o 2 (a gust) de l'aigua de cocció.


Deixem que cogui tot junt una estoneta i rectifiquem de sal.


Triturem ben fi i si ens agrada més líquid afegim més aigua de coure la verdura.


Servim tebi amb unes gotetes d'oli d'oliva i un polsim de julivert picat per donar color. (si ho volem fregim uns crostonets).

dilluns, 1 d’agost del 2011

ESTEL DE SOBRASSADA
















Avui us presento un plat que tant us pot servir d'entrant com de segon si voleu un àpet lleuger. Fa temps vaig entrar unes magdalenes salades de tonyina, de sobrassada i de salmó. En aquell cas la textura és la del farcit d'una quiche en petites porcions, molt tou i suau al paladar. La versió que avui us proposo és la mateixa però afegint una mica de farina per tal d'aconseguir una textura més semblant a un panet o una coca. Ja em direu què us sembla!, la vaig fer en un motlle de silicona en forma d'estel, pèrò aquí, la imaginació de cadascú és ben lliure!



INGREDIENTS:



100 gr de sobrassada


50 gr de tomàquet fregit (unes 2 cullerades)


60 gr de nata líquida


4 ous


100 gr de formatge ratllat


un grapadet d'olives farcides tallades pel mig
pebrot del piquillo tallat a bocins


2 cullerades soperes de farina


1 culleradeta de llevat


sal, orenga



SOM-HI:




Batem els ous, afegim la nata, el tomàquet, la sal, orenga i la sobrassada fins que es disolgui més o menys.Afegim les olives i el pebrot.


Ara anirem afegint la farina (2 cullerades) mica en mica perquè es vagi integrant bé a la barreja, hi sumem la culleradeta de llevat i finalment el formatge ratllat (mozzarela o emmental).


Aboquem la barreja en el motlle que haurem untat amb una mica de mantega i enfornem a 180º uns 20 minuts aproximadament.



VAGI DE GUST!