mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 6 de març del 2012

PASTÍS MOUSSE DE PERES AMB VAINILLA XS

No és que sigui una Mousse de talla petita... això de la XS és perque la Mousse de peres està dedicada al Xavi i la Sandra que són els qui em van proposar de fer aquest pastís quan us vaig demanar que em reptessiu a fer una mousse. No cal dir que ha estat un plaer fer-la i que encara ha estat millor poder compartir-la amb ells!, i és que el Xavi i la Sandra son veïns del barri i això ha facilitat aquest berenar tan familiar i càlid. També ha vingut el Josep i la Glòria del -cafè de nit- i així, la tarda ha estat molt i molt plaent. Sobre la mousse us diré que m'ha suposat alguna prova prèvia i pensar con la volia acabar. Aquesta prova prèvia em va servir per decidir-me a fer-la amb peres en almívar, ja que al fer-la amb peres naturals vaig tenir 2 problemes: primer, tot i el suc de la llimona, la pera es va oxidar una mica i el color no era gens atractiu. Segona, les peres no valien res...(darrerament no trobo gaires peres sucoses i bones...)Així és que amb aquestes peres de Bonpreu en almívar he tingut la cosa solucionada!. L'altre cosa estava en com fer una cobertura senzilla i bonica. Després de remenar i mirar, vaig decidir fer la meva versió de crema de peres amb, ni més ni menys, que un "potito" de pera per a nadons!...ei!, poca broma: 100% fruita, sense sucres afegits... si és bo per als nadons ha de ser bo per als grans, si o no?. Crec que ha estat prou encertada, i després d'uns "tocs" finals, el pastís ha quedat dedicat als FOGONS DE LA BORDETA amb xocolatina i barrufets corresponents... Espero us agradi!
(Xavi i Sandra: sou realment encantadors,nois!, una abraçada!)
INGREDIENTS:
*Per a la base de galeta: 150 gr de galetes maria + 80 gr de mantega + 1 cullerada de sucre.
*Per a la mousse:
5 peres en almívar (1 pot) Bonpreu
suc d'una llimona
2 cullerades d'almívar de peres
250 ml de nata per muntar
3 clares d'ou
5 fulls de gelatina
2 cullerades de sucre
2 culleradestes (postre) de vainilla líquida (aroma Vahiné)
*Per la cobertura fina de crema de peres:
1 "potito" de 130 gr de pera (Nestlé)
3 cullerades (sopa) d'almívar de les peres
2 fulls de gelatina
1 culleradeta (cafè) de vainilla líquida.
*Decoració: 1 mitja pera en almívar, unes fulletes de menta, xocolata negra i perletes plata.
*xocolatina Fogons de la Bordeta: xocolata negra/ xocolata blanca/sèsam/orenga.
SOM-HI:
*Per a la base de galeta senzillament triturem les galetes i ho barregem amb la mantega fosa i el sucre. Folrem la base del motlle i reservem a la nevera.
*Comencem a preparar la mousse: fem un puré ben fí amb les peres, el suc de la llimona i les 2 cullerades soperes d'almívar.
Agafem la meitat del puré i 1 cullerada de sucre i ho posem en un cassó al foc.
Quan arrenqui el bull ho retirem i hi afegim les 2 culleradetes de vainilla i els 5 fulls de gelatina que prèviament haurem posat amb aigua freda.
Quan veiem que la gelatina és dissolta afegim la resta del puré i esperem una mica que es refredi.
Muntem les clares amb l'altra cullerada de sucre i ho afegim al puré amb cura envolcallant.
Muntem la nata i també l'afegim amb compte fins que s'integri bé.
Aboquem el preparat sobre la base de galeta i deixem quallar a la nevera. (d'un dia per l'altre).
*Per a la cobertura agafem el potet de puré Nestlé i el posem en un cassó al foc amb 3 cullerades d'almívar i quan arrenqui el bull apartem i afegim la culleradeta de cafè de vainilla i els 2 fulls de gelatina hidratats prèviament. Deixem atemperar i aboquem amb cura sobre la mousse quallada.
*Decoració: fonem la xocolata negra al microones i amb el Decopen fem els fils com més ens agradin. Posem la 1/2 pera al costat (prèviament l'he deixat en papaer absorvent per tal que no em deixés suc) amb les fulletes de menta. Al moment de servir posem les perletes.






24 comentaris:

  1. tremendo Marcé un gran pastis te ha salido,te ha costado y con potito incluido, pero el resultado esta a la vista perfecto y bueno,veo por la foto que estan todos muy felices
    peto

    ResponElimina
  2. Quina enveja!!!un altre dia vindrem!! Si necessites més potitos ja saps on trobar-me, a casa n'hi ha un regiment!! Apa, a fer més mousse!! El dia que el facis de xocolata negra negra avisa'm!!!

    ResponElimina
  3. Ostres, aixó del potito m'ho apunto, m'ha encantat!!!!!!!!!!!
    El pastís t'ha quedat perfecte, deu tenir un gust molt fi, no el trigarem a tastar i presentar d'aquesta manera t'ha quedat molt millor que moltes pastisseries, felicitats.
    Quina bona tarda deuríeu passar.
    Petonets

    ResponElimina
  4. D'això se'n diu rapidesa: dit i fet!! Quina passada de mousse, és boníssima!! I a sobre tenim la sort de tenir-ne un bon tall a la nevera!! jejejeje T'ho vam posar difícil, però sabem que t'agraden els reptes! :P I a sobre amb el pastís personalitzat, és que encara alucino! jejeje
    Va ser una tarda més que fantàstica, vosaltres i la Glòria i el Josep sou un encant!! I què dir de l'Ona, la Laia i la Bet? Jo me les hauria endut a casa! jejeje
    Moltíssimes gràcies per tot, a veure si repetim aviat! ;)
    Petons família!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ostres, quina enveja...... A veure si una altre vegada penseu amb els altres veins de barri,eh!!!!!!
    M'agrada molt la idea, l'apunto a pendents.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. T'ha quedat sensacional! I la decoració és molt bonica.
    Molt bona opció les peres en almívar, que sovint les fresques són poc gustoses i poc dolces. Una mousse deliciosa!

    ResponElimina
  7. Un gran pastis, tot i que sembla ta costat una mica però el resultat final es fantàstic.
    Això del potito es un detall per recordar.
    Petons

    ResponElimina
  8. Ho has aconseguit!!!! Quina mousse, mareta..!!! Felicitats! Això sí, feu una mica de rabieta perquè per pantalla no el podrem tastar... ohhhh. Sempre ens queda la possibilitat de prendre nota de la teva super-recepta i arriscar-nos. De nou, un repte amb resultat genial!!! I ara quin vindrà?

    ResponElimina
  9. Se'ns dubte ets la reina de les mousse! t'ha quedat estupenda per no dir que en decoració ho has brodat, sembla de pastisseria! aquest reixat lateral hi queda molt elegant.
    Això del potito de pera m'ha ben sorprès, i tens tota la raò amb el tema de les peres cada vegada les noto menys gustoses, inclús la meva neboda fa carotes quan li donem a provar la pera triturada, jejeje tot un poema.
    Petons!! :D

    ResponElimina
  10. T'ha quedat preciós, m'agrada moltíssim!! A més segur que está molt bo, la idea d'utitlitzar el potito m'ha semblat molt bona!
    Petons

    ResponElimina
  11. T'ha quedat un pastís excelent!! Quina pinta!! Petons

    ResponElimina
  12. Sense paraules!!! Ets la millor!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. T'ha quedat un pastis preciós , i si a més el vares degustar amb excelent companyia millor que millor:
    petons

    ResponElimina
  14. Doncs t'ha quedat fantàstic!!! alguna vegada m'ha passat, voler fer alguna cosa amb fruita, despistar-me i ai las! ja s'ha oxidat! Són moníssims els cartellets amb els barrufets, i també la xocolatina!! Segur que va ser una tarda genial, una abraçada ben forta! :)

    ResponElimina
  15. Mercè, t'ha quedat genial!!! Repte superadíssim!! Si és que ets una crack!!!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  16. Com a tastador oficial d'aquesta mousse, haig de dir que estàva bonissima!!
    Gràcies per convidar-nos a compartir una estona tan deliciosa, per la mousse, com agradable per la companyia.
    Un petonàs!!

    ResponElimina
  17. Que bonita!!!Esta finisima y elegante....y seguro que mejo sabra,felicidades!
    Besets.

    ResponElimina
  18. Ets una crack amb la mousse, no hi ha cap q posi resisténcia...

    Fantastic pastís...

    Petons

    ResponElimina
  19. Sensacional!!!!!!
    Una presentació de 10.
    Felicitats

    ResponElimina
  20. M'encanta i la teva capacitat d'inventar també.

    ResponElimina
  21. Quina pinta!!! Ets la reina de les mousse. La faré per al meu germà, consumidor de peres en almivar, i que segur li agradarà molt. Ah... I esteu tots guapisssims. Un petonas guapa i fins dimecres

    ResponElimina
  22. Moltes gràcies a tots!, ha estat un plaer pensar i "maquinar" com faria la mousse, com la presentaria...Estic prou satisfeta, i sobretot d'haver-la pogut compartir amb els seus ideòlegs Xavi i Sandra, que són una parella maca,maca,maca de debò!. Us agraeixo a tots que em seguiu animant d'aquesta manera! sou els millors!

    ResponElimina