Per fi, una d'aquelles coses que veus un dia en un bloc i dius: "meu"!, "això ho haig de fer algun dia"!. Potser perquè tinc nenes, potser perquè m'agraden les coses amb un toc de sorpresa, de manualitat, de creativitat...em van fer molta gràcia quan les vaig veure per primer cop. Després n'he anat veient de molts colors, formes d'animalets, de bolet, de pastís...creacions realment precioses. La gràcia és que és d'aquells dolços que pots adaptar completament al teu gust, des del farcit a la cobertura, la forma, els detalls... Jo he començat amb la base d'una coca de l'àrea de guisona i un "frosting" o pasta d'unió ben coneguda per tots: Crema de xocolata! (Nocilla,Nutella,Eroski...) però que també es pot fer amb formatge cremós, mantega i sucre, xocolata fosa... Sigueu benèvols que són els primers!, els propers els vull fer amb coca de xocolata casolana i segur n'he après coses a millorar. Com tothom que n'ha fet, donc fe que el més complicat és fer que s'aguantin drets sense decantar-se i sense que regalimi la cobertura. Ho he fet en una tapa d'ous, però a la propera intentaré aconseguir una planxa de pórex. Bé, a veure què us en semblen!, a casa els ha agradat moooooooolt!!!!Ah, i això de XUPI COCS és perquè em fa una mica de ràbia que tants dolços, salses, processos...culinaris s'hagin de dir sempre en anglès...tot i que entenc que si s'han ideat en un altre lloc és lògic. De tota manera m'agrada donar-li un "toc" més familiar...ja ja.
INGREDIENTS: per a uns 15/16 xupi cocs
200 gr de coca
200 gr de crema de xocolata (la pasta que lligarà la massa, conegut com a "frosting")
-------------------
xocolata de fondre negra i blanca (o de colors)
-------------------
perletes, virutes de xocolata, crocant, ametlla granet, estrelletes, cors, lacasitos...
-------------------
palets per a piruletes
SOM-HI:
*En un bol esmicolem la coca tallant-la en 2 i refregant una part contra l'altra. Acabem d'esmicolar bé amb les mans.
*Afegim la pasta que lligarà les engunes. En aquest cas crema de xocolata.
*Anem barrejant fins que ens quedi una massa lligada.
*Fem les boles (si cal deixem la massa una estona abans a la nevera per facilitar-ho, això ho notareu al tacte com quan fem panellets). Les posem en una safata sobre paper de forn i hi clavarem el palet que haurem sucat en la pasta de xocolata per tal que quedi ben agafat a la boleta.
*Deixem les boles amb els palets clavats unes 2 hores a la nevera.
*Fonem la xocolata negra en un bol més aviat fons i estret i anem sucant els "xupis" un a un envolcallant-los i procurant caigui l'excés de xocolata sense que regalimi al pal!
*Abans no es solidifiqui la xocolata posarem els detalls decoratius: estrelletes, perles, crocant, regalims de xocolata blanca...)
*Els clavem a la superfície que tindrem preparada (ouera, suro,capsa) i cap a la nevera una estoneta fins que s'endureixi la cobertura.
*Si volem donar-los un toc de "glamour" els fem un llacet amb alguna cinta bonica.
*Servim fresquets, però potser val la pena esperar una estoneta en treurel's de la nevera.(Tot dependrà de la temperatura ambient. Per exemple ara, no hem d'esperar gaire! que la xocolata es fon com si res!)
M'agrada el nom que els hi has possat, però també m'agrada com t'han quedat. Molt xulos.
ResponEliminaPetons.
oh mercè! Que bons aquests xupi cocs!! Això per a nenes... i no tant nenes, oi? El muntatge de les oueres m'ha encantat! L'adopto! Petons i bona revetlla!
ResponEliminaJo me'n menjaria com a mínim 6!! jejejeje
ResponEliminaS'ha de reconèixer que queden molt monos i tenen el seu encant ;)
Petons!!
jo també la tinc a pendents des de fa moooooooooooooooolt de temps.
ResponEliminaUs han quedat molt xulos!
M'agada el nom de xupi cocs, je je je...
Déu n´hi do! el que donaria jo ara mateix per menjar-me un
ResponEliminaEm quedo amb l'ús de les oueres :-)
ResponEliminaJo vaig fer servir un parell de gots plens de sal grossa, però vaig tenir algun accident menor (res que no es pugui arreglar amb una llepada o passant el dit pel marbre).
hola, jo també sempre dic que en faré i al final... res de res. A veure si m'animo. He vist que els pals son gruixuts, d'on els has tret??? jo pensava fer-ho amb palets de brotxeta, però veig que els que has utilitzat son més consistents
ResponEliminamoltes gràcies!!!
Hola anònim!, gràcies per entrar per aquí. Els palets son de GADGET'S CUINA al carrer Aragó gairebé cantonada amb Passeig de Gràcia o a l'illa diagonal. A "reveure!"
EliminaAmb el cafè que m'estic prenent m'aniria molt bé un xupi cock d'aquest!!! queden molt bé!
ResponEliminaSincerament, de fer-li aquesta a la reina del meu cor no me n'escapo!!! hehehe
ResponEliminaTeresa, ho sento però m'has fet riure molt amb un xupi cock... espero que no sàpigues anglès ;-)
ResponEliminaMaquíssims! M'ha agradat molt el truquillu de les oueres, bona pensada!
ResponEliminaHola Mercè, Jo també tinc moltes ganes de fer-los! Són una cucada!!!! Si vols que aguantar-los, pots comprar això verd (ara sóc incapaç de recordar el nom) que posen a les floristeris per enganxar les flors. A tots els Todo 100 hi han i van perfectes!!!
ResponEliminaPetons
Gràcies Eri!, A VEURE SI HO TROBO!, una abraçada.
EliminaSegur que us ho vau passar pipa fent-los... i menjant-los! Us hanq uedat moníssims!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Pues chica, que quieres que te diga, para ser tus primeros y aun que no lo fueran están fantásticos.
ResponEliminaTe felicito.
A mi me pierden...
Besos
M'encanten...T'han quedat super xulos!!
ResponEliminaPetonets.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuins xupi xocs més macus i divertits t'han sortit!
ResponEliminaSegur que s'ho van passar genial fent-los!!
ptns!!
Estan bien chulos....me encantan con el toque de "glamour"
ResponEliminaBesets.
Un pas a pas genial i una decoració ben bonica!. Qui posava el dit a sota si regalimava una mica de xocolata?
ResponElimina