mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 11 de juny del 2012

TRENA DE SOBRASSADA I FORMATGE




EI!!!!, SÓC AQUÍ!... Fa molts dies que no donc senyals de vida, i és que com cada any, els mesos de maig i sobretot de juny són especialment atapeïts d'activitats amb les nenes: festivals, actuacions, festes de final de curs, reunions...què us haig de dir a molts de vosaltres?...però és que hi ha hagut un afegit: la festa de comiat de sisè de la meva filla gran que deixa l'escola per anar a l'institut!. Els pares hem organitzat una festassa increïble amb gags de Crackòvia, Chikiliquatre, Dodot, Fran de la Jungla, El Sr Pla, Disney Chanel, Pasapalabra, Fish and chips, el Cuní i la Rahola...Després petita actuació dels nens pels pares i cançó feta per ells. Finalment la nostra versió "tunejada" de OH JENIFFER! per un OH BARRUFET!(la nostra estimada escola).Ha estat un comiat inoblidable i ple d'emocions.
Després, un sopar on cada família va dur el que se li havia encomanat. Jo vaig fer 2 pastissos (ja publicats: formatge mascarpone amb fruits vermells i la coca de xocolata que sempre és un èxit assegurat), i una trena de sobrassada i formatge que va volar. No en vaig fer fotos però aprofito les d'altres trenes ja fetes. Ja sabeu com m'agrada fer aquest entrant que sempre agrada i que podeu omplir del que més us agradi (tonyina,pebrot piquillo i olives, gambes amb xampinyons i ceba saltejada, de verdures...).
També voldria agraïr la consideració que la Gemma (CAPROFITI) va tenir amb mi fa uns dies en nomenar el meu bloc entre 5 als que otorgava una atenció especial. Jo hauria de fer el mateix però la llista se'm triplica...així que proposo el meu "premi" a TOTS vosaltres, a tots els blocaires i no blocaires que passeu per aquí i m'alegreu el dia!!!. UNA ABRAÇADA!!!!
INGREDIENTS:
un paquet de pasta de full rectangular (Lidl)
sobrassada en pasta o en bocins
formatge emmental ratllat
1 ou
sèsam o llavors de gallaret
SOM-HI:
Fem uns talls a banda i banda de la massa de full d'un dit de gruix aproximadament i una mica en biaix.
Al centre hi posem el farcit que volem, en aquest cas la sobrassada i el formatge.
Anem tancant la trena agafant cada tira alternativament a banda i banda i posant sobre del farcit tapant-lo.Tanquem per sota.
Pintem la trena amb un ou batut i hi afegim les llavors o el sèsam.
Enfornem a 180º durant uns 30 minuts. LLESTOS!

21 comentaris:

  1. que la vida es asi de movida y que hay que vivirla,que pasa el tiempo rapido y ya tienes a una hija en el instituto el proximo curso.Bien por la fiesta y la comida
    y este trena de sobrasada i formatge bona bona
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Miquel, tens raó!, a viure cada bon moment!, que passa volant!

      Elimina
  2. Mercè!!!! amb aquesta pinta i sembla tan fàcil així explicat!!!!
    Ho provaré un dia!!!!
    I per la teva gran, molta sort en el meravellós món de les adolescents!!!! que la sort t'acompanyi, jejejejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laieta!!!, quina ilu trobar-te aquí!. Es realment fàcil, a vegades costa una mica que quedi ben tancat però la massa és molt elàstica i la pots modelar. I en quant al món adolescent...aixxxx quina por amb 3 gairebé a l'hora!!!una abraçada.

      Elimina
  3. Mercè, et trobem a faltar....
    Ara ja no tens excuses.
    Felicitats per l'Ona i una forta abraçada per els altres.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un petonet Isabel, espero dedicar més temps ara al bloc i a cuinar cosetes bones...

      Elimina
  4. JA JA JA!! Ja us imagino, els pares allà tunejant Oh Jenifer! que no us avorriu, vaja!! M'agrada molt la teva proposta de trena, això de la sobrassada i formatge em fa la boca aigua, i no sembla difícil de fer amb pasta de full! Gràcies per ensenyar-nos les indicacions de com fer els talls, que sempre són molt útils! Petonet mercè

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment va ser fantàstic. Molta feina però amb el millor final!.Aquestes trenes son fantàstiques i fins i tot es poden fer amb dolç: amb nocilla, cabell d'àngel...

      Elimina
  5. ostres Mercè, jo també tinc un boníssim record de les festes de comiat de la básica, dels meus fills!!! pero la preparació es estressant!!! Jaja
    JO també tinc publicada una trena de pasta de full amb un farcit diferent, que també et pot agradar... La teva, l'apunto.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. m'entens oi?, quan dic que no parava de reunions, decisions, assaigs... sembla que només visquis per la festa... Bé, tot arriba i ja ha passat. Un molt bon record!. Oi que son "resultones" aquestes trenes?, Una abraçada.

      Elimina
  6. Tens raó, aquests mesos entre unes coses i unes altres sempre anem més liats, per cert, la meva filla gran també començarà l'institut ufffffff ........ mare meva ............
    La trena boníssima, el formatge i la sobrassada fan una parella perfecta!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apa doncs!, a veure com encarem la nova etapa!.Una abraçada Carme!

      Elimina
  7. M'agradaria haver-vos vist per un foradet a la festa de fi de curs, quins cracks! jejeje
    Aquestes trenes sempre triomfen, boníssimes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Mere quina trena tan bona .....no m'extranya que volés .......ara toca l'etapa d'institut, però passa tan depressa qu quan t'adonis ja la tindres a la universitat .....la meva filla petita dissabte te la graduació de finnal de carrera .........mare meva si sembla que era ahir .
    Ah i quina currada de festa .
    Un peto

    ResponElimina
  9. Visca les trenes i tots els farcits possibles!! nyam, nyam1

    ResponElimina
  10. Un pastis salat que esta boníssim
    Petons

    ResponElimina
  11. Jo hi posaria una mica de mel i això seria rodó ;-)

    ResponElimina
  12. Vols dir que si la faig jo aquesta trena em quedarà tan ben trenada??? Em sembla que no!!!
    M'agrada el suggeriment del surfzone... pintadeta amb mel...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tot el que sigui afegir calories, ho tinc molt clar ;-)

      Elimina
  13. Quina pinta!!!, em sembla que la provaré de fer, m'apunto la recepta.

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies Mercè per les teves idees culinaries,sóc una recent admiradora del teu bolg i ja estic fent receptes que tens publicada, avui faig TRENA DE SOBRASSADA I FORMATGE desitjo que em surti bona ja que a la foto està per llepà els dits.
    Montse ( dona del Pepito !!!!JeJEJE¡¡¡¡).
    Una forta abraçada i molts ànims i felicitats per les teves aportacions

    ResponElimina