mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 8 de desembre del 2012

PASTÍS DE NATA

Avui hem celebrat l'aniversari de l'Albert que el dia 1 de desembre en va fer 47!
Hem fet un pastís amb un ingredient que a ell li agrada moltíssim: NATA.
Per tant hem fet una coca (formula del iogurt un pel modificada), farcit i recobert de nata.
No havia fet mai un pastís així i m'ho he passat molt bé. Pel damunt he fet amb xocolata unes petjades d'ós, ja que és el seu símbol. Ha quedat un pastís suau amb un lleuger gust d'ametlla.

PER CERT!... amb aquest pastís he estrenat la meva nova adquisició a la cuina, a partir d'un monogràfic a L'ESPAI SUCRE sobre masses batudes dimarts passat. Aquesta nova companya de cuina és una KITCHENAID!!!!!!, quin gust muntar clares i nata....El curset a l'Espai Sucre va ser molt interessant i profitós. En Xano Saguer ens va donar tot tipus d'indicacions i consells, i des de les 8:30 del matí a les 6:30 de la tarda vam fer Brownie de mel, coca de Sant Joan, pastís de coco, de xocolata, de formatge amb pasta sablée...

INGREDIENTS: per a un pastís gran i d'uns 4 dits de gruix

2 iogurts naturals
3 mides de iogurt de sucre
3/4 de la mida d'oli de girasol
4 mides i 1/2 de farina
5 ous
1 sobre i mig de llevat
3 gotetes de concentrat d'ametlla
margarina per engreixar el motlle.
*500 de nata per farcir i cobrir
*una mica de xocolata negra pels detalls.

SOM-HI:

Posem a la batre els iogurts, el sucre, l'oli, els rovells i mentre batem afegim la farina poc a poc amb el llevat barrejats.
Afegim les gotes d'ametlla.
A part, haurem batut les clares a punt de neu i les afegirem amb una llengua a la massa fent moviments envolvents.
Engreixem un motlle amb mantega i hi aboquem el preparat.
Enfornem a 170º uns 50 minuts.
Un cop refredada la coca la tallarem pel mig.
Muntarem la nata amb una mica de sucre (a gust),  farcim la meitat de la coca i tapem.
Posem la resta de la nata pel damunt i pels costats amb ajut d'una llengua.
Fonem una mica de xocolata negra al microones i fem uns motius.





13 comentaris:

  1. Ei, quina il·lu trobar-te a Espaisucre! En Xano és un professor fantàstic, oi?????
    Quina sort tenir la Kitchen, jo fa anys que la poso a la llista de Reis però no hi ha manera :(
    Amb aquesta maquina faràs uns pastissos d'autèntica professional ;)

    ResponElimina
  2. Quin pastsís més divertit, Mercè! Felicitats per l'Albert!

    ResponElimina
  3. tremendo pastis para el Albert,felicidades y una buena maquina la Kitchen,ahora mas facil hacer reposteria
    peto

    ResponElimina
  4. Oooooh, per molts anys Albert! Si està fet un xaval! :D
    Quin pastís més bo li has fet... i tens kitchenaid?!?! Això m'ho has d'explicar, jo em vaig comprar el seu succedani "baratet"! jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quin pastís més esplèndid! La nata m'encanta! Moltes felicitats per l'Albert i per a tu també! Una Kitchen Aid... Quina bona adquisició ^^ Jo fa temps que la demano pel meu aniversari, per Nadal, per Reis... Però de moment es resisteix, hahaha, algun dia caurà :)

    Molts petons :D

    ResponElimina
  6. Jo, com la Gemma, també la poso a la llista de Reis, però tampoc hi ha manera!!!
    Ja veig que el curs dona els primers fruits...Volem la foto de la maquineta!!!
    Felicitats a l'Albert(retrasades...) i felicitats a tú per el pastis...
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Quin curs més profitós!! M'he quedat amb el brownie de mel, a vere si ens penges la recepta!!
    Felicitats a l'Albert!! com devia xalar amb aquest pastís!!
    ptns!!

    ResponElimina
  8. La coca de iogurt dona per molt, sempre queda bé. T'ha sortit un pastís molt maco amb les petjades d'ós.
    Enhorabona per la Kitchenaid, segur que li treus molt profit.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Felicitats a l'Albert i a tu també pel pastis esta molt ben decorat.

    ResponElimina
  10. Jo també la tinc a la llista de pendents, però com no me la compri jo.... Per cert un bon pastís de nata. Jo estic envoltada de gent que no li agrada o li agrada poc la nata...per tant, em fa molt de goig veure el teu pastís.

    ResponElimina
  11. Felicidades al cumpleañero!La tarta riquisima seguro que se chupo los dedos.
    Besets.

    ResponElimina
  12. Quin aniversari de luxe ha tingut l'Albert.
    Un pastís per recordar el seu 47 aniversari.
    Felicitats a tots dos.
    Petons

    ResponElimina
  13. Tinc la sort de poder dir que el pastís era boníssim!. I a més de la maquineta, també et va ajudar la Bet, oi?. Així no podia fallar!

    ResponElimina