1O ANYS!!!, la meva filla Laia ha fet 10 anys... buffff, la meva "crispeta" s'ha fet gran!. Ahir, dia de tot sants vam celebrar a casa amb tota la familia el seu aniversari, el meu que va ser fa just un mes, i la castanyada, així que FESTA GROSSA amb 23 persones!. No van faltar els panellets tradicionals i innovadors, entrepans, sandwich, magdalenes de sobrassada... i els pastissos. La Laia havia insistit que volia el pa de pessic de xocolata que fem sovint a casa i que queda molt esponjós, però amb dues capes, una amb melmelada de maduixa i l'altre de préssec. Per la meva banda vaig fer-me un pastís de formatge amb mascarpone i fruites vermelles. Van agradar molt els 2 tant a grans com a petits. FELICITATS CRISPETA!!!
PASTÍS DE FORMATGE MASCARPONE
2 iogurts
1 mida de sucre (la del iogurt)
1 mida de farina
3 ous
250 de nata líquida
3/4 de tarrina de mascarpone
*Per a la decoració: fruites vermelles (jo paquet congelat de barreja de fruits)
SOM-HI:
Comencem barrejant els ingredients líquids i finalment la farina tamisada mentre amassem.
Coem a 180º uns 30-40 minuts.
Deixem refredar i escalfem uns minuts unes quantes fruites vermelles amb una mica de sucre a gust fins que deixin anar el seu suc. Escampem suc i fruites per sobre el pastís.
PASTÍS DE XOCOLATA 2 MELMELADES
1 got gros de llet
1 got gros de sucre
1/2 got gros d'oli de gira-sol
1 got gros de farina fluixa
1 got i mig gros de Paladín
1 sobre de llevat
4 ous
*melmelada de maduixa i de préssec
*cobertura de xocolata: uns 200 gr de xocolata de fondre, 100 de mantega pomada, 100 de nata líquida.
SOM-HI:
Barregem la llet,l'oli i el sucre amb la batedora, afegim els ous i anem posant la xocolata Paladín. Finalment afegim la farina amb el llevat tamisant-les i incorporant a poc a poc.
Untem amb mantega el motlle i aboquem la barreja.
Enfornem a 180º uns 45 minuts.
Deixem refredar i fem dos talls al pastís que omplirem un amb melmelada de maduixa i l'altre amb melmelada de préssec.
Preparem la cobertura: posem la nata en un cassó i quan arrenca el bull afegim la xocolata. Mica a mica anem afegint la mantega fins que tot lliga i brilla.
Aboquem sobre el pastís quan ja és una mica refredada aquesta cobertura de manera que vagi caient per tot al voltant. Deixem refredar a la nevera i al moment de servir decorem. (jo he fet un estel amb cacau emprant un motlle de galeta i amb nocilla he enganxat les boletes de xocolata.
BON PROFIT!
moltes felicitats per la Laia esta guapíssima i aquests pastis de formatge mascarpone bonisim
ResponEliminapeto
Caram, el de mascarpone sembla una piscina de dolçor!! :DDDD
ResponEliminaMoltes felicitats!!
Ostres, ja 10 anys, aixó va ràpid, moltes felicitats!!!!!!!
ResponEliminaHo veu celebrar amb uns fantàstics pastissos ummmmm
Petonets
Qui a dit que no arribaria el dia de celebració???
ResponEliminaQuina pinta que tenen els pastissos. Jo hem quedo amb el de xoco...
Petonets.
Moltissimes felicitats per la Laia! 10 anys!!!
ResponEliminaFelicitats una vegada més per a totes dues!. Has vist l'Emma a la foto quan bufeu les espelmes?. Que divertida, a primera fila!
ResponEliminaEls pastissos, bonííííssims!. que bé que la Laia triés el de xocolata, que m'agrada molt i amb les dues capes de melmelada, perfecte!. I el de mascarpone, molt suau i molt fi, que a vegades els pastissos de formatge queden com farinosos. Nol'he fet mai amb mascarpone, així que... apuntat!
Moltes felicitats a totes dues!! i especialment a la Laia que deu estar super orgullosa pels seus 10 anys! Mercè, em sembla que tothom deu esperar les vostres celebracions, perquè amb aquests pastissos... mare meva!!! Avui per fi he acabat amb les entregues i exàmens parcials, aquest cap de setmana la cuina de casa dels meus pares treurà fum! I estic pensant en aquest pastís de formatge, que amb mascarpone no l'he fet mai i deu quedar molt bé... A veure si el fem, una abraçada :)
ResponEliminaMuchisimas felicidades para Laia!!!10 años ya,que guapa!...las tartas riquisimas,seguro que triunfaron.
ResponEliminaBeses.
Uauu....Jo sóc xocoaddicta però a aquest de formatge no li faria cap lleig...Moltes Felicitats a totes dues!
ResponEliminaPerò que reguapa està la Laia!! Per molts anys, una celbració de luxe amb uns pastissos més de luxe!! Per mi un tallet dels dos!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que delicias,uuuuuummmmm
ResponEliminaque fotos y que guapetones todos.
Entrada completita.
Un besazo.
Per molts anys a la nena i a la mare, que també hi era el dia que va néixer! I com devia-ho posar-vos amb aquests pastissos... de Festa Grossa, ja ho dius tu!
ResponEliminaFelicitats per la Laia, ja es tota una doneta molt guapa.
ResponEliminaCom que m'agraden tots dos, un troç de cada per mi.
Deu n'hi do 23 persones, una bona festa.
Petons.
Per a molts anys a la Laia, i felicitats a les cuineres, jo m’apunto al pastis de formatge
ResponEliminaMolts petons
Moltes felicitats!!!! els pastissos impresionants!!! petonets
ResponEliminaMoltíssimes felicitats a aquesta crispeta tan preciosa que teniu a casa! Tu i jo ens anem perseguint amb el teu aniversari i el de les nenes... Estàs feta una pastissera de primera! Una abraçada i bon cap de setmana!!
ResponEliminaMoltes felicitats a totes dues, veig que ho vau celebrar a base de bé! No sé quin pastís m'agrada més. Un trosset de cada?
ResponEliminaPetons!
Anna
hummmmmm quina bona pinta , per molts d'anys a la nena ! una abraçada
ResponEliminaFelicitats Mercè !!! tant per tú com per la teva filla ....encara que sigui amb retard ...i aquest pastissos tene molt bona pinta ......mare meva quina festassa deviu fer.
ResponEliminaPetons
Moltes felicitats! Uns pastissos boníssims!
ResponEliminaEl de xocolata te una pinta increïble.... me l'apunto.
ResponEliminaFelicitats!!!
M'encanta l'estrella del segon pastís, es veu xulíssim!
ResponElimina