mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 28 de novembre del 2011

COCA DE TORRÓ DE XIXONA



Voleu començar a tastar el torró de xixona d'una manera diferent?, doncs us proposo aquest coc deliciós amb un color torradet i un gust ben suau a xixona per anar donant idees per al Nadal.
L'any passat, amb barres de torró de xixona en vaig fer magdalenes, coca i mousse... No sempre cal clavar les dents a la barra!...
INGREDIENTS:
200gr de torró de xixona
3 ous
80 gr de sucre
1/1 sobre de llevat
200 ml de llet
20 gr d'oli
220 gr de farina
SOM-HI:
Barregem els ingredients sòlids: sucre, farina i llevat.
A part, batem els ous i afegim la llet, l'oli i el torró trocejat com volguem: més molt o més sencer si ens agrada trobar els bocins.
Barregem els 2 preparats amb la batedora fins que ens quedi la massa lligada.
Omplim el motlle que haurem untat amb un xic de mantega i enfornem a 170º 15 minuts per sota i 5 minuts finals per sobre i sota.
Deixem refredar, desmotllem i servim empolvorat, o no, de sucre fi.

26 comentaris:

  1. Sens dubte una coca deliciosa que m'ha fet recordar a la que feia meua àvia. Acostumava a fer coca de Ferrero Rocher. Sona psicodèlic, però no durava 24 hores.

    T'invito a que passes pel nostre blog:
    http://elracodelllepafils.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Ohhhh que bo!!!!!!!!!!!!!!! Mercè, per berenar m'arribo a casa teva, ves preparant un tall d'aquesta coca ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ideal pr un esmorzar ben gustós. Me l'apunto! M'has fet molta gràcia amb això de que no sempre cal clavar les dents a la barra, jeje totalment d'acord!
    Petó! :)

    ResponElimina
  4. Que buena Mercé!Con todo el saborcito del turron.
    Besets.

    ResponElimina
  5. Aquesta coca ha de ser tremenda!! amb el que m'agrada el torró!! genial!
    Un petonàs!!

    ResponElimina
  6. Oh!! aquest me l'apunto que com a l'íngrid m'encanta el torró i jo deixaré trosset per trobar el bocins ;)!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  7. Oh Mercè, ha de ser una autèntica delícia amb el gustet de torró!! Me l'enduc!
    Per cert, vaig triomfar a l'amic invisible! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Es deu desfer a la boca...Jo me la menjaria amb una pressa de xocolata...Què bona1

    ResponElimina
  9. Una coca adient per ara.
    Però també per aprofitar les barres de torró que ens sobren després de festes.
    Ara mateix,li faria una mossegada!!!!!
    La poso a pendents.
    Petonets i fins dissabte

    ResponElimina
  10. sí, sí, jo també sóc de les que es pirra pel torró de xixona! Mercè, aquest any sí que faré una de les teves versions, segur!

    Petons guapa!!

    ResponElimina
  11. Ja cal que anem fent lloc pels quilets de més...
    Nani

    ResponElimina
  12. Fins ara amb el torró haviem fet gelat, mousse i sopa.... aquesta coca serà la propera. Te una pinta increible.
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  13. A mi no m'agrada el torró de xixona però penso que aquest nadal possaré en pràctica el menjar-ho d'altres formes, qui sap!

    Muas!

    ResponElimina
  14. Que bons els dolços amb turrons com aquesta coca. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  15. Ei, quina gran idea això de menjar el torró en forma de coca, que comencin les festes!

    ResponElimina
  16. Una proposta engrescadora, sobretot per als que amb els anys hem perdut la afició al torró -cosa que de petit mai hagués pensat que fòra possible-

    ResponElimina
  17. Mercè, sembla molt fàcil! I deu tenir un gust boníssim! Em sembla que la faré per aprofitar les barres de turró que em sobrin... i potser farcit i tot! Petonets

    ResponElimina
  18. Com m'agrada Mercè!! he comprat torró de xixona per fer rececptes d'aquest tipus que tinc ganes com dius que menjar-lo de manera diferent. Aquesta és una bona opció! Petons

    ResponElimina
  19. Una manera d’aprofitar el torro que queda després de festes, encara que aquest no és el teu cas
    Petons

    ResponElimina
  20. aquesta segur que té molt d'exit per allà a finals de gener.... queda anotada per febrer!!

    ResponElimina
  21. holaq Merce:
    hoy no voy a hablarte de cocina ni de recetas, tampoco quiero pedirte nada, hoy no. hoy quiero devolverte algo de lo mucho que me has dado, devolveros todo el apoyo que estoy recibiendo en estos casi dos meses que llevo mal...
    hoy solo quiero darte las gracias por todo tu apoyo en estos días que estoy pasando y he pasado...simplemente gracias...
    sin vuestra ayuda no habría podido...
    de todo corazón gracias
    elena

    ResponElimina
  22. Mercè, ha de ser boníssima aquesta coca!! jo d'aquí poc publicaré la versió gelat del torró de xixona, m'agrada això de preparar d'una manera diferent els ingredients tradicionals!

    ResponElimina
  23. Amb els torrons de xixona que sobren sempre estem fent un coc de torró, semblant a aquest, i la veritat és que sempre agrada molt, fins que s'acaba, i aleshores esperem fins el gener següent ;-)

    PTNTS
    Dolça.

    ResponElimina
  24. merce acabo de llegir el teu comentari! Apunta't el meu mail baliellas@hotmail.com i escru-me el teu per seguir en contacte!

    ResponElimina
  25. He fet aquesta coca, utilitzant sucre moreno. Molt bona, ha triomfat! La publicaré al blog a una entrada dedicada a tu i la bona estona que vas regalar al meu fill! Estem en contacte!

    ResponElimina