mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 29 de maig del 2012

GALETES DE FORMATGE I ORENGA





Fa molt de temps que la meva cunyada em va sorprendre un dia amb unes galetes que vaig trobar delicioses. No son ensucrades, ni dolcíssimes, són més aviat saladetes i amb gust de parmesà. Boníssimes!. Les he fetes una colla de vegades com a entrant quan he tingut convidats. Us animo a fer-les! Aquest cop les vaig fer amb la Bet i vam decidir fer-les en format "groixut", ja que sempre les haviem fet petitones.
INGREDIENTS:
1 tassa de formatge parmesà ratllat
2 tasses de farina
2 cullerades (postre)de llevat pols
1/4 cullereta (cafè) de caiena
1/2 culleradeta (cafè) de sal
125 gr de mantega
2 rovells d'ou
1 culleradeta de suc de llimona
1 clara d'ou o un altre rovell per vernissar la superficie.
sèsam, o llavors de rosella i orenga.
SOM-HI:
Barregem la farina, la sal i la caiena.
Afegim la mantega i el formatge.
Batem els rovells amb el suc de llimona. Ho afegim i formem una massa lligada que deixem groixuda i aplanada (a mi no m'agrada feta una bola perquè després costa més aplanar-la i fer-ne porcions). Ho deixarem tapat amb film a la nevera una mitja hora.
En una superfície enfarinada extenem la massa amb un corró fins el gruix que desitgem i en fem les porcions, boletes,formes...
Les posem sobre paper de forn a la safata.
Pintem amb la clara o rovell per tal que s'hi enganxi el sèsam o les llavors de rosella i l'orenga.
Enfornem a 180º uns 10-12 minuts.
Deixem refredar abans de treure-les i llestos!

diumenge, 20 de maig del 2012

COC DE CARBASSA I LLAVORS DE ROSELLA




Tinc una colla de llibres de cuina, de carn, de peix, de reposteria...i sempre que me'ls miro hi trobo coses noves. Fa poc em va cridar l'atenció una coca bàsica on hi van posar llavors de rosella o de gallaret (amapola). Em va semblar molt bonica a la vista i que al paladar seria divertit notar el "crec-crec". Vaig triar fer la coca de carbassa que ja hem provat alguna vegada i que tan ens agrada. Resulta una coca suau,color molt bonic, molt esponjosa i realment, el crec-crec de les llavors és molt agradable. A veure què us en sembla!
INGREDIENTS:
80 gr de mantega
200 gr de farina
180 gr de sucre
3 ous
1/2 sobre de llevat
5 cullerades de puré de carbassa
2 cullerades grans de llavors de rosella
SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre i anem afegint els ous un a un.
Seguidament afegim el puré de carbassa, la farina amb el llevat tamisats fins que lligui la massa i les llavors.
Aboquem al motlle que haurem untat amb un xic de mantega.
Enfornem a 180º uns 35 minuts.
BONÍSSIMA!!!

dijous, 17 de maig del 2012

COPA BICOLOR / BET





Avui és el torn de la Bet (8 anys). A ella, li agraden molt els sucs, les fruites, els batuts... els devoraria!, així que va tenir clar que volia fer alguna crema de fruites o un batut. Tenim la sort de tenir una fruiteria just davant de casa on hi tenen llet de coco boníssima, així que ens hi vam posar i vam pensar que combinaria amb el mango per fer un postre ben tropical. Res més fàcil, refrescant i gustós que aquest batut amb textura de cullera!
INGREDIENTS: per a unes 4 copes
*batut de coco:
2 iogurts de coco Danone
1 bon raig de llet de coco
4-5 cullerades (postre) de sucre.
*Puré de mango:
2 mangos madurs
1 iogurt natural
4 cullerades 8postre) de sucre
*Per a decorar: nata en spray i virutes de xocolata
SOM-HI:
Preparem el batut de coco o puré de coco,( segons la consistència que volguem afegirem més o menys llet de coco), barrejant els iogurts de coco en un bol amb la llet de coco que hi volguem i el sucre.(val la pena probar-ho i si ens cal hi afegim més sucre).
Preparem el puré de mango: pelem i tallem a daus el mango i el triturem. En un bol barregem la polpa obtinguda (podem colar si volem per no trobar fils), amb el iogurt natural i el sucre.
En una copa bonica hi posem la capa de mango que serà més espessa i al damunt, amb una cullera i amb compte, el puré de coco.
Servim ben fresc i al moment de treure a taura posem un bon floc de nata i virutes de xoco!

dissabte, 12 de maig del 2012

POPETS AMB CEBA CARAMELITZADA I OLI DE JULIVERT/ ONA






Si, ja ho sé, sembla difícil que aquesta recepta sigui invent de l'Ona (11 anys), però tots vosaltres sabeu que no diria coses que no són, a més, l'Ona fa temps que diu que vol ser cuinera, i la inspiració li ve així, de cop, em demana la llibreta i apunta... Aquesta idea li va venir després de visitar al Palau Robert l'exposició sobre Ferran Adrià i El Bulli. Vam veure uns calamarsons en una pantalla i..."ZAS, JA HO TINC!". Així que vam fer la llista d'ingredients i som-hi!. La veritat és que a casa ens vam llepar els ditets!. Aquesta recepta i la del Castell Salat que ja vam publicar, son les 2 receptes que ella presentarà al concurs Bonpreu. Ja em direu què us en sembla!
INGREDIENTS:
Uns 800 gr de popets, o xipirons, calamarsons...
1 ceba tendra grossa
2 granets d'all
1 cullerada de mel
1 rajolinet d'aigua calenta
un manat de julivert fresc
oli,sal.
SOM-HI:
Netegem els popets i deixem escòrrer l'aigua.
Saltegem els popets en una cassola amb un filet d'oli i els granets d'all picats. Deixem coure fins que s'estovin i escorrem l'aigua que deixaran anar. Reservem.
Prepararem la ceba que tallarem a llunes i deixarem fer a foc suau una bona estona amb un dauet de mantega a la paella.
Quan observem que va quedant ben toba i transparent afegim la cullerada sopera de mel i un rajolinet d'aigua fins que ho veiem ben estovadet. Reservem.
Finalment preparem l'oli de julivert triturant un manat de julivert fresc amb oli i un polsim de sal.
Muntem el plat posant els popets al mig, la ceba al voltant i fem uns fils amb l'oli de julivert que li dóna un toc de color i sabor per tenir en compte!. LLESTOS!

dijous, 10 de maig del 2012

CRÊPES MORENETS I TROPICALS / LAIA





Ja ha acabat el termini per entregar les receptes al concurs Bonpreu. Com des de fa 2 anys, aquest també hem presentat unes receptes tant les nenes com jo, ja que hi ha la categoria pares i fills. En el meu cas he enviat 4 que ja tinc publicades, així que no m'hi entretindré, però com sempre, és per a mi una satisfacció que les tres properes entrades(inclosa aquesta) sigui per a presentar-vos les receptes que s'han empescat les meves filles. Estic segura que us agradaràn!, a casa van ser una festa!. Em fa molta il.lusió que participem les 4 en aquest concurs tan bonic, espero que en guardin un bon record i que la traça que tenen a fer cuinetes no la perdin mai!
Us presento ara, una crêpe molt especial, la de la Laia (10 anys), que és potser la més llaminera de la familia. A veure què us sembla!: CRÊPE DE XOCOLATA AMB MANGO:
INGREDIENTS:
*Per a les Crêpes: unes 6-8
75 gr de farina
20 gr de sucre
30 gr de Paladín (o bé 30 de cacau, però aleshores posem 30 de sucre)
2 ous
175 ml de llet
30 gr de mantega
1 culleradeta (de cafè) de canyella pols
* per al puré de mango:
2 mangos madurs
4 cullerades (postre) de sucre
*Decoració:
Nata i alguna maduixeta
SOM-HI:
Fem la massa de les crêpes barrejant la llet, el sucre, els ous batuts, la canyella i batem bé.
Afegim la farina tot batent, el cacau i la mantega fosa fins que es lligui la massa.
Deixem reposar a la nevera 1 h.
Anem fent el puré de mango. pelem i tallem a bocins el mango i el triturem amb el sucre.(Si ens sembla filós, el podem colar).Reservem a la nevera.
Anem fent les crêpes en una paella ben calenta on hi posarem una capa ben fina de mantega.
Aboquem una cullerada de massa que repartirem per tot el fons de la paella i deixem que qualli.
Donem la volta i quan és feta reservem en un plat. Anem fent fins acabar la massa.
En el plat on servirem el postre posem la crêpe, al mig una cullerada de puré de mango i repleguem.
Servim amb un parell de flocs de nata i les maduixetes. BON PROFIT!

dimecres, 2 de maig del 2012

I TÚ, COM HO FAS?

Ja sabeu que de tant en tant, al començar un nou més, us formulo una pregunta, una idea, la vostra aportació, opinió... Aquest cop, em venia molt de gust saber quina seria la vostra proposta de MENÚ 100% CATALÀ. Em refereixo a que si tinguessiu el repte de fer un entrant, un primer, un segon i un postre que demostrés la cultura, tradició, costums...100% catalans, quina seria la vostra opció. M'agradaria que fessim entre tots un bon menú!, així que endavant!, com si només voleu esmentar un segon o un postre que per vosaltres és "indiscutiblement" necessari en aquest menú. Apa!, proposta feta!, m'agradaria molt hi aportessiu la vostra opinió, així, si algú té convidats de fora i vol fer un dinar d'aquesta mena li donem moltes opcions!
No es tracta de fer un menú equilibrat sinó de proposar i confeccionar cadascú el que li vé sense pensar-ho molt, després ja agafarem un primer, un segon...per confeccionar el NOSTRE menú...
La meva proposta seria: Entrant: sopa d'all o de farigola, Primer: faves a la catalana, Segon: fricandó ("indiscutible") i Postre: crema catalana.