mousse de coco

mousse de coco

divendres, 21 de juny del 2013

COCA DE BRIOIX / COCA DE SANT JOAN

Fa uns mesos vaig fer un monogràfic de masses batudes a L'ESPAI SUCRE. Va ser una jornada molt profitosa i molt agradable. Una de les masses que vam fer va ser la de brioix. Us en deixo la recepta per si la voleu probar de fer!!!, bona revetlla!!!


INGREDIENTS:

750 de farina de força
110 gr de sucre
110 gr de mantega
5 ous
65 gr de llevat premsat
12 gr de sal
ratlladura de mitja llimona
3 gr en pols de matafaluga
80 gr d'aigua
*opcional: 5 gr de millorant panari (maltes,lecitines...) El millorant s'empra normalment quan no tenim tant de temps per a l'elaboració del brioix i volem anar més ràpid, però sense el millorant també queda bé..
ou batut per pintar-lo
sucre


 SOM-HI:

Reservem la meitat de la mantega i les espècies o aromes.
Amb la resta d'ingredients comencem a fer la massa tot barrejant-los i amassant pacientment una bona estona fins que la massa sigui ben elàstica.
Afegirem ara la mantega reservada i els aromes suaument.
Fem la primera fermentació en bloc aproximadament 1 h.
Dividim la massa en les porcions que desitgem amb forma arrodonida i fem la segona fermentació.
Finalment estirarem la massa en forma ovalada si volem fer coca.
Pintem el tortell (o coca) amb ou batut, posem la fruita confitada a gust, o l'ametlla,pinyons... i sucre pel damunt, de forma generosa.
 Deixem fermentar per tercer cop i enfornem a 200-210º fins que el veiem ben torradet.

 
 
MOLT BONA REVETLLA A TOTS!
 

6 comentaris:

  1. Sempre s'aprenen coses...això del millorant panari....un cop l'he utilitzat (lecitina)!!! Mai en coques!!! Molt bona pinta!!ptnts

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!! molt bon concell el tindrem en conte!

    ResponElimina
  3. que buenas que son Mercè,te han quedado divinas¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Bon consell aixó del panari.
    Aquest any no hi fet coques.
    Potser que el proper cap de setmana m'animi.
    T'han quedat molt guais..
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola Mercè,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina